Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Brunello skrev 2009-05-12 08:20:00 följande:
    Va synd att hon inte ville ta debatten här istället för att skriva ett blogginlägg om oss
    Måste säga att jag tycker blogginlägget var fruktansvärt naivt, på väldigt många sätt... men så hade hon ju även erkänt det själv

    Inget fel i att vara naiv, men då får man ju ta att andra kanske inte ser ens åsikter som så väldans seriösa och viktiga
  • vittra

    Jea Szym, tycker det är lite synd att du hyser så fruktansvärt mycket agg... och att du vädrar den i den här tråden är nog ännu mer synd... men fortsätt du att vädra här, och förstör trådens harmoni, gör så.

  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-12 08:29:48 följande:
    VAd är det som gör att du tycker det är naivt?
    För det första håller jag med brunello, såklart hon debatterade.

    Angående naivt, ja det finns så mycket så jag orkar inte ens ta allt.. men exempelvis att tro att alla som säger att deras barn är glada och nöjda de facto har barn som mår bra, rent skitsnack enligt mig... ett barn kan ju givetvis visa en glad, nöjd och trevlig sida men ändå ha utvecklats mycket negativt mentalt sett. Den sk undvikande anknytningen fungerar exakt så... ok, det handlar kanske både om okunskap och om naivitet, men sen är det ju märkligt också då att alla de hundratals, tusentals barn som i det dolda blir fysiskt och psykiskt misshandlade, att de föräldrar också alltid säger att ungen mår så bra så... man ska alltså ta föräldern på sina ord? Då kan jag säga att inte många av alla dessa fall någonsin skulle kunna uppdagas och lösas...

    Angående ICA MAXI, lika naivt där... helt galet naivt faktiskt, särskilt om det rör sig om lite större summor. Det sker fel i kassorna dagligen, jag har hur många gånger som helst upplevt att de tagit betalt för dubbla varor tex, en gång tog de en hundrig för mycket betalt. Visst, oviktigt i det stora hela att man förlorar en hundrig kanske, men principen att alltid ta någon på orden utan att över huvudtaget fundera, reflektera och undersöka om det verkligen kan stämma är fruktansvärt naivt. Det gäller ju överallt i hela samhället, även hela AW-gänget, det är ju det som är problemet. Man reflekterar inte, man tänker inte, man bara tar henne på orden. Och just detta bidrar till alla de fall av vanvård som uppstår. NAIVT.

    Nu har jag varken tid eller ork att dra upp mer, jag tycker att om man inte själv ser det naiva i inlägget (vilket ju skribenten Päivi själv ändå är medveten om) så förstår man nog inte heller genom förklaring.
  • vittra
    Malleballebuse skrev 2009-05-12 10:32:20 följande:
    Nu har ju jag inte uppfostrat mina barn i utalad AW-anda, men inser att jag gör mycket på samma sätt fast inte likadant. Att jag låter barnen få leka själva utan min inblandning både i spjälsäng och helt fritt när det i äldre ålder har inget med att göra att jag vill ha egentid. Jag vill ha barn som litar på sig själva och är så trygga i sig själva att de klarar av att ta egna beslut och vågar lita på att de klarar av det. Min son som är 8år har fått växa upp med många delar av vad Vittra tycker är förfärliga saker. Trots detta så är han nu en helt stabli kille som mer än gärna låter mig ligga i hans säng och mysas. Han sover alltid i vår säng när någon av oss vuxna är borta några nätter, detta trots att jag kört stenhårt på att man som bebis ligger i sin egen säng. (inden regel utan undantag dock) Han har många vänner i skolan och lätt för att få nya när vi är på semester. Han är mycket noga med att barnen som inte får vara med i leken hämtas och får vara med. Vi ligger och pratar om ditten och datten i hans säng på kvällarna. Så nej jag tror inte att han har några problem men anknytlingen till varese mig, pappa eller andra.
    Jag vet inte vilka delar du menar att jag tycker är förfärliga, jag tycker själv att ensamlek är jättebra, sömn är jätteviktigt, mat är jätteviktigt osv osv. MEN man ska inte TVINGA barn till något de inte är redo för, mogna för eller inte vill! Det ska vara helt och hållet på barnets villkor, man ska inte TVINGA barn till ensamlek efter ett visst schema bara för att det SKA vara så enligt AW! Man måste lyssna till det individuella barnet och ALLTID utgå ifrån det! Det är ju bara då man får trygga barn! Felet med AW är att hon inte tar hänsyn till detta! Vissa tolkar annorlunda och följer ändå sina barns behov men med vissa idéer från AW i bakhuvudet, superbra! Det är så hennes idéer ska användas tycker jag, men tyvärr resonerar inte alls så och DET är ett problem!
  • vittra

    Angående egentid och egenlek så är det precis så AW själv har sagt, för att föräldern ska få sovmorgon! Men visst, man kan använda sig av egenlek för barnets skull, man kan säkert tom låsa in ungen, bara den övriga omsorgen är tillräckligt god. Men I SIG är det verkligen inte på något sätt positivt att låsa in ett barn för att tvinga barnet till egenlek, förstår man inte det bör man själv gå en psykologikurs...

  • vittra
    grimalkin skrev 2009-05-12 18:42:35 följande:
    Jo, jag hänger med! Och bra mycket äldre barn väljer också att samarbeta! Men - en hungrig bebis skriker, samarbetar inte ett skvatt där, eller hur? Och en bebis som har en kissig blöja skriker... osv. Så jag undrar just... vad är det som krävs för att en bebis skall välja den sortens samarbet istället för "hjälp mig jag vill" - i form av skrik? *funderar..*
    Att bebisen inte får svar på sina behov.
    Då döljer istället barnet behovet för att vara föräldern till lags. Det är såklart individuellt hur mycket barnet "tål" innan barnet "ger upp", men så fungerar det. Men nu snackar vi spädbarn, äldre barn fungerar inte på samma instinktiva sätt, de agerar mer medvetet.
  • vittra
    Acceptans skrev 2009-05-12 18:44:07 följande:
    Precis samma tankar som jag har. Det har tidigare dragits paralleller till rumänska barnhemsbarn och sk "uppgivna" och apatiska barn. Och jag menar att när man hävdar att barnen ger upp i SHN-kuren så skulle det tillståndet vara mycket negativt för barnet. Uppgivenhet=förlorad tillit, förlorad livsgnista. Fruktansvärt helt enkelt. Jag anser istället att ett barn som tystnar, mjuknar i kroppen och villigt somnar mår bra, har accepterat och tagit emot - inte att det gett upp! Däremot blir jag upprörd över att läsa hur föräldrar faktiskt ignorerar när barnet verkligen visar att det inte mår bra och fortsätter protestera veckovis.
    Jag är övertygad om, att om man verkligen vill se tecknen så förstår man om barnets behov verkligen är sömn och då somnar in utan större problem, eller om barnets behov är något annat och då "stretar emot" väldigt mycket för att till slut "ge upp". Men visst, många föräldrar kan eller vill inte se detta, och tror säkerligen att de tillfredställt det faktiska behovet även om de inte har det.
  • vittra
    Acceptans skrev 2009-05-12 19:20:43 följande:
    Jag är kritisk till hur föräldrar uppmanas agera, ja! Men jag ställer heller inte upp på "jag gjorde bara som jag blev tillsagd". Båda känns galet...
    Håller absolut med, det jag menar med att handla utan att reflektera. Tyvärr är det ju just sådana föräldrar som dras till AW och SHN verkar det som. De måste ha någon som säger åt dem hur de ska agera, sorgligt men sant. Givetvis är det i slutändan dem som måste hållas ansvariga för sitt agerande, men samtidigt är också människorna på forumet ansvariga. Detta även enligt lag. Råder man någon till att utföra en handling som resulterar i vanvård eller misshandel är det enligt lag straffbart.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.