• Björkeli

    Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?

    Hej!

    Nu har jag läst i en del trådar att V inte är så himlans poppis alltid! Men jag hittar ingen förklaring till varför?

    Så nu har just DU chansen!

    Vad är det som är fel med V?
    Vilken HANDLING är det som de utfört som får dig att må illa?

    Ös ur er nu!

    Obs. Tänk på stackars mig som inte kan svänga mig med så fina ord o håll språket på en bra nivå, så att alla som läser tråden enkelt kan förstå utan att själva vara politiker. Tack!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2005-08-21 14:27:47:
    Hej igen!

    Meningen med tråden är inte att skapa en "jag mot er" -debatt, utan jag vill veta hur andra ser på partiet. Själv är jag inte särskilt insatt i politik överlag, men vill gärna lära mig mer om båda sidorna.

  • Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?
  • cotton

    Och just det, det finns inte ett enda land i världen i någon tid där kommunismen fungerat. Om man tittar på alla kommunistiska länder (eller nyligen kommunistiska om man tittar på östeuropa) rådde fattigdom, desillusionerade människor, brist på demokrati (gärna med en diktatorkopia i ledarposition) och brist på varor i hyllorna, icke fungerande offentlig sektor och en liten klick människor som var så rika att de själva stod för en ansenlig del av BNP.

    Med förfäder från öststaterna och med deras erfarenheter ringande i öronen, kan jag inte förstå hur någon kan rösta vare sig på vänstern eller på kommunisterna (om man ens ska särdela de två)

  • Mamali

    Jag vill inte ha ett kommunistiskt samhälle - däremot gärna ett mer socialistiskt.

    Jag skulle inte vara rädd för att rösta på v pga att de är kommunister, däremot skulle jag önska att de rörde sig lite mer åt höger, om inte annat för att locka fler väljare och inte framstå som den bromskloss de tyvärr gör idag.

    Vänsterpartiets grundsatser är enligt min tolkning solidaritet, medmänsklighet och rättvis fördelning av resurser. Det kan aldrig vara fel i mina ögon.

  • Utopia

    Jag blir mörkrädd över hur det kan kännas rätt i ens hjärta för en människa att säga att de som önskar att man kunde styra om samhället till att bli ett VARMT och GÄSTVÄNLIGT ställe för alla att leva i, och i alla fall vill försöka försöka försöka så långt det bara går, och vill ha allas hjälp för det. Att _de_ är illa nog (!) att bli mörkrädd över..? En sak är att kritisera föreslagna praktiska tillvägagångsättet för att åstadkomma något - ett annat är att kritisera nåns ideal eller person. Det bästa vore att man gjorde riktigt klart vad det är man kritiserar egentligen! Det skulle gynna debatten...

  • cotton

    "...önskar att man kunde styra om samhället till att bli ett VARMT och GÄSTVÄNLIGT ställe för alla att leva i"

    Det är just det Utopia, vänstern står INTE för det i mina ögon! Vänstern står för urlakad demokrati, ett styr samhälle med enorma orättvisor där det inte lönar sig att utbilda sig, att arbeta och att vara ambitiös, det står för kommunism (då en stor del är kommunister i partiet, säga vad man säga vill) och en miljon andra orsaker.

  • Mamali

    Sakta i backarna Cotton, vänsterideologi står just för att ALLA ska ha samma chans att utbilda sig och att få arbete.

    Tror du vi hade haft en allmän och fri gymnsieskola och fria universitet om det hade varit moderatledd regering de senaste 100 åren? Titta bara på de länder där det varit högerstyre under längre period (t ex USA) där kostar det att gå på universitet.

    Utbildning för alla, jo kyss mig !

  • bbpop

    cotton: "För det första uppmanar de till civil olydnad"
    På vilket sätt uppmanar de till civil olydnad och varför är det i så fall ett problem? Många av våra demokratiska rättigheter som vi idag ser som helt självklara har vunnits med civil olydnad som politisk metod. Religionsfriheten t ex.

  • non compos mentis

    Utopia, visst är det intressant med olika perspektiv!

    Som jag ser det delar du och jag en hel del värderingar i fråga om människors lika värde, hyllandet av människors olikheter, människors rätt till varfrihet och möjlighet att förverkliga sig själva. Skulle jag enbart tala om dessa saker utifrån ett mer filosofiskt perspektiv och inte balnda in politiken, skulle många säkert ta mig för rätt röd. Därför att dessa värderingar har vänstern gjort till sina...och samtidgt gjort högern till en motsats. Att jag kommer rösta blått tar inte bort mina värderingar, jag vill bara nå dessa mål på annat sätt.

    Jösses, jag har egentligen så mycket mer att säga om ditt inlägg, speciellt som jag inte helt håller med dig om att vi säger emot varandra
    Jag får väl återkomma ikväll!

  • cotton

    Titta bara på länder där det varit vänsterstyre en länge period - där kostar Universiteten också!

    Att Sveriges universitetsstudier inte kostar är en ovanlighet som inte har sin grund i den politik som förs!

    Och jag tycker inte det lönar sig att utbilda sig! Jag tar dyra studielån och lever på extremt liten budget under 4-5 år då jag dessutom går miste om pensionspengar då jag inte arbetar, och när jag väl är klar väntar antingen arbetslöshet (verklighet för många många akademiker), jobb på ICA eller som taxichaufför, eller OM man har TUR och får ett yrke inom sin utbildning, en lön som är så låg att, efter att CSN fått sin beskärda del, det som finns kvar är lägre än vad många utan högskoleutbildning har.
    De som är arbetslösa eller jobbar på ICA, åtnjuter inga dispanser från CSN, utan tvingas betala tillbaka lånen varje månad...

  • Mamali

    "Att Sveriges universitetsstudier inte kostar är en ovanlighet som inte har sin grund i den politik som förs!"

    Vad grundar det sig i då? Och vad grundar sig en allmän och fri gymnasieskola i?

  • Utopia

    cotton->
    "Det är just det Utopia, vänstern står INTE för det i mina ögon!"

    Nej just det cotton, i _dina_ ögon - i mina gör den det. Jag vore lite puckad genom att uttrycka mig positivt om ett ett parti som inte står för det som jag tycker är bra eller rätt? Jag lovar, jag tänker INTE uttrycka mig en smula positivt om varken Hitler och Stalin eller andra diktatorer. Jag måste inte försvara några dåligheter andra har gjort. Jag försvarar det _jag_ tycker är bra, och de ideal _jag_ står för och det _jag_ gör. Jag är dock medveten om om att många människor (ur alla partier) har svårt för sånt, tyvärr. För de har svårt att erkänna sina fel och misstag. Det är illa, och borde försöka ändras på.

    Så vem har rätt vem har fel av dig och mig? Kan det vara så att vi har olika åsikter och syn på världen och människors egenskaper och hur man ska åstadkomma något i rätt riktning? Varför kan man inte lyssna på människorna som tycker, och försöka förstå vad och varför de tycker som de gör? Vi kommer aldrig tycka likadant, men det är heller inte målet. Målet är att förstå varandra, så man kan verka tillsammans I demokratisk anda.

Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?