Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Karlsson: mera vin kanske?

    Och för övrigt tycker jag att purjolök är dyrt!

    Jag ska till äldsta sonen ikväll och äta japanskt! Han kom hem torsdag natt och ska bjuda på diverse japanska delikatesser, vete fasen vad han menar med det.

  • misstristess

    Får kanske torkad tång med lite risbrännvin till.

    Är det någon som provat baka surdegsbröd?

  • misstristess

    Har hittat en mängd olika varianter på det. En del som tar flera dagar och en del som fuskar lite med jäst.

    Min bror sparar alltid en liten degklump som får torka och som han sen väcker till liv. Men jag har ätit hans bröd och det är inte riktigt min sort.

    Den här killen har en bra och trevlig sida om just bröd.
    paindemartin.blogspot.com/2007/10/det-puttrar.html

  • misstristess

    Kul med falukorvsrecept, jag har en halv ring kvar att laga. Hade tänkt bara valig stekt korv, men alltid roligare att göra något mer av den.

    Har hittat en bit pepparrot i kylen.
    Tänkte prova kokt falukorv med pepparrotssås idag.

  • misstristess

    Basen till nästa veckas matsedel kommer att bli kyckling eftersom jag har två kilo klubbor i frysen. Har under veckan inte hittat dirket något billigt kött, vill gärna ha färs.

    Har även fisk i frysen som vi borde äta upp. Men jag ska kolla reklamen först och se vad jag hittar där.

  • misstristess

    Ser att Netto ska ha svensk kycklingfilé, 119kr för två kg.
    Dansk benfri kotlett, 49kr/kg.
    Och falukorv, 1½kg för 30kr.

    Vet inte om köttet är så direkt billigt, men kycklingfilé kan man göra mycket med.
    Och så billig frukt!

  • misstristess

    Jag tycker bättre om klubbor än filé, vi äter nog 1-2 klubbor per person och i ett kilo är där 4-6 klubbor.

    Jag tycker nog att där är kött så det räcker, inte alls som kycklingvingar som mest är skinn och ben.

  • misstristess

    Förra veckan gjorde jag en stor sats tomatsås, mycket bekvämt sen för resten av veckan.

    Funderar på att göra detsamma denna veckan, men nu en vit grundsås som jag sen kan utgå från i veckans matsedel.

    Idag blir det då pepparrotssås, sen funkar det till fisk också och kanske något stuvat eller gratäng.

    Hur länge håller sig en sån sås i kylen?

  • misstristess

    Billigt och bra!
    Det går att äta billigt, nyttigt och varierat!

    Har konsulterat min kokbok, det blir Sauce velouté istället för vitsås.
    Det är helt enkelt en buljongbaserad sås som man rundar av med grädde, borde bli billigare.

    Sen är där tips på andra såser med den som bas.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget