Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Veckomatsedel à la budget

    Jag fryser in mina korvfynd och äter korv max en gång i veckan. På så sätt tröttnar vi inte. Idag blir det köttkorv som jag fyndade för 10kr/st, rotmos till det

    Ungarna verkligen älskar köttkorv, mycket godare än falukorv tycker dom

    Korvsoppa på falukorv är annars en favorit här. Tärna i kålrot, potatis och palsternacka i en kastrull med valfri buljong. Slanta även i morot och ta i bitar av vitkål, koka allt mjukt med lite kryddor. Ha sist i bitar av falukorv och koka upp. Toppa gärna med persilja

  • Karlsson

    Jag har inte tänkt handla något denna vecka men det är så svårt när man läser om någon billig vara....Det nästan kliar i fingrarna att åka iväg och fynda Det är nästan som att man blivit beroende av matfynd

    Den här månaden var första på väldigt många år som vi hade 1000kr kvar på Ica kortet när månaden var slut!!! Det känns toppen

  • Karlsson

    Ja, man är lätt road i den åldern (Är lika GAMMAL som du )

    Ronjas mamma skrev 2009-03-31 21:34:32 följande:
    [citat]
    Karlsson min mamma sa till mig för ett tag sedan när jag ringde och var jätteglad över att ha shoppat en massa billig nat att nu var jag gammal..(33) Så bara så du vet var du hör hemma nu ; )

  • Karlsson

    Jag brukar tänka detsamma så jag har aldrig köpt ägg där Undrar om de kör in pallarna nattetid i något kylrum???


    Llina skrev 2009-04-02 16:13:59 följande:
    Hej! Är det någon som brukar handla ägg på ÖB? Jag har aldrig vågat eftersom dom här iaf inte står i någon kyl?
    Misstristess: Hur gjorde du broccolisoppan? Jag kokar alltid broccolin i buljong till den är mjuk, mixar med stavmix och slår på grädde, krydda med örtsalt och svartpeppar. Blir supergod Men du kanske inte gillar broccoli alls som tillbehör osv?
    Den soppan äter tom min man som inte är Sveriges största broccolifantast....
  • Karlsson

    Då är nog inte broccoli din grej helt enkelt, men du har ju försökt i varjefall

    Jag gjorde majssoppa i går, den blev riktigt god


    misstristess skrev 2009-04-02 21:26:18 följande:
    KarlssonJag är inte så glad i vanlig kokt broccoli heller och i soppform var det vidrigt, trots rikligt av dagens fyndgrädde.
  • Karlsson

    Karréskivor kan jag steka/grilla efter jag marinerat gärna med sambal och vitlök Tycker det blir ungefär som entrecoté fast fläskkött då...Klyftpotatis och någon god sås till.


    misstristess skrev 2009-04-03 08:39:42 följande:
    Hur gör ni er karré?Jag brukar köra den ganska länge i ugnen på låg värme. Köttet blir mört och trådigt och allt fett smälter bort.
  • Karlsson

    Idag hittade jag ryggbiff för 70kr/kg Kort datum så klart.

    Har inte ätit biff på säkert ett halvår, nu ska här kalas!!!!

    *Lycklig*

  • Karlsson

    har gjort en gång på överblivet kallt mos. Tror inte det fungerar med pulvermos....

    Det var bar att blanda i mjöl så det går att forma med händerna, sen vända dom i ströbröd innan stekning.

    Mums med fläsk/bacon och lingon till


    diddisen80 skrev 2009-04-04 14:24:37 följande:
    Nån som har ett bra recept på potatisbullar kanske?Blev väldigt sugen men har aldrig gjort det själv förut.
  • Karlsson

    Oj vad ni skrivit medans jag varit på semester Har fått läsa ikapp!

    Bra idé med en egen recept och matsedelstråd

    Nu är vardagen åter och redan ikväll ska jag se vad som finns i frysen och försöka få ihop en matsedel utefter det. Nu när vi kom hem luktade det grillos över byn, man blir ju lite sugen nu när solen värmer så gott

    Hoppas påsken varit bra för er alla och ni ätit riktigt god (och billig) mat

  • Karlsson

    Såg att ni diskuterade potatismängd och fick för mig att väga nu idag när jag skulle koka.....

    Jag och min man äter ca 300gram/port var Det verkar mycket tycker jag men iofs kroppsarbetar vi båda så det blir så då kanske...?

    Vi lagar också 6 port varje middag (4 personer+2 matlådor, så mycket potatis blir det....

    Idag fyndade jag färsk lax för 45kr/kg De rear ut den nu efter påsk, så passa på och kolla i era butiker!

  • Karlsson

    Suck ja det kan vara våra stora portioner som gör att vårat matkonto är så högt. Den är ju sen några månader rimlig efter det att jag börjat planera men ändå....

    Blev påmind återigen då vi var iväg på skidsemester nu med alla mina syskon mm. Är ju ute hela dagen och skidar och sen äter vi på kvällen och då ser jag ju själv att jag äter mer än alla andra kvinnorna runt bordet....Men jag är ju hungrig!! Har dessutom inte några som hellst problem med vikten varken jag eller gubben, tvärtom Så på något sätt gör vi ju av med allt.....

    Det är väl bara att inse, vi är storätare i vår familj........

    Gåsägg har jag aldrig ätit så där kan jag inte uttala mig

  • Karlsson

    Nötfärsen idag på Ica Maxi kostade 39kr/kg, det är billigt men jag valde blandfärsen för 24,90kr/kg, båda två svenska. Gissa om jag köpte massor!

    Jag tycker det är mycket lättare att hålla reda på kilopriset på varor eftersom det finns så många olika storlekar på förpackningarna.

    Nötfärsen (svensk)brukar till ordinariepris ofta kosta ca 50-60kr/kg här, men då köper jag den inte

    Fläskfilé kostar ca 150-200kr/kg ordinarie pris men säljs ofta ut till 99kr/kg och ibland 60-70kr/kg och då och endast då passar jag på Det är dock sällan svensk filé utan dansk då.

    Potatisbullarna blir ännu billigare och godare om du gör dom själv


    hejentjej skrev 2009-04-14 22:34:32 följande:
    dagens lunchägg macka med majonäs, dryck julmustpris 3 kronorMiddag, Potatisbullar (pris 16 stycken på coop nära 36 kronor)tog halva paketetBacon (dyrt på coop nära. 13 kronor)och lingonsyltmin nya favvo maträtt!fattar inte varför ja aldrig ätit de innan knappt31 kronor för 2 pers, 15, 5 per person är jätte bra! : )ps, vad brukar er nötfärs och fläskfile kosta hos er?hos oss kostar 400 gram nötfärs 37 kronoroch fläskfile strax under 200 kr kilot
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget