Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    jarovean skrev 2009-06-05 16:15:02 följande:
    Där måste jag säga att vi uppfattar henne helt olika. Jag tyckte hon gav bra svar på frågorna. Jag hade väldigt objektiva "glasögon" på mig när jag läste chatten. Har inte följt med från varken ena eller andra synsättet o är inte färgad av vare sig possitiva eller negativa åsikter om hennes metoder. Men jag tror som Realda att om man är sosse på ett moderatforum så väljer man att inte se svaren eller tolkar dom "fel" medans moderaterna förstår svaren utifrån att man har olika synsätt i grunden.
    Beskriv gärna hur du menar att det är svar, tex på de frågor som nämns ovan?
  • vittra
    Knulp skrev 2009-06-05 16:25:10 följande:
    Det där var väl ett av de värsta goddag yxskaft-svaren i hela chatten!
    Haha håller med! Verkligen ett ICKE svar...
  • vittra

    Anna skriver också i chatten att hennes metoder fungerar ju, och det är inte misshandel eftersom barnen blir lugna. Bara det... att vissa barn BLIR ju inte lugna. Vissa barn skriker ju sig fördärvade och blir ännu mer hysteriska än utan metoder osv. Undrar hur hon ändå kan påstå att de fungerar?

  • vittra

    "Vad går du efter? Ditt välbefinnande, eller hur? "
    Fast hennes metoder är ju inte för barns välbefinnande i vissa fall, med tanke på att de skadar sig själva tex? Och bara skriker, skriker och skriker...

  • vittra
    VulgusProfanum skrev 2009-06-05 16:48:39 följande:
    Var det någon som blev klokare efter chatten?
    Nu vet vi ju iaf att aktuellt inte ljög tex.
  • vittra

    Märkligt att hon säger att alla metoder är bra så länge de fungerar men kan själv inte acceptera när hennes egna metoder inte fungerar på vissa barn.

    Lum - Idag 11:06
    har du hört talas om tass-metoden för att få barn att sova? vad anser du om den i sådana fall?

    Anna Wahlgren - Idag 11:48
    Jadå, det har jag, och alla sätt att lugna små barn med sömnproblem är bra, om de bara FUNGERAR, dvs på ett för BARNET tillfredsställande sätt. Kram!

  • vittra
    cirpen skrev 2009-06-05 20:41:35 följande:
    Ja nu vet jag inte vad en anmälan ger för konsekvenser och följder om misstanken visar sig obefogad. Får man en "stämpel" i något register? Är det någon som vet hur det går till, den processen?
    Absolut inte, enda är väl i så fall om det blir "snack" tex i grannskap eller vad vet jag, men ingenting offentligt i register osv, det är ju obefogat! Såklart ska det inte förfölja en då. Själva ärendedokumenten ska ju finnas kvar, dock är man väldigt slarvig med sånt i allmänhet verkar det som. Men alltså ingen stämpel.
  • vittra

    en glad skrev 2009-06-05 21:32:13 följande:


    Det är inte många som anmäler på felaktiga grunder eller har du någon källa för det påståendet? Problemet är nog snarast det motsatta - att motståndet hos gemene man OCH dessvärre hos de professionella (som ändå har lagligt krav på sig att anmäla misstankar) är så stort att barn tom dör av vanvård i vårt land!
    Håller med dig, även de som har anmälningsplikt drar sig tyvärr också ofta in i det längsta för att anmäla trots uppenbar misshandel och vanvård etc.
  • vittra

    Miss Giggle skrev 2009-06-05 21:51:01 följande:


    Menar du att lärare och skolsköterskor inte anmäler när de borde?
    Tyvärr verkar det vara ett allmänt faktum ja.
  • vittra

    Miss Giggle skrev 2009-06-05 21:59:03 följande:


    Då måste jag säga att JAG tar illa vid mig.  Det är långt ifrån så. Jag har jobbat inom skolans värld ett tag nu och så är det verkligen inte alls. Har ni några belägg alls för att säga att de "struntar" i det?
    Jag har själv verkat både inom skolan plus (inte arbetat än men haft mycket kontakt med) soc och åtminstone här är uppfattningen så. Dessutom verkar det vara så att i de fall där skolan slutligen anmäler har oftast grannar och andra gjort anmälningar redan. Soc tjatar ofta på skolor om just anmälningsplikten och tycker det är synd att man är så rädda för att anmäla.
  • vittra
    MalinEddie skrev 2009-06-07 19:04:09 följande:
    Tristania, så här säger AW i en tråd på sitt forum om medicinering och jag antar att hon till stor del syftar till ADHD: "Därför underlåter man med flit att göra vissa undersökningar, så att man kan säga: "Ingenting tyder på... Inga undersökningar har hittills visat..." Ett flagrant exempel är medicineringen med amfetamin i olika former, som ges de såkallade bokstavsbarnen. Amfetamin är ett uppåttjack, som verkar rogivande på små barn upp till en viss ålder. Precis som sprit gör det (förr i världen var det inte ovanligt att man lugnade skrikande spädbarn med en sockerbit indränkt i sprit i munnen). Men efter en viss ålder verkar inte sprit, som bekant, särskilt lugnande. Och efter en viss ålder verkar inte amfetamin särskilt lugnande heller, utan som det uppåttjack det är. Ungdomar som begår de gräsligaste brott går inte sällan på amfetamin. Som de alltså fått sig ordinerat till "bot" eller "hjälp" för sina "mindre hjärnskador", Minimal Brain Dysfunctions. En idiot - eller låt oss säga vem som helst med banalt sunt förnuft - kan räkna ut med tårna att amfetamin är vanebildande (precis som dagligt spritintag är det). Men vetenskapen, forskningen, kan - så länge inga undersökningar görs i saken - hävda att knark åt småungar, som växer upp medicinerade, inte alls är vanebildande, för det finns det inga undersökningar som visar. Och inte ska det göras några heller, för då skulle inte den psykiatriska industrin och läkemedelsbolagen bli glada alls." Tråden handlar egentligen om magläget och andningslarm: www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php...
    Vilket skitsnack, amfetamin i den minimala och kontrollerade dos som ges till dem med adhd har lugnande effekt ÄVEN i vuxen ålder. Förstår inte vad hon babblar om. Skulle vara oerhört intressant att veta vad hon grundar alla sina skumma fixidéer på, det verkar som att det aldrig blir nog med sagor från hennes sida... kunde hon inte nöja sig med att författa böcker istället???
  • vittra
    MalinEddie skrev 2009-06-07 20:20:44 följande:
    Det kan vara "fakta" från KMR hon grundar sina påståenden på kanske? Det känns lite som deras snack.
    Jo det är det väl såklart. Sorgligt
  • vittra
    realda skrev 2009-06-09 22:05:43 följande:
    Det tror jag dessvärre inte på. Att det bara skulle vara 37 barn - alla åldrar, alla år inräknade - nej det verkar orimligt lite oavsett vad man tycker om saken.
    Så du tror att apoteket ljuger i sina redovisningar?
  • vittra

    Jag skulle med lite god vilja kunna tolka det som ett litet erkännande då hon tex kastar över frågan på barnläkarna och om man granskar dem under en tid (vad sa hon, 20000 dagar?) så skulle man finna fel och missar (även) där. Bara det att hon är ju urusel på att tala klarspråk samt att erkänna misstag.

    Som du säger MalinEddie så gör ju inte det saken rätt, men hon menar väl på att alla gör misstag (så även hon) men som sagt, inte direkt klarspråk... men man SKULLE kunna tolka hennes ord så.

  • vittra

    Nån som hittar den där statistiken på apotekets hemsida? Den ska ju tydligen finnas där "offentlig för alla" men hittar ingenstans. Skulle ju vara kul att själv se siffrorna med tanke på att man ändå hittills tolkat dem på två olika sätt (först att vi drogar ner våra barn, sen att bara 37 st fått)

  • vittra

    MalinEddie, jösses... nästan lite obehagligt att andningslarm.se ens omnämner AW och än mer att de rekommenderar hennes metoder!

    Och ja, Lars H verkar vara väldigt klok, OCH han verkar behålla fötterna på jorden trots det krig som är så nära på väg att bryta ut runt omkring honom

Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.