Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Veckomatsedel à la budget

    Vi gillar också mest lagrade ostar men får hoppa över det nu, för dyrt. Goudaost är en speciell smak på tycker vi, bättre än hushållsost som inte smakar något alls Men visst finns det godare.

    Vad var det för för kilopris på osten på Willys? Jag har en gräns på 50 kr/kg på ost som det är nu....Sällan man hittar lagrad ost för det priset

    Idag blev vi bjudna på smörgåstårta, gissa om vi åt Räkor, lax och massa gott på. Barnen åt två stora bitar var Daimtårta på det!!


    ingra skrev 2009-02-10 17:23:41 följande:
    Karlsson skrev 2009-02-10 16:54:06 följande:
    Heheheh.. Ja du ibl kan man springa sig trött in och ut på affärerna för att hitta bra priser. Coop får jag ta i morgon ang nötfärsen.Men Goudan får vi hoppa då gubben är allergisk mot den. Har ätit den själv tycker väl att den är ok.Men föredrar xtra lagrade ostar. Försöker handla goda ostar när det är riktigt bra priser. Köpte en jättesmarrig xtra lagrad på Willys förra månaden. Skulle köpt en extra men de bidde inte så. Är ost galen nu när jag är gravid....=)//Ingela
  • Karlsson

    Ja tala om det för min man Ostoman finns det en sån åkomma så har han den

    Här blir inte vare sig dyra lagrade eller billigare ostar långvariga...


    misstristess skrev 2009-02-10 21:09:46 följande:
    Här har det handlats fläskfärs på coop konsum för 29 kr/kg. Det här med ost. Stark ost behöver man inte hyvla så mycket av för att få smak på mackan av. Räcker kanske med hälften och då kanske man kan köpa en lite dyrare ost.
  • Karlsson

    Bra jobbat och grattis till jobbet

    Vad gott med torsk, hade just ett utlägg i en annan tråd om dyra maträtter. Lyxigt att kunna fiska egen torsk *Blir liiite avundsjuk nu*

    Ja det låter som du har många matlådor att ta till i framtiden

    Idag blir här ugnspannkaka med bacon till middag, gott det också.

  • Karlsson

    Det kan hända att det inte är lax i rätt bemärkelse men den kan ju vara god för det? Jag har aldrig ätit den så det låter jag vara osagt

    Eftersom denna tråd främst handlar om priset på mat så anser jag ändå att 34 kr/kg för fisk är ett bra pris. Svårt att slå det, åtminstonde där jag bor.

    Så även om den borde vara ännu billigare så är läget i affärerna här omkring att de är inte det. Då får man ta gilla läget helt enkelt och ta det man får. Jag har skippat fisk nu i flera månader för att jag anser att det är för dyrt, tyvärr. Men ser jag chumlax för 34 kr/kg är jag villig att prova den, vare sig det är lax eller inte.


    h8him skrev 2009-02-11 23:06:45 följande:
    kariba skrev 2009-02-11 15:31:48 följande:
    "Chumlax eller hundlax som den också kallas fångas i Stilla Havet. Den är mörkare i köttet och har en mycket lägre fetthalt än den norska fjordlaxen. Den är också avsevärt billigare än sin skandinaviske namne. I dagsläget kostar chumlaxen knappt en fjärdedel av priset på norsk fjordlax."Pinklax är samma som Stilla havslax = Chlumlax... Kan inte säga annat än att du är lurad. Riktig lax heter alltid Salomo salar.
  • Karlsson

    Det är skönt när man fått klart med A-kassa Själv har jag ringt 3 gånger om en lön som inte tycks komma ändå...Börjar bli lätt irriterad!

    Här hemma är det också svårt med hembakt Det är mest mannen och jag som uppskattar det. Sonen tycker det är gott alldeles nybakt men sen spelar ingen roll om jag värmer i micron för att få det lite varmt. Dottern tar en tugga sen är det stopp. Jag har slutat försöka göra grova deger utan tänkte att det kanske är lättare med ljust bröd för dom men det tycks inte spela någon roll vad jag än gör


    Kime skrev 2009-02-12 10:38:07 följande:
    Här planeras det mat just nu. Ska lägga borlottibönor och svarta bönor i blöt så att jag kan koka dem ikväll, och därefter frysa in i lagom stora förpackningar för att enklare kunna använda dem i matlagning när andan faller på. Dessutom skall torsken plockas ur frysen och lite handling planeras. Mina hembakta bröd går inte såväl hem hos treåringen: "Jag tycker vi ska köpa bröd mamma. Lingongrova är mycket godare." Idag föredrog han sportknäcke med kaviar istället för mina grova filmjölksbröd Fick dessutom samtal från A-kassan idag och mitt ärende behandlas idag utan frågetecken, så jag kommer hinna få pengar tills räkningarna ska betalas. Tjoho!! Dessutom ska jag ta och fota lite grejer och lägga ut på Blocket om en stund, typ urväxta galonisar, skor och sånt där, vilket kan generera några extra hundra. Och så ska vi sälja bilbarnstolen också, vi har ju ändå ingen bil längre. Då går vi runt den här månaden också. Yeyy!
  • Karlsson

    Jag blev nyfiken nu på denn 'lax'. Ska leta efter den framöver

    Idag ändrades matsedeln, broccolisoppan uteblev och förlorade mot spagetti med supergod tomatsås. Pastan uteblev i tisdags när vi blev bortbjudna på mat.

  • Karlsson

    Hallå, hur går det med alla extrapriser?

    Idag hittade jag rimmad oxbringa för 64 kr/kg. Jag ville äta det redan i vintras men då kostade den 89kr/kg så jag köpte aldrig någon.

    Så jag tror jag byter ut söndagens köttfärslimpa mot rimmad oxbringa, det här receptet från ica tänkte jag testa, låter väldigt gott.

    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=633547

  • Karlsson

    Sitter och spånar på nästa veckas matsedel, har såå mycket i frysen så var det inte för bara en månad sen! Har verkligen hamstrat ett tag nu.
    Revbensjäll för 29.90 kg, Korv för 15 kr st, kycklingfilé 39.90kg, bacon 50 kr/kg, nötfärs för 39.90kg. Det enda som inte är reavaror är väl laxen för 45kr/kg och tortellinin men jag tycker det är ett relativt bra pris ändå för fisk och ungarna suktar efter lax

    Tror nästa vecka blir så här:

    Mån: Korvstroganoff, ris

    Tis: Tortelinigratäng med bacon

    Ons: Kyckling och nudelwook

    Tor: Tomatsoppa

    Fre: Hemmagjorda hamburgare

    Lör: Revbenspjäll och potatisgratäng

    Sön: Lax, pressad potatis och filsås.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget