• Björkeli

    Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?

    Hej!

    Nu har jag läst i en del trådar att V inte är så himlans poppis alltid! Men jag hittar ingen förklaring till varför?

    Så nu har just DU chansen!

    Vad är det som är fel med V?
    Vilken HANDLING är det som de utfört som får dig att må illa?

    Ös ur er nu!

    Obs. Tänk på stackars mig som inte kan svänga mig med så fina ord o håll språket på en bra nivå, så att alla som läser tråden enkelt kan förstå utan att själva vara politiker. Tack!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2005-08-21 14:27:47:
    Hej igen!

    Meningen med tråden är inte att skapa en "jag mot er" -debatt, utan jag vill veta hur andra ser på partiet. Själv är jag inte särskilt insatt i politik överlag, men vill gärna lära mig mer om båda sidorna.

  • Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?
  • Björkeli

    Symaskinen: Kommunism är slutskedet i en socialistisk process. Stalin o CO nådde aldrig dit...

    Ska dock tillägga att jag har svårt att se kommunismen fungera i praktiken men det kan vara otroligt vacker i teorin.

  • Björkeli

    Fipa: Vad baserar du det på?

    Symaskinen: Så gjorde vi med o de gånger det fattades för någon försökte vi alla i klassen att omfördela pengarna eller sälja mer så alla kunde åka med.

  • felicia6

    fipa, får jag fråga vad du grundar "ofta" på?
    har du någon statistik eller bara din egna kommun du grundar det på? Kanske tom bara din bekantskapskrets?

  • fipa

    barnen talade helt öppt om det själva, jag var kompis till några Jonas:ar, har flera gånger sett hur Jonas mamma följer honom till skolan med cigg i munnen, innan hon beger sig till socialen för att lyfta bidrag

  • fipa

    obs att ofta inte betyder att majoriteten var sådana, bara att allt för många var sådana.

  • Manda

    Jag har varit Jonas många gånger, och ingen i min familj röker eller lyfter särskilt mycket bidrag. Bostadsbidrag tror jag att vi fick. Det var inte kul att försöka förklara för klasskamraterna varför man inte kunde följa med. Och att överhuvud taget sätta barn i situationen att de måste förklara att "min mamma tjänar inte lika mycket som din pappa och därför kan jag inte följa med" tycker jag är helt galet.

  • Tant Raffa

    Intressant tråd! Fast det vore skönt att höja den ett snäpp från detaljnivån "jag känner Jonas och hans päron", för till slut riskerar hela tråden att bli OT.

    Jag ÄR vänsterpartist, men ändå orolig för vad som händer inom partiet. Jag anser dock, till skillnad mot flera här i tråden, att V inte förknippas med kommunism, utan med socialism. Vilket är något annorlunda.

    Det jag inte tycker om hos V nu är alla kvinnor som hoppar av. Men det är ett känt faktum att hoppar en i orostider, hoppar fler. Jag vill se var det hela landar innan jag och V är klara med varandra. Partimanifestet, som jag inte läst på flera år, blir viktigt att läsa igen före nästa års val.

  • fipa

    utfärderna var ju int direkt i 1000kronors klassen utan det kunde handla om busspngar plus matsäck. 50-100 kronor kanske. jag tycker inte de andra barnen ska gå miste om något kul därför att ett barns föräldrar valt att prioritera pengarna på nåt annat.

  • Björkeli

    Tant Raffa:

    "Jag anser dock, till skillnad mot flera här i tråden, att V inte förknippas med kommunism, utan med socialism. Vilket är något annorlunda."

    Håller med.

  • bisou

    Så vänstern förknippas inte med kommunism? Trodde de hade en partiledare som kallade sig kommunist?

Svar på tråden Varför får Vänsterpartiet just Dig att rysa?