Ja jag fryyyser om dagarna, fingrarna är stela av köld emellanåt Går inte att jobba 8 timmar....Och all snö man får över sig och innanför kragen och ansikte, brrrr.
Tillbaka till älgen. Såg att jag missat att skriva ca 1,5 LITER vatten, men det kanske du förstod Om du har en skärmaskin som kan skära riktigt tunna skivor, typ rostbiff borde det väl fungera som pålägg? Man kan förresten ta med sig sin stek och mot ca 10 kr få den uppskuren så där tunnt i charken på Ica eller liknande, ring och kolla!
Köttet blir väldigt salt och ju längre det ligger i lagen desto mer smak tar den. I recpten i typ Vår kokbok brukar det stå vissa delar av alla kryddorna men jag brukar nästan dubbla allt för att få riktigt kraftig smak.
misstristess skrev 2009-02-18 18:50:13 följande:
Helt OT, men FY för kylan ute just nu... tack och lov så brukar inte vintern vara så länge är nere. Får väl släpa ut älgen då och göra något med den i helgen.Hur funkar det som pålägg? Får köttet smak hela vägen in? Annars blir det mycket älg för två personer. Speciellt som det inte är någon favorit os mig...