Veckomatsedel à la budget
Om man vill ha det i en gryta eller färssås, måste man då förkoka dem eller funkar det bra att bara slänga i dem och låta dem koka med?
Tack!
Vad är det för skillnad på röda, gröna och gula linser?
Har du koll på det med?
Ska ha makaronipudding i veckan.
Tack för recepten!
Det blir inte makaronipudding. Den ene sonen visade med ett tydligt minspel vad han anser om det.
Har dock handlat 3 kg svensk blandfärs idag, så det och två kg kycklingklubbor får bli basen till veckans mat.
Jag brukar också handla Willys storpack med bacon.
De har även billig skinka i skivspill, bra att ha på pizza och varma mackor.
Idag blir det hemlagade köttbullar! Det har vi inte ätit på evigheter.
Vegetarianen får bullar gjorda på bönor, svamp och sojagranulat.
Att de röda linserna lätt kokar sönder märkte jag idag. Vände bara ryggen till så var det mos.
Gott blev det ändå, indieninspirerad middag med massor av smaker.
Har inte hunnit och kommer nog inte hinna heller att lägga ut veckans matsedel, ska jobba nu i 1 ½ vecka.
Tur jag har frysen full med mat.
Idag hade sonen maten klar när jag kom hem. Spagetti och köttfärssås.
Märker redan efter en dags arbete Vilken hjälp man har av en matsedel!
Resten av veckan:
tors: fisk med pepparotssås och kokt potatis
fre: Kyckling med senapstäcke och poatisklyftor
Lör: barnen borta och jag äter rester
sön: köttfärslimpa med kokt potatis
mån: hemlagade vårrullar med sticky rice
Ska räkna på priserna, men inte ikväll.
MrsQuitaz!!
Det är med de gröna linserna, kokar du dem först en stund och sen kokar dem med riset? Vi äter mest råris som ska koka 40 min, men du kanske använder vitt ris?
Låter gott och värt ett försök.
Hur får du löken knaprig?