• Lattemaja

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Jag startar en ny tråd eftersom den andra blivit stängd på grund av ålderskrämpor (jag känner det som att jag också ligger i den riskgruppen). En sammanfattning är att jag och min sambo genomgått en utredning vid Alan E. Beer center i Kalifornien, för att se om det kan finnas t.ex. några immunologiska orsaker till att vi har svårt att bli gravida.

    Efter en mängd prover som tagits i Sverige och blod + en biopsi som skickats till Kalifornien så har vi till slut fått en diagnos.

    De viktigaste problemen var att jag har för låga nivåer av "Blocking antibody". LAD-test (Leukocyte Antibody Detection) visar IGg B-celler på 28 (ska vara 50-100) och IGg T-celler på 1,9 (ska också vara 50-100, men var tydligen inte lika viktiga som IGg B-celler). LAD-test handlar om hur immunförsvaret i mitt blod reagerar på min sambos blod. De celler jag har för låga nivåer av är sådana som ska skydda embryot mot att bli angripet av mitt immunförsvar.

    Jag hade också något för låga nivåer av "T-regulatory cells". I blodet (T-reg [CD4/CD25/FoxP3]) var det 0,7 (ska vara över 0,7) och i livmoderslemhinnan (FoxP3-celler) låg det också just på den lägsta gränsen (fick ej något värde). Jag förstod aldrig riktigt vad T-regulatory cells var för något, men behandlingen för båda "åkommorna" är densamma - LIT.

    LIT (Leukocyte Immunization Therapy) innebär i korthet att man ska lära mitt immunförsvar att acceptera min sambos gener, för att det på så sätt ska skydda ett embryo som består av en blandning av våra gener. Det går till så att man tar blod från min sambo och separerar de vita blodkropparna ur det blodet. Dessa injiceras sedan under skinnet på mina armar. Behandlingen upprepas efter tre veckor. Tre veckor efter den andra behandlingen tar man nya blodprov, skickar dessa till Kalifornien och ser om värdena har förbättrats.

  • Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2
  • EMND

    Hej Bling, nej dr G lovade mejla svar till oss. Vi har fått kredit för mitt serotoninprov då jag inte kunde lämna det i London iom att jag åt en bannan dagen innan. Typiskt! Vi hade då redan betalat 80£ för provet så vi kom överens att det ingår i nästa konsultation med honom. Det innebär att vi kan antigen åka dit igen eller prata med honom via telefon. Vi väntar på hans svar så får väl se. Om det blir aktuellt med biopsin så klart åker vi dit. Ni har väl också tagit det på telefon? Hur gick det? Personligt föredrar jag träffas men känner inte att jag har ork och lust att åka i väg igen. Kram

  • tjorven01

    Till bianca01

    Hej Tjejjen tror att vi kanske har kommit in lite sent i tråden. Det fnns en bok av Alan E. Beer som man kan börja med att köpa. Har själv inte hunnit läsa den ännu. Lyckades iaf. klicka mig in på Fertility Academy via ett engelskt forum så prova googla dig fram. Det verkar finnas en Dr Gorgy där som utreder bla. immunologisk infertilitet. Ska precis ta tag i det själv men väntar fortfarande svar på min senaste ivf.
     
    Lycka till!

  • Bling1975

    DND - vi tog det på telefon och det gick rätt bra. Jag hade i princip redan fått min diagnos från de gulliga tjejerna på FF så jag hade rätt bra koll innan jag ringde. Men jag behövde ändå boka ett till telefonsamtal en dryg vecka senare när fler frågor ploppade upp.

    Bianca - Dr Gorgy hittar på på www.fertility-academy.co.uk/

    Det finns inte så mycket info där om just utredningen men på Fertility Friend finns en hel tråd för hans patienter som utreder samma saker som oss. En guldgruva med information.

    www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php


    Stitch längtar efter Lilo
  • Morkullan

    Hej! Tack för denna tråden som tipsar om sätt att gå vidare när allt känns helt hopplöst!

    Har precis fått mens efter min fjärde ET... och känner mig mycket nära att helt ge upp!

    men som vanligt biter jag ihop och försöker finna nya väger genom djungeln:

    Jag har idag beställt boken "Is your body..." och planerar att ta kontakt med Dr Gorgy i London.

    Planerar också att göra kromosomanalys av embryona efter nästa IVF som planeras nu under våren/försommaren.

    Måste ju få veta vad felet är så det går att göra något åt det! Enligt alla hittills tagna prover så ska ju allt vara i sin ordning och blastocysterna vi fått tillbaka har varit av bästa kvalitet men jag blir ju inte gravid! Någonstans är något fel!

    Har ju fått testa clexane och prednisolon nu sista försöket men inte hjälpte det...

    Ni som har kontakt med Dr Gorgy- gör ni era ivf där också eller bara utredning och behandling och ivf någon annanstans?

  • Spirit

    Villblimor - Vart ska ni åka för nästa ivf? 
    Vi har fått veta att det är olagligt i Sverige att göra kromosomanalys av embryona (PGD). Men man kan göra det på utländska kliniker.

  • Bling1975

    Villblimor, jag gör bara utredningen hos Dr G i nuläget. Vi har fortfarande eskimåer i frysen här hemma så vi kör på dem först. Efter det så blir det england för min del men förmodligen en annan klinik för själva ivf:en. Olika ställen är bra på olika saker och jag har inte sett någon statistik från Dr G på IVF. Jag rekomenderar dock Dr G varmt, han är väldigt vänlig. Men man måste ha koll på vad man vill veta och fråga fråga fråga för han berättar inte så mycket självmant.

    Själv så är jag på min sista dag i Aten och idag har jag och lattemaja med familjer ätit lunch och sedan varit hos Dr T för LIT. För mig gjorde det jävulskt ont och jag grinade en skvätt under behandlingen men som tur var så gick det rätt fort. Träffade också en svensk tjej från SIS forumet som jag har mejlat en del med och en hel hög av de engelska tjejerna från FF så det var riktigt trevligt om man bortser från värmen i väntrummet och själva smärtan.

    Imorgon ska jag även till Dr Penny på Serum här i aten och lämna mensblod för klamydiaanalys. Tydligen kan man ha latent klamydia som sitter högt upp och inte syns på vanliga prov men som ställer till det ändå. Dr G tar också det provet nu och i april ska han även börja med LIT.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Morkullan
    Spirit skrev 2010-03-23 21:37:10 följande:
    Villblimor - Vart ska ni åka för nästa ivf?  Vi har fått veta att det är olagligt i Sverige att göra kromosomanalys av embryona (PGD). Men man kan göra det på utländska kliniker.
    Vi har gjort våra behandlingar på London Fertility Centre som nästan ligger granne med kliniken som Dr Gordy jobbar på.

    Vi är mycket nöjda med dem. Kostar visserligen dubbelt så mycket som i Sverige men de har öppet i princip jämt.
    Bling1975 skrev 2010-03-23 21:40:21 följande:
    Men man måste ha koll på vad man vill veta och fråga fråga fråga för han berättar inte så mycket självmant.
    Vad bra att du berättar det! Då vet jag att jag måste läsa på en hel del så jag vet vad jag ska be om! Hoppas boken kommer innan helgen!

    Och STORT LYCKA TILL till både dig och Lattemaja!
  • Lattemaja

    Nu är jag hemkommen efter min andra LIT i Aten. Nu är det tre veckors väntan och sedan ska jag ta nya blodprov och skicka till Kalifornien, för att se om behandlingarna har gjort någon verkan. Jag hoppas verkligen att värdena har gått upp, för det skulle kännas tungt att åka ned en tredje vända.

    Är det för resten någon som kan tipsa om någon privatläkarmottagning i närheten av Stockholm, där man kan få ta blodprover och få ta med sig rören för att skicka dem utomlands? Där vi tog proverna sist var det en skötserska som gjorde det utan klinikens vetskap, och det känns lite väl osäkert. Om hon är sjuk så har man kostat på sig en resa till Stockholm i onödan.

    Bling1975: Hur ser din arm ut? Jag ser framför mig hur du har en riktig balongarm, som är lysande röd och kliar... För mig är det ungefär som förra gången. En massa svagt röda "myggbett", som kliar ungefär som myggbett. Jag kan dock bara räkna 8 st, men de flyter ihop så det kanske är 12 ändå. Den här gången var det ju Dr. T själv som stack mig (förra gången hade han en sköterska som gjorde det). Och han var väldigt fumlig med sprutorna. Vid första sticket lossnade till och med nålen och en del av innehållet rann ut. Han hävdade dock att det inte skulle påverka resultatet, men det är knappast till någon fördel i alla fall.

  • Bling1975

    Hallå där, hoppas resan gick bra för er!

    Oj, för mig var det sköterskan. Idag kliar det massor, det har det inte gjort tidigare. Men jag kan bara räkna till 10 prickar. En är riktigt mörk resten rätt svaga. Dock känner man svullnader som är rätt hårda under huden. Hela området är också svullet, varmt och smärtar som ett kraftigt blåmärke när man rör sig. Aj aj aj.

    Jag tog mitt TB prov hos unilab på sofiahemmet. Ring och prata med dem, de var väldigt tillmötesgående när jag pratade med dem. De tog bara 80:- i stickavgift plus det som smittskyddsinstitutet skulle ha för analysen.


    Stitch längtar efter Lilo
  • EMND

    Nu har även jag fått mina provsvar från London. Jag har dock inte pratat med läkaren ännu. Min DQ alpha match saknas????.

    DQ Alpha (min man) 0201, 0303      
    DQ Alpha (jag)       

    MTHFR Mutation        Positive homocygote

    TNF-a:IL-10(CD3+CD4+)        21.4    Ref: 13.2-30.6
    IFN-g:IL-10(CD3+CD4+)          7.2    Ref: 5.8-20.5

    NK assay w/Intralipid

    50:1 w/Intrapelid 1.5 mg/ml    9.5
    25:1 w/Intrapelid 1.5 mg/ml    2.3

    NK assay (% killed) panel

    50:1            12.8    Ref: 10-40
    25:1              7.0    Ref: 5-30
    12,5:1            4.8   Ref: 3-20

    IgG conc 12.5 50:1        11.8
    IgG conc 12.5 25:1        9.2
    IgG conc 6.25 50:1        17.0
    IgG conc 6.25 25:1        11.1

    % CD3            92.8*   Ref: 60-85
    % CD19            1.0*    Ref: 2-12
    % CD56            3.2   Ref: 2-12
    % of CD19+ cells, CD5+        20.0*    Ref: 5-10

    Leukocyte Antibody Detection (LAD)

    Flowcytometry        Negative
    (T-cells) IgM+        1.9    Ref: minst 30
    (T-cells) IgG+        1.4    Ref: minst 30
    (B-cells) IgM+        18.8    Ref: minst 30
    (B-cells) IgG+        37.9   Ref: minst 30

    Kan någon ahjälpa mig tolka hur illa det här är? Min bok är hemma och jag är på jobbet. Tack!!! (Nervöst att se så många fel!)

Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2