Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Svar på #216
    Jag har en påse röda linser. Tittar ofta på den, men blir inte färdig till att använda dem.
    Om man vill ha det i en gryta eller färssås, måste man då förkoka dem eller funkar det bra att bara slänga i dem och låta dem koka med?
  • misstristess

    Tack!

    Vad är det för skillnad på röda, gröna och gula linser?
    Har du koll på det med?

  • misstristess
    Svar på #221
    Falukorv är nog en av de vanligare korvarna i svenska hem.

    Hur gör du makaronipudding? Har inte ätit sånt på år och dar, men jag är villig att prova igen.
    Är det inte väldigt "kletigt" typ stuvade makaroner?
  • misstristess

    Det blir inte makaronipudding. Den ene sonen visade med ett tydligt minspel vad han anser om det.

    Har dock handlat 3 kg svensk blandfärs idag, så det och två kg kycklingklubbor får bli basen till veckans mat.

  • misstristess

    Jag brukar också handla Willys storpack med bacon.
    De har även billig skinka i skivspill, bra att ha på pizza och varma mackor.

    Idag blir det hemlagade köttbullar! Det har vi inte ätit på evigheter.
    Vegetarianen får bullar gjorda på bönor, svamp och sojagranulat.

  • misstristess
    Svar på #235
    Brukar vara vakuumpackat, alltid sista biten på skinkan, lite tjockare bitar. Vill minnas att de kostar runt 50 kr kilot.

    Nu är jag proppmätt! Vart ingen billig middag då jag nog åt för tre, men oj så gott det var!

    Kunde inte hejda mig.
  • misstristess

    Att de röda linserna lätt kokar sönder märkte jag idag. Vände bara ryggen till så var det mos.
    Gott blev det ändå, indieninspirerad middag med massor av smaker.

    Har inte hunnit och kommer nog inte hinna heller att lägga ut veckans matsedel, ska jobba nu i 1 ½ vecka.

    Tur jag har frysen full med mat.

  • misstristess

    Idag hade sonen maten klar när jag kom hem. Spagetti och köttfärssås.

    Märker redan efter en dags arbete Vilken hjälp man har av en matsedel!
    Resten av veckan:
    tors: fisk med pepparotssås och kokt potatis
    fre: Kyckling med senapstäcke och poatisklyftor
    Lör: barnen borta och jag äter rester
    sön: köttfärslimpa med kokt potatis
    mån: hemlagade vårrullar med sticky rice

    Ska räkna på priserna, men inte ikväll.

  • misstristess

    MrsQuitaz!!

    Det är med de gröna linserna, kokar du dem först en stund och sen kokar dem med riset? Vi äter mest råris som ska koka 40 min, men du kanske använder vitt ris?
    Låter gott och värt ett försök.
    Hur får du löken knaprig?

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget