Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Och här blev inget som det skulle. Fick hem sonen och hans kamrat till lunch idag så jag fick laga vegofärs med pasta till dem. Och sen fick jag besök av en kompis till mig så där blev mer mat.
    Den som inte fick mat idag var mellansonen som satt fast på tåget. För hans del blev det köpemat idag.

    Nåja, alltid trevligt med folk på mat.

  • misstristess

    Ska prova att göra salsa av min sista burk från tomatsåskokeriet. Den innehåller även grönsakerna som kokade med.
    Ska koka ny sats i helgen, var perfekt att ha färdigt i kylen.
    Som igår när det skulle vara pastasås med kort varsel, då hade jag en mustig sås att ha som grund.

    Äter ni aldrig bulgur varm till maten?
    Stekt fisk med bacon, bulgur och tomatsalsa?

  • misstristess

    Ja, gurkan kan kännas som märkligt dyr.
    Ruccola är nog en av de enklaste sakerna att odla själv, växer som ogräs och har en lång säsong. Prova att odla!

    Fetaost är en av de få ostar som man kan hitta löpefri så vi brukar alltid handla på oss ett lager om vi hittar rätt sort.

  • misstristess

    Min bror låter alltid ett par plantor gå i blom på hösten, detta ger honom väldigt tidig sallad på våren. Kommer helt av sig själv, men kanske inte alltid där han vill.

    Själv bor jag i lägenhet så jag har inhandlat ett begagnat lysrör för min köksodling.

    Snart dags att sätta lite fröer, chili och paprika.

  • misstristess

    Jag bor i skåne, min bror i marks kommun mitt i skogen. Han är för övrigt en mästare på att leva billigt.

    ...men jag är född i Halstahammar...

  • misstristess

    Gott om finnar i de trakterna på den tiden, flyttade dock när jag var tre år.

    Jagar roliga kycklingrecept nu för nästa vecka, har ju två kilo klubbor i frysen. Ska göra en indieninspirerad gryta, men jag vill ha nya idéer till resten av köttet.

    Någon som har något?

  • misstristess
    Svar på #178
    Det lät gott och enkelt! Blir nog knäckebröd istället för corn flakes (som vi aldrig äter).
  • misstristess

    Resten av flingorna kan man kanske göra godis av?
    Håller mig till knäckebrödet som fungerar jättebra att panera med.

  • misstristess

    Har kommit på mig själv med att tycka att det är roligt att planera både matsedel och inköp så billigt som möjligt. Har blivit en ny hobby.

    Ska ge mig på de övriga utgifterna också, se hur mycket det går att spara på allt det jag handlar som inte är till middagen.
    Tror där är många inköp som går av gammal vana.

  • misstristess

    Och så en flaska vin till...

    Här blir det snart pizza. Ska bli gott!

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget