• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Anonym (HAHAHAHA)
    Thelle skrev 2010-09-05 13:22:23 följande:
    Även jag har problem med detta fenomen... Hittade en video på nätet där en person hade MASSIVA problem...
    ">

    " target="_blank">

    Ååh guuuud så äckligt! Så horribelt har inte mitt vart - än
  • infantsorrow
    Nudel skrev 2008-04-26 00:29:11 följande:
    AnnaGBG:

    Oj, hårnålar. Kanske man ska prova med det. Har bara provat med tops, tandpetare och tandborste hittills men får inte loss dem. Sitter som klister de rackarna. Vill inte pillra så mkt där heller.

    Har många gånger tänkt samla ihop en hel skål med de där propparna och sedan lämnat till vårdcentralen Är SÅ less på att aldrig bli "tagen på allvar". Jag ser det som ett problem och jag vill bli av med det, gärna snarast!
    Rekommenderar ett finger;)

    Blev så sjukt glad när jag hittade den här tråden då jag fick det här problemet för ett par månader sen och trodde det var nån livsfarlig sjukdom jag var ensam om!

    Däremot skulle jag inte rekomendera hårnålar då man är så känslig i halsen.. Jag läste på nån hemsida att man kan använda fingret eller en tops (provat tops förut men känns som man inte får ut allt) Stod nyss framför toalettspegeln och använde fingret för att pressa ur klumparna och det bara vällde fram! SÅÅÅÅ vidrigt så man vill kräkas!! Ryser bara jag tänker på det. Men käns skönt att ha "rensat ut" skiten från munnen.. BLÄH!

    Nog äckligaste tråden på det här forumet..! :P
  • Anonym (jodå)

    Oj, vad skönt med en tråd om det här! Jag har nämnligen gått i flera år och undrat om jag är ensam om problemet... Jag använder en liten tesked för att pilla ut de små rackarna, som främst sitter på höger sida och ibland, någon enstaka kan komma på vänster.

    Jag har aldrig haft problem med vita pluppar eller halsen eller nått, men sen för ungefär 7-8 år sen så fick jag körtelfeber och halsen var rejält svullen. Ett år efter märkte jag av dem första gången. Efter det är min hals lite känslig, varje gång det blir minsta tillskymmelse till förkylning får jag ont och blir svullen i halsen, men oftast blir det inte värre än så och det går över efter några dar.

    Men seriöst, vad skönt att inte vara ensam!

  • Anonym (usch)

    Har oxå fast små. kallas Tonsil stones på engelska.
    Här är en video med lite fakta (och en o annan äckliga bild tyvärr).

    ">

  • possberg

    Som det tidigare sagts så är det gamla rester som samlats och ansamling av bakterier. Om man inte drar tandtråd mellan tänderna och när man väl gör det kan man lukta på tråden. Samma ruttna odör. Ett sätt att bli kvitt klumparna är att sluta äta

  • Anonym (bläää!!!)

     Var hos en halsdoktor som förklarade att det beror på matrester!!! Som fastnar i hålrummen i halsmandlarna!! Så jävla vidrigt! Har tagit bort dom nu och ångrar bara att jag inte gjorde det tidigare..

  • amandalinder

    Vad skönt att jag hittade en tråd där jag kunde få lite svar. Tänkte precis fråga om det var farlig att peta för mycket? Gnodde som en idiot med tandborsten och äntligen försvann den! Den var jäkligt stor och nu har jag ett hål i halsmandeln som är 1x1 cm nästan, ska man söka hjälp??

  • amandalinder

    Känns fortfarande som den sitter kvar förresten, känner ett stort obehag i munnen, har haft stora problem med halsfluss några gånger och även körtelfeber i 2,5 månader, dags att operera kanske?

  • MizzTez
    amandalinder skrev 2012-02-20 11:15:23 följande:
    Känns fortfarande som den sitter kvar förresten, känner ett stort obehag i munnen, har haft stora problem med halsfluss några gånger och även körtelfeber i 2,5 månader, dags att operera kanske?
    Jag ska operera bort mina halsmandlar snart.. Ena går som aldrig ner och jag har mer eller mindre kronisk bakteriell inflammation. Hösten och vintern har varit en enda lång halsfluss för mig, över 12 veckor ont. Så nu får de åka till återvinningen! De ger mig mer problem än vad de gör nytta men jag är faktiskt rädd för op. Brukar inte vara rädd för sånt, har opererats några gånger men just nu är jag tydligen rädd.
  • Anonym

    Jag har också haft detta hela mitt liv och aldrig frågat om vad det är, men nu vet jag! Tack ts =)

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?