Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Veckomatsedel à la budget

    Fläsk brukar här kosta ca 69 kr/kg som bäst. Hittade dock orimmat för 29kr/kg men då måste jag rimma själv.

  • Karlsson

    Jorå rimma är inte så krångligt om jag förstått saken rätt. Däremot har jag letat snabbsalt i alla möjliga butiker utan resultat. Visst man kan salta med vanligt salt men då får köttet en lätt gråaktig färg och det tror jag ungarna sätter sig emot...

    Har i frysen några fläskbitar som jag ska rimma bara jag hittar rätt salt...

  • Karlsson

    Jo nog skulle de reagera om fläskbitarna låg där gråa allt, haha mannen med troligen....

    Jag har för mig att nitrit en även skyddar köttet på något sätt...kommer inte ihåg nu vad det var bara..sporer eller något..

  • Karlsson

    Det var billigt, brukar kosta ca 10 kr mer när jag kollat

    Idag blir här fläskläggen jag fyndade för 14.50/kg. Har inte ätit fläsklägg sen jag var liten, får se vad famijen tycker. De brukar iofs äta det mesta


    PerG skrev 2009-02-08 22:29:49 följande:
    Kollade när vi handlade, och rimmat fläsk i bit kostade 57:-/kg. Dock fanns ett annat märke med skivat rimmat fläsk för 59:-/kg så det borde med andra ord gå att få tag på rimmat fläsk för billigare kilopris än så eftersom "skivningen" kostar en del såklart.. ;)
  • Karlsson

    Igår hade vi premiär för fläsklägg och rotmos Jag hade garderat mig med potatismos ifall någon skulle protestera.

    Det slutade med att jag fick blanda i potatismoset i rotmoset för dom gillade det bättre

    Fläskläggen vart också poppis, dottern och mannen tog fler portioner

    Rotmos var precis så gott jag mindes den. Hade ungefär hälften kålrot hälften potatis, sen hade jag i finhackad rå lök när jag vispade moset. Supergott!

    Gjorde även en bönsallad med morot, vitlök och vinegrett till.

    Idag ska jag till ÖB bla och fylla på tomat och bönförrådet.

  • Karlsson

    Jag brukar klyfta potatis som jag delar på hälften samt skiva purjolöken. Kokar alltsamman i buljonvatten (antingen grönsak eller hönsbuljong) som nätt och jämt täcker. Koka tills potatisen nästan faller isär.

    Mosa ev med en träslev så soppan med hjälp av potatisenss stärkelse reder sig och blir tjock. Lite bitar tycker jag är gott om det finns kvar.

    Häll på en skvätt grädde eller mjölk, smaka av med salt och peppar.

  • Karlsson

    Mjölig potatis och buljong lite beroende på hur mycket jag gör, oftast blir det 2


    ingra skrev 2009-02-10 12:29:02 följande:
    Karlsson skrev 2009-02-10 10:01:14 följande:
    Har du fast eller njölig potatis?1-2 buljonger?//Ingela
  • Karlsson

    Varsågod

    Har idag fyllt upp förråden på bönor och tomatkross.

    Fyndade även nötfärs för 39.90/kg
    Ost för 49.90/kg så nu blev min ostälskande man glad

    Sen började ungarna tjata om lax, känns som en evighet sen sist. Hittade tillslut en laxsida för 47 kr.

    Själv är jag grymt sugen på tortellinigratäng, köpte efter mycket övervägande en euroshopper 1 kg påse med ostsmak för 35 kr. Köttsmaken var ännu billigare men jag blev skeptisk till dess innehåll...

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget