Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Oh vad spännande fiyali! Vill också ha bebis nu!!!! är du på sjukan nu eller är ni hemma och packar bebisväskan? Gud så kul!

  • blehnda

    Godagens alla flickor!
     här hemma ligger mannen i dyngförkylning och hög feber, som alltid när han blir sjuk( händer varje vår) så kickar min städnojja in. jag var och handlade i morse och fyllde kyl och frys med massor av mat och diverse smärtstillande ifall jag också blir sjuk. brukar alltid vara så att han blir sjuk först och sen när han en vecka senare börjar pigga på sig så insjuknar jag i samma skit som han hade.

    För att göra allt jag kan för att inte bli smittad så har jag tokstädat hela huset, flyttat in i gästrummet med nya lakan och isolerat stackars amnnen i sovrummet med massa vatten, mackor, ipren och snytpapper. hehe, får se om det är för jäves....vill inte bli sjuk lagom till påsk....

    Ja, ja...Igår var vi iallafall på vår första föräldrar träff. =) kul att se andra magar som inte visste ett dyft om vad vi har gett oss in på. vii fick se en film om förlossning och så pratade en bm om hur det går till, hur man ska veta när det är dags osv. intressant men lite skrämmande, insåg plötsligt att jag inte alls kommer vara gravid resten av livet, utan att bebisen måste ut på något sätt, och att man sen ska vara förälder också...alla föräldrar så lika skrämda ut så det var nog inte bara hos mig verkligheten slog till.

    Nu ska jag tvätta! bacillerna ska bort!

    Kram på er! (hoppas fiyali har sin lilla nu!)

  • blehnda

    Ha ha, vilken rolig sexdebatt det var här då! =) kan säga att jag var helt inställd på att samma dag som jag plussade så skulle sexlusten försvinna, men fram tills nu då jag är så stoor och har lite problem med ryggen så har vi kört på som förut...om inte lite mer faktiskt! typ, passa på medans vi bara är "vi två"...får se hur det blir framöver, är ju inte direkt sexig enligt mig själv just nu så det är väl mest det som hindrar oss.

    Nu ska vi äta hemlagad pizza! mums...hgar dock fått feber så vi får se hur denna helgen blir!

    Trevlig kväll!

  • blehnda

    Turkisk peppar: Hej och välkommen till världens bästa tråd! jag vart sjukskriven 50 % redan i vecka 13 pga. att mitt blodsocker påverkades extremt mycket mer av stress under graviditeten än innan. även om jag själv inte upplevde att jag var stressad på jobbet så räckte ett litet extra adrenalinpåslag för att blodsockret skulle skjuta i höjden direkt och göra mig immun mot insulin. Då fick jag skjuta in osannolika mängder insulin i kroppen för att försöka få ner det, dock utan resultat, för att sen på kvällen när jag kommit hem och tagit det lungt ett tag få en rejäl känning pga. allt insulin som kroppen då tidigare under dagen ignorerat helt plötsligt släpptes utr i blodet. MÅNGA rekyler upp och ner hela dygnen...blä!

    sen i vecka 16 eller 17 tror jag så blev det 75% sjukskrivning pga. oförbättrat läge för att sen i vecka 20 bli 100%. så länge jag är hemma eller gör saker som inte ger adrenalinpåslag så fungerar det riktigt bra, men många saker är helt uteslutna då det sabbar bs så kraftigt under så pass lång tid.

    Oj vad långt och invecklat det blev, hoppas du förstod hur jag menade iaf. alla fungerar vi ju olika, hoppas att din kropp är lite mer sammarbetsvillig än min är!=)

    nu ska jag sova!  God natt tjejer!

  • blehnda

    Kim: tar samma som dig, drygt 20 e i bolusdoser per dag, och sen 38 i basal. För du har väl också pump? Innan jag vart gravid tog jag ca:22 i basal och ynka 8-10 e i bolus så i mina mått mätt tar jag sjukt mycket insulin nu. alla är vi olika!

    Gud vad alla får bebisar på löpande band nu! dör snart att längtan!
    På torsadg ska vi på första TUL och jag tror att bebisen är en riktig bamse där inne, den är galet aktiv ialla fall och vet precis var jag  har mina revben=)

    Ush, vi är mitt i ett bilbyte nu, vi sålde våran bil i söndags( gick lite fortare än vi ahde trott) och kommer inte få våran nya ( en volvo v70! ) För en slutet på nästa vecka, så nu är jag fast ute i skogen utan bil, dvs. kan inte träffa nån, inte handla mat eller göra ärenden eller nånting. så galet beroende av bil när man bor 1,5 mil ute i skogen. dessutom ska vill ulricehamn på torsadg för att fira på sk med våra vänner, så vi får då en lånebil eller nåt. Bra tajming känns det som... men idag är det soligt och fint aif så idag har jag bara varit ute i stallet och myst i vårvädret!

  • blehnda

    Vilda och kim: innan jag vart gravid så behövde jag bara byta ampull en gång i veckan typ, och plåstret två om jag v ar duktig. tycker det är asrandigt att byta ampull var tredje- varannan dag nu precis som du säger vilda. hoppas jag alrig kommer upp i de doserna då det bara räcker under en dag, fy vad jobbigt.

    Har haft 4 dagar med super bs nu, efter typ 4 dagar med helt ologiska värden. kroppen reagerar verkligen olika på insulin o mat från dag till dag nu... hoppas det stabila håller i sig över påsk då vi ska bort.

    Idag blir det städa huset! Hoppas n har trevligare saker för er! =)

  • blehnda

    Tredje juli! GRATTIS! vilken otroligt bra förlossning! Va underbart att allt bara kom igång av sig själv! perfekt storlek på den lilla ju! Gud så kul, vilken påskpresent!

    Grattis grattis!

  • blehnda

    Fiyalia: Grattis till tösen!  shit vad lång hon var! Va kul att allt har gått bra trots lite dramatisk start i livet.

    Jag var på Tul i torsdags och fick en rejäl shock! Bebis låg på + 38% och jag hade sf mått 32, och jag är bara i vecka 30! Vart ska detta sluta? Blev jätte depp men bm tyckte att allt såg så super fint ut med den lilla så jag skulle absolut inte stirra mig blind på %. KÄmpar ju som en galning med sockret hela tiden men det känns ju verkligen som att går något galet så är det mitt fel, enbart mitt.

    Bebis vägde uppskattningsvis 1933 g och hade hjärslag runt 145, den låg och tränade lungorna genom att andas in fostervatten och det var tydligen bra. Låg i samma position idag, och jag tror den ligger så för det mesta. Dvs. med huvudet längst ner vi " utgången" och baken upp mot mitt ansikte, och beben som en groda vid sidorna, presic som den var redo att förlösas.

    Jag har såna problem med ryggen nu så jag gråter nästan av smärta när jag sitter ner, någon som har några tips på bra rygg övningar? Magen har också gett upp helt, om jag har tur får jag göra nummer 2 var 4 dag ungefär så jag kan lova att det är svårt att andas ibland när magen är så full av mat och bebis och allt...suck vad gnällig jag kände mig....vill liksom att det ska gå fort nu men det är väl risk för att det är tvärt om.

    Hoppas ni har haft en trevlig påsk iaf och att era bebisar mår fint! =)

  • blehnda

    Baby: stackare med sår på magen och kryckor! Har du samlat på dig vatten, eller slapp du det med jr och denna gången? Jag har börjat få jordens vatten fötter och händer, gör svinont. väntar bara på att det ska säga poff och att hela hubudet ser ut som en melon också. bm sa att det inte finns så mycket att göra åt saken, suck, är super obehagligt ju. Tänk vilka krämpor vi fick så fort vi passerade 30 v. strecket.

    VIll du träffas för en klagofika på tisdag? Känns som om min omgivning är lite trött på mitt gnällande om vattenansamlingar, sammandragningar och ryggont...

    Förresten, var ute och gick en promenad i går och idag och fick då så satans ont i magen, som jordens mensverk. fick då gå suuuper långsamt och smått framåtlutad och blev det lite bättre, men i går kväll hade jag som mensverkliknande molsmärta hela kvällen! Vad är det? är det sammandragningar eller växtverk eller? Har ju aldrig varit gravid innan så jag vet ju inte hur saker och ting ska kännas, nu har jag inge ont i magen alls, bara ryggen. Hur känns sammandragningar och förverkar egentligen?

    Nu ska jag sova! God natt på er och har ni några smarta teorier får ni hemskt gärna dela med er! gOD NATT!

  • blehnda

    Goddagens!

    Idag var jag hos tandläkaren på mitt gratisbesök som gravid, vilken katastrof! Tänderna såg jättefina ut men när hon skulle ta bort tandsten och hissade ner stolen så jag vart bakåtlutad så svimmade jag. kände att jag började må illa och blev alldeles hyper i andningen men jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle svimma. helt väck, svettades som en gris och mådde sååå illa i en halvtimme efteråt. stackars tandläkaren, hon blev helt till sig när hon så att jag mådde så dåligt. Har märkt mer o mer de senaste dagarna att jag blir grymt yr och illamående om jag ligger på rygg så det är väl sidoläge som gäller från o med nu...suck!

    Nu ska jagg ut på min numera plågsamma promenad, trots sammandragningarna så mår jag sååå mycket bättre i resten av kroppen om jag får komma ut och röra lite på mig varje dag, annars har jag kramp i vaderna och ont i ryggen hela kvällarna istället. så idag blir det en lååångsam promenad!

    Hoppas eran dag varit lite trivsammare än min!

    Kram på er och tack för att man får gnälla utan att bli ifrågasatt!
    Kram!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare