• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Anonym

    Vi är tydligen rätt många som har/haft detta problem. Jag hade problem med det från ca. 12 års ålder till 17 år då jag opererade bort halsmandlarna. De läkare jag pratade med verkade inte hört talas om detta vilket är rätt dålig när vi tydligen är rätt många.

    Jag fick operera bort halsmandlara pga att jag haft många halsflussar men egentligen ville jag ha bort dem pga klumparna.

    Usch, jag kommer ihåg vad äcklig jag kände mig. Jag hade långa "sjukhus"-tops som jag petade med. De växte i de fickor som finns i halsmandlarna och mina fickor var nog upp till en cm. djupa.

  • allakantralla

    Jag har haft såna, använde också hårnålar för att få bort dem. Skämdes så för dem, de luktade ju vansinnigt illa, trodde det hade med rökningen att göra och tog därför inte kontakt med någon läkare.

    Fick dem i puberteten, och har haft dem fram till för ett par år sedan. Jag är nu 33. Fantastiskt att det är flera här som haft det!

  • Whats Up

    Ja jag hade lika, det var mina halsmandlar som var sargade. Bort med dom o besvären försvann!

  • Anonym (tjolahopp)

    yeps jag har dessa äckliga vita varpluppar jag oxå. BLÄ. Har haft dem sen 12 årsåldern o är nu 33. Mina halsmandlar är stora o gropiga efter många infektioner - men de vill ej ta bort dem. Jag pillar me tops o det är så vidrigt. Får spykänslor bara jag tänker på det.

  • arianne03

    Varför ni inte får någon medicin (antibiotika) är nog för att infektionen inte är orsakad av nån bakterie (=odlingen visar inget), så det finns liksom ingenting att ge.

    Lite OT.

    Min syster har samma nämligen, och hon har också halsfluss väldigt ofta, men då troligtvis orsakad av virus.

  • Anonym (hispig)

    Usch! Jag är spyfärdig, men läre läsa färdigt.
    Tyvärr blir jag alltid besatt när jag läser såna här saker och måste undersöka mig själv.

    Min halsmandlar blev bortopererad när jag var 7 år. Är jag utanför riskzonen då?

  • Nudel

    Tänkte uppdater mig nu eftersom jag nämnde sjukhusbesök ovan..

    Idag var jag på sjukhuset (öron, näsa, hals). Har väntat i 8 månader på denna tid då jag tidigare haft upprepade infektioner i halsen. Under infektionerna har jag fått mer av dessa vita (gul/gröna) proppar.

    Jag har haft problem sedan jag var runt 10 år, fyller 23 nu i maj. Efter en undersökning av hals/näsa sa de att de kunde "erbjuda" att operera bort halsmandlarna men att det inte var 100% säkert att infektionerna skulle försvinna för det (jag kommer dock att ta bort dem och hoppas på att det fungerar).

    Anledningen till det att det inte är 100% säkert att det avtar är att mina infektioner aldrig visat sig då de gjort halsodling. Antibiotika är inget som hjälper då det är ett virus så därför kan man bara "vänta ut" de värsta perioderna.

    (De som haft halsfluss (som visat sig på odlingar) upprepade gånger brukar däremot bli av med sina problem efter operation. Sa hon idag på undersökningen)

    Hoppas de vita snuskona försvinner för gott nu bara

  • bellanbus

    Som jag fått det förklarat för mig så är det typ matrester, saliv och annat smått o gått som samlas i groparna som man ofta har naturligt mer eller mindre på sina halsmandlar.

    Ibland så kan många tyda på halsfluss, men ibland är det helt enkelt bara "smuts".

    Mig händer det typ några gånger per år, min syrra har det lite oftare men hon har också återkommande halsinfektioner likaså min mamma.

    Min dotter hade också väldigt gropiga mandlar och ofta var där massor av vit beläggning på dem, men det var inte alla gånger som det var infektion, därför frågade jag hennes öronläkare om detta och fick ovanstående förklaring.

  • Anonym (blä)
    allakantralla skrev 2008-04-28 14:00:04 följande:
    Jag har haft såna, använde också hårnålar för att få bort dem. Skämdes så för dem, de luktade ju vansinnigt illa, trodde det hade med rökningen att göra och tog därför inte kontakt med någon läkare.Fick dem i puberteten, och har haft dem fram till för ett par år sedan. Jag är nu 33. Fantastiskt att det är flera här som haft det!
    Mem hur blev du av med eländet då? Alltså jag hatar dom,kysser inte ens min kille längre,tänk om en klump lossnar då? urk
  • Anonym (been there)

    kan förklara vad dom vita klumparna är. Det är inte halsfluss. Jag har själv tagit bort mina halsmandlar men får ändå sådana klumpar titt som tett.

    Det är så enkelt att det är vita blodkroppar (enligt min läkare) som samlas där och inte kan ta sig vidare. och då blir det en sån klump. Luktar apa, äckligt som fan, men är totalt ofarligt. Man ska dock vara försiktig när man tar bort klumparna för om det börjar blöda så är risken stor att man får halsfluss.

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?