Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Använder man tjocka filéer eller fryst fiskblock så skulle jag förkoka fisken ca tio-femton minuter i lite buljong först. Jag gör det i samma form som den färdiga gratängen i så fall. Slår varm buljong över och stoppar in den i ugnen, man ser på fisken när den börjar bli klar. Sen kan man använda buljongen i såsen om man vill, eller bara hälla av den och spritsa ut moset och slå på såsen och slänga in allt igen tills det är helt klart.

  • misstristess

    Allt prat om tzaziki har gjort mig sugen på grekiska köttfärsspett.
    Kom på att jag har en grillpanna, kan ju grilla dem!
    Och så en potatissallad till det och tzaziki, nästan som på sommaren.

  • misstristess

    33 kr för en gurka!!!

    Vansinnigt, men den kanske var väldigt stor?

  • misstristess

    Ser att Netto ska ha billig Pangasiusfilé (45kr/kg) och paprika (30kr/kg).

  • misstristess

    Man kan ju riva ner vad man vill i såsen, kanske vitkål. Det är nog mycket vitlöken som sätter smaken!

  • misstristess

    Får nog ta ett stopp på Lidl då och handla ris.
    Här där jag bor ligger Lidl, Willys, Maxi och ÖoB väldigt nära varandra, man kan gå hela rundan utan problem.
    Sen har vi ju Netto och Coop med här, inte dåligt för en liten stad på landet.

  • misstristess

    Rotmos är nog bland det värsta jag vet, fläskkorven ligger strax efter.

  • misstristess
    MrsQuitaz skrev 2009-02-01 21:37:43 följande:
    en billig variat på tzaziki (förutom med morötter) är att bara ha grekisk youghurt (tycker bäst om den) lite olivolja, vitlök, salt och lite torkad smulad mynta... en annorlunda men ack så god touch! igår morse tog jag ut köttfärs ur frysen och la i kylen, hade tänkt laga mat men det blev inte så, inte idag heller så den har stått kvar där. vågar jag laga den eller ska jag kasta? tror jag slänger den, är lite orolig för hemskheter hehe.
    Var köper du torkad mynta?
    Och vad gäller färsen, lukta på den. Luktar den skumt och är lite grön i färgen så kanske jag inte skulle ätit den, men ofta håller maten längre än bäst före datumet.

    Har räknat på veckans mat och vi landar på 10kr/port, inte det billigaste, men det får gå.

    Måste säga att det är underbart när huvudparten av middagen redan är lagad och man bara behöver koka pasta eller potatis till.
  • misstristess

    Det beror ju på hur många dagar det gått sen den blev mald, två dagar är ingen fara.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget