• Björkeli

    Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?

    Hej!

    Nu har jag läst i en del trådar att V inte är så himlans poppis alltid! Men jag hittar ingen förklaring till varför?

    Så nu har just DU chansen!

    Vad är det som är fel med V?
    Vilken HANDLING är det som de utfört som får dig att må illa?

    Ös ur er nu!

    Obs. Tänk på stackars mig som inte kan svänga mig med så fina ord o håll språket på en bra nivå, så att alla som läser tråden enkelt kan förstå utan att själva vara politiker. Tack!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2005-08-21 14:27:47:
    Hej igen!

    Meningen med tråden är inte att skapa en "jag mot er" -debatt, utan jag vill veta hur andra ser på partiet. Själv är jag inte särskilt insatt i politik överlag, men vill gärna lära mig mer om båda sidorna.

  • Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?
  • symaskinen

    ...jag är jonas och vill inte vara orsak till att andra får stanna hemma.

  • Björkeli

    Symaskinen: Ja, i kommunismen NAMN... Inte med kommunism som styre...

    Tack för att du ville svara, uppskattar det.

  • Björkeli

    Symaskinen: Jag med. O villl inte heller vara orsaken till att klassresor inte blir av. Men tror nog att det finns en mellanväg att gå. Som jag skrev ovan, allt behöver inte vara så svart eller vitt.

  • symaskinen

    Björkeli:
    Jo...med kommunism som styre. Ryssland. Kina. Cuba.

  • felicia6

    Lite OT.. Men jag tycker självklart att man ska ha utflykter o dylikt. Däremot så är det sjukt att man "tvingar" varje familj att betala för barnets delaktighet i utflykterna.
    Jag har aldrig varit "jonas", men jag har haft kompisar som varit han, o vet hur dom har mått o hur deras föräldrar har mått o hur dom har skämts för att säga att dom inte har pengarna att betala för hans utflykt.

    Nej, jag tycker skolorna ska ha en liten buffert där kostnaden för utflykterna finns med i stället, så det blir lika för alla i skolan.

  • symaskinen

    Nä...men gråzonen borde väl då vara centerpartiet !

  • fipa

    en vänsterpartist kom för några år sedan med ett föreslag här i min kommun:

    att skolan ska bjuda på, förutom lunch, också frukost till alla barnen. vi har det otroligt bra här i norden, det är inte på många håll man får nån mat alls i skolan, och dessutom har vi bra skolor, gratis universitet till och med. det är DYRT för staten med detta, så inte tycker jag skolorna (staden) ska betala för frukost också. det skulle ha orsakat ett ännu större hål i budgeten och det hade varit för skattebetalarna att bekosta. frukost är faktiskt inte så dyrt så man inte har råd att ge det till sina barn. de måste ju faktiskt inte få de dyraste frukostflingorna, och mjölet är så billigt att man kan baka bröd själv nästan gratis.

    jag tycker vänsterpartiet brukar komma med de dummaste och löjligaste förslagen. och sen ska naturligtvis vänsterpartiets riksdagsledamöter ändå åka taxi över allt och det skall staten bekosta, istället för att åka kommunalt. dubbelmoral.

  • symaskinen

    När jag gick i skolan sålde vi lotter och chokladbollar när vi skulle på resa...är det förbjudet nuförtiden? Det kanske är lite farligt eller klassas som barnarbete, men på det sättet så kunde ju alla följa med.

  • felicia6

    symaskinen, vi gjorde oxå sånt, men dom pengarna gick enbart till en klassresa i sexan o så en klassresa i nian.. Det bekostade aldrig några dagsutflykter..

  • fipa

    det är intressant att "jonas" föräldrar ofta är rökare som brukar köpa färdiga pizzor eller skräpmat hem till barnen. märk väl att jag sa OFTA, inte alltid.

Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?