Inlägg från: vittra |Visa alla inlägg
  • vittra

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    cirpen skrev 2009-05-11 12:57:56 följande:
    Näää absolut inte anser jag. Nu skojar du väl. Som jag skrev har jag aldrig sängdumpat. Men vid mycket dåligt beetende kanske jag överväger det. Men eftersom jag aldrig upplevt det och kanske aldrig kommer att uppleva det så är det svårt att svara på. Jag uppfattar det iallafall som en absoluta sista utväg. Jag tycker inte det är så viktigt med bäddade sängar..
    Jo man kan se det som ett skämt, men jag syftade främst på det här med NATURLIGT, det ska vara en naturlig följd av en handling tex att torka upp om man spillt något osv. Om sängdumpning används vid mycket dåligt beteende blir det ju således ändå ett straff eftersom det inte kan vara en naturlig konsekvens av eventuella dåliga handlingar.
  • vittra

    Beyond Eternity skrev 2009-05-11 13:33:56 följande:


    fast enligt AW så verkar det inte bara handla om runt tre år-ingar. Det senaste jag läste på hennes forum var en pojke som bara var 17 månader och där AW själv gav som råd att föräldern skulle sängdumpa honom. Och för mig är detta horribelt att man alls kan föreslå något dylikt på barn oavsett ålder, men ännu värr då de är så små som runt 1½år.
    Fy vad hemskt
    Har du länk till den tråden?
  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-11 13:50:20 följande:
    Jag tycker att jag i många inlägg förklarat och beskrivit. Du behöver alls inte hålla med, eller förstå men kan du inte se var jag "kommer ifrån" eller hur jag ska skriva. JAg förstår att du inte tycker om AW och allt hon står för - känns det som. Grunden - den är bred och svår att få på pränt. För mig handlar det bland annat om att ge barnen sömnen de behöver - eller i alla fall förutsättningarna till det. Sedan att ge barnet möjlighet att utvecklas och utforska "ostört". Inget nej och fy utan visa hur saker fungerar. Ge barnet delaktighet i vardagen, ta med barnet i "verkligheten", visa barnet hur man gör och att barnet får hjälpa till. Det är så svårt att få på pränt. För mig har barnaboken varit väldigt intressant och givande och den är på många hundra sidor...
    Ja och jag håller med dig precis i dessa delar du säger är grundläggande. De är lika grundläggande för mig i min vardag med mitt barn. Så vad gör dig till anhängare och mig till icke anhängare?
  • vittra

    Det känns som att de flesta här i tråden ändå är på någorlunda samma nivå, bara det att alla talar olika språk. Det är synd att dem som verkligen anammat AW:s kyla gällande barns behov som vi sett i så många forumtrådar nu, inte finns här och kan diskutera. Ingen här tycker ju tex det är ok att lämna ett skrikande spädbarn åt sitt öde, ändå är det något som AW bland mycket annat förespråkar alltför många gånger i sitt forum, tillsammans med många andra av hennes anhängare.

  • vittra

    Intressant att hon ändå kommenterat saken, nu är det ju dock inte bara i just den tråden hennes ord varit hårda i mitt tycke... så vad det nu skulle göra för skillnad att hon erkänt att tonen var hård just där det förstår jag inte.

    Det viktiga här anser jag är att hon bör inse att hennes sätt att agera, hennes metoder, verktyg och kurer uppmuntrar väldigt många människor till att mer eller mindre medvetet vanvårda sina barn. Människor litar blint till det hon säger, hon måste verkligen försöka ta mer ansvar över de konsekvenser hennes råd ger!

    Hon kanske själv anser att tex orden "plocka aldrig någonsin upp barnet så länge det inte är läge för akuten!" kan tas med en nypa salt (?) och inte så på orden, men många gör det för att de litar på henne vilket leder till vanvård!

    Att uppmuntra till att ignorera barn i det ena eller det andra läget oavsett vad kan i många fall givetvis också leda till vanvård! Hon vet väl inte vad ungen lyckas utsätta sig själv för, ändå menar hon att man ska spela musik så högt att grannarna flyr och ungen ska minsann inte tro att man bryr sig?! Hon måste förstå konsekvenserna av detta...

  • vittra
    Allasignaturerärupptagna skrev 2009-05-11 19:49:33 följande:
    Det här är ju verkligen överdrivet. Hämmad i sin utveckling av att sitta i spjälsängen? Det här handlar ju om en (för de flesta) ganska kort stund varje dag. Tror betydligt fler barn blir hämmade i utvecklingen av att åka vagn varje gång de är ute. Eller åka bil.
    Förstår jag dig rätt att du i så fall anser att det är helt ok att flera år gamla barn tvingas tillbringa tid i en bur som spjälsängen faktiskt är?
    Givetvis är det hämmande för utvecklingen om barnet inte får röra sig fritt, vem som helst fattar att ett flerårigt gammalt barn behöver yta att röra sig på i sin lek, inget barn mår bra av att leka på en sådan liten yta som en spjälsäng, SÄRSKILT inte när barnet inte själv har valfriheten att ta sig bort därifrån! Det är hämmande, på fler än ett sätt, att begränsa sitt barn på det sättet!

    Jag hoppas att det inte är så många treåringar där ute som åker vagn, och jag hoppas också att det inte är så många barn som åker bil utan paus i flera timmar varje dag utan att någon respekterar eventuella behov att komma upp ur bilstolen.
  • vittra
    Brunello skrev 2009-05-11 21:18:22 följande:
    Min gör det men med tanke på att farten resten av dygnet är 200 km/h så tror jag uppriktigt att hen behöver den pausen
    Haha en paus är bra ibland, men som vi vet ska det vara på barnets villkor.. antar att h*n får hoppa ur om det blir för jobbigt att sitta stilla?
  • vittra
    Allasignaturerärupptagna skrev 2009-05-11 21:27:53 följande:
    Har jag sagt att det var rätt? Nej, jag sa att det var överdrivet att de skulle bli hämmade i utvecklingen av bristen på rörelse. Jag tror inte att det är många flera år gamla barn som ensamleker i sin spjälsäng, det är inte det intrycket jag fått. Och om de är flera år gamla så vore de väl redan hämmade om de inte kunde ta sig ur om de vill? Och du, jag tror att det är VÄLDIGT många treåringar som åker vagn. Men nu handlar det här vad jag förstår om mindre barn och för en ettåring är det nog snarare mer hämmande att sitta i en vagn än i en säng. Och som sagt handlar det nog inte om flera timmar ensamlek heller. Jag propagerar inte för någon ensamlek, men upprörs helst över det som är värt att uppröras över - som då barnet som satt fast i spjälorna.
    Det var inte tråden med han som fastnade i spjälorna jag kommenterade utan ett inlägg av Jea Szym tror jag det var, och jo det rörde sig om ett flera år gammalt barn, förstår öht inte varför man ska ha tex en treåring i en spjälsäng... och nä jag förstår faktiskt inte heller hur detta barn inte kunde ta sig ur sängen, men uppenbarligen var det ju schemalagd ensamlekstid och då skulle barnet vara i sängen tiden ut, punkt slut... kanske hon upprepade gånger burit dit barnet så att barnet till slut gett upp? Jag vet inte, jag orkar inte ens dra upp det där igen. Det enda jag reagerade mot var att så gamla barn ska spärras in på en sådan liten yta, det är verkligen inte positivt på något sätt...
  • vittra

    Jea Szym, men snälla du... nu har du nog gått lite väl långt! Jag trodde faktiskt att det var din 3-åring du lät sitta i spjälsäng och inte en 9-månaders, är det inte enklare då att bara reda ut missförståendet än att gå till personangrepp det första man gör? Och om du SJÄLV kan ta och läsa så skrev jag att JAG VET INTE, jag skrev inte att DU GÖR SI OCH SÅ!

    Nej om du inte ens kan diskutera normalt och ta missförstånd ibland så tycker jag du ska göra som du själv sa, SLUTA DISKUTERA DÅ!

    Missförstånd på forum uppstår HELA TIDEN! Det du visar är verkligen brist på konstruktivitet, om något... man går inte till personangrepp, man reder ut situationen och går vidare.

    Det är synd att du inte alls kan förstå vår negativa syn på AW och hennes idéer, särskilt med tanke på allt som framkommit i denna tråd om vilka råd hon ger och hur iskall hon verkar vara när hon tex skriker ut att man ska ignorera sitt barn fullständigt. JAG har inte träffat henne, hade jag gjort det kanske jag hade haft en annan bild av henne, men den bild hon ger i forumet osv är INTE på långa vägar kärleksfullt.

  • vittra
    Impertiff skrev 2009-05-12 08:14:39 följande:
    Jag vet inte. Det är något som man (jag?) får kolla upp. JAg vet att det pratats om att man ska ta bort "sistslurken" när barnet är runt 2 månader. Jag minns inte när jag tog bort den... mitt mål var mat, mat, mat och sedan hade jag SM i grunden så jag gav nog sistslurk längre än 1-2 månader.
    Varför "ska" man ta bort den så tidigt? Det är ju vansinne?!
    Det öht ingenting som visar att barn inte behöver äta under natten (eller innan) så tidigt! Det är ju verkligen absurt att ge sådana råd, när man inte har den minsta kunskap om ämnet!
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.