Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Babyno2: stackare att ha så ont att du inte kan åka bil ens, usamejjan! mitt största problem just nu är jag har gått upp sjukt mycket i vikt på jätte kort tid eftersom jag samlar vätska som en svamp. händer o fötter och huvud är stora som attans men även resten kroppen. vet inte vilka skor jag får på mig längre+ att jag har sååå ont i fötterna, typ hälsporre eller vad det nu heter.

    Jag ska till bm idag  så jag ska klaga av mig lite, och så ska jag höra om jag kan få träffa en fotspecialist som kan hjälpa mig lite, nu kan jag ju knapt gå mina promenader för jag har så ont i fötterna.

    Det här med att samla på sig vatten, varför gör vissa det och vissa inte???
    jag trodde nog att så länge jag äter bra mat och rör på mig så kommer jag inte få några problem med det, men tji fick jag.

    Jag äter fil o solroskärnor till frukost, typ omelett eller några avocado o keso mackor till lunch, frukt o ev. knäckebröd till mellanmål och sen middag på kvällen, och ändå så går jag upp i vikt sjukt mycket! Går även en 5 km promenad varje dag och har gjort det varje dag i flera månader + att jag är i stallet och fixar 4 hästar varje dag...vad mer kan jag göra liksom.

    Är det värt att pina mina fötter under en promead om det ändå inte hjälper för att kroppen ska må bättre, känns ju nästan som att det värre...

    Hur har ni det?=( tips o idéer?

  • blehnda

    Kim: jag behövde inte höjja för ens vecka 20 eller nåt, låg mycket lägre än innan jag blev gravid fram till dess.

    Ebyl: tack för stödet, som sagt, själva vikten skiter jag helt i, jag menar man går ju upp i vikt när man är gravid helt enkelt. det som är jobbit är all vätska och smärtorna i rygg och ben/fötter som kommer av det, ingenting jag unnar nån annan. hoppas du klarar dig utan det den här ggn också, blir ju tungt för dig längre fram ändå. Har du nån aning om hur länge du får gå med tvillingar? Jag hoppas på igångsättning i vecka 38 men tror inte läkarna tänker som jag...

    Nu ska jag iväg på föräldrarutbildning och sen ska jag träffa bm, kommer tillbaka senare med en rapport om mitt säkerligen gigantiska sf mått!
    kramar!

  • blehnda

    Hej hej!

    Baby: vi var på föräldrarutbildning i samma korridor som bm från kl 13,30 och sen hos bm från kl 15,30.
    Jag fick berätta alla mina problem och det kändes super skönt, älskar kikki! Jag berättade att jag är öm utanpå magen och då klämpe honr unt, gjorde skitont nere vid äggledarna så jag fick lämmna urin för odling + att vi fick göra ett extra ul. allt såg bra ut men pga. alla problem jag har nu så tyckte hon att jag skulle träffa en specialistläkare på förlossningen nästa vecka. så på tisdag ska vi dit och  träffa en läkare och göra ul och en massa annat, hoppas det ser bra ut bara.

    Jag är i vecka 32 nu och ahde sf mått 34-tjockis!!!! bebisen upskattades till 2500 g, bamsebebbe alltså!

    Bm stal en saccocäck från mvc till mig som jag fick låna med hem eftersom jag svimmar om jag sitter fel eller ligger ner i soffan. sååå skönt, ligger och myser i den nu =)
    Älskar min bm, hon är verkligen guld värd!

    Vi fick hämta hem våran fina volvo v.70 idag också=) super fin! och en ny och fin bilbarnstol!

  • blehnda

    Vilda: Innan jag började samla vätska för tre veckor sedan så hade jag gått upp ca:15 kg, och idag när jag vägde mig hos bm hade jag gått upp 22 kg, dvs 7 kg på tre veckor. dessa tre veckorna har jag inte ätit speciellt mycket eftersom jag mår illa så fort jag äter lite för mycket, får liksom svårt att andas då känns det som.

    Jag gör allt som du tipsar om redan, trots det har jag fått så ont i fötterna de sanaste dagarna att jag knappt kan gå utan skor( min mans skor) för det gör så j-vla ont att gå på ett platt o hårt underlag.

    Ska lämmna en massa prover i morgon o träffas spec. läkaren på tisdag så får vi se vad de säger. bs ligger lite högt nu också så jag är lite orolig att bebben också ska må dåligt snart, men en dag i taget!

    Nu ska jag nana! God natt på er alla!

  • blehnda

    Goddagens!

    Ännu en sömnlös natt, hade så ont i underlivet och svanskotan att jag grät, tog några alvedon o sen vart det lite bättre. gör ont att kissa nu också så jag tippar på urinvägsinfektion. har vart o lämmnat prover nu så jag hoppas dom ringer så fort dom får svaren.

    Suck, idag borde jag verkligen städa huset samt tvätta kläder, stort behov av båda just nu, men jag orkar inte...kanske ska försöka sova middag eller nåt så kanske jag blir lite piggare under dagen.

    SUUUUPER fint väder är det också så hela mitt huvud skriker att jag vill gå ut, synd bara att kroppen inte riktigt håller med.

  • blehnda

    Skrutt: ush vad jobbigt det lät. Så illa är inte min vätskeansamling ännu iaf. mest fötterna som värker olidligt.

    Det som oroar mig är det här med molvärken i underlivet, obehaget när jag går på toa och smärtorna i ryggen. tippar nog på uvi men jag får se vad läkarna säger.

  • blehnda

    Luna: jag är bara 22 ( fyller 23 i juli) och jag verkar ha ett jätte stort barn på g, men både jag och min man är ganska långa. Våra släktingar likaså, så det brukar bli barn runt 4 kg i våra familjer, dock tror jag vi landar närmare 5 kg. Vad jag menade är att det spelar nog ingen roll om jag inte hade varit diabetiker, jag hade fått ett ganska stort barn ändå.
    Ang det där med ålder så tror jag nog inte att man får större barn ju äldre man blir, kanske snarare att man har haft diabetes längre då och har lite fler diabetesrelaterade problem redan innan, så som ögonen och händerna o annat. Fast jag har verkligen ingen aning...

    Idag snöar det!? Hoppas det är bort till em igen dock, knepiga vårväder...

  • blehnda

    Babyno2: vilka invalidos vi har blivit på senare dar =) tur att vi får något fint för det i slutändan iaf. Fick ett samtal från förlossningen i e-tuna när jag var och lunchade med badgänget efter vattenplasket, jag hade tydligen en kraftig urinvägsinfektion som förmodligen är anledningen till mina smärtor i underlivet, så nu ska jag äta stark penecillin i en vecka. Trots att det suger att det var UVI så är jag nästan lättad, äntligen vet jag varför jag har haft så ont de senaste veckorna, plus att nu kanske jag kan gå som en normal upprätt människa snart igen. Lite orolig att vattengympan gjorde allt värre dock, men dom hade ju inte hört av sig så jag trodde ju inte att det var några problem liksom, ja ja inget att göra åt det nu.

    Om du mår lite bättre nästa vecka så kanske jag kan komma förbi med lite fika på måndagen eller fredagen. de andra dagarna har jag en massa läkarbesök...

    Nu ska jag krypa ner i saccosäcken och dricka citronvatten=) trevlig fredagskväll tjejer!

  • blehnda

    Sunstroke: grattis till din fantastiska prestation, en riktig drömförlossning rakt igenom ju! Hoppas att ni fortsätter att må bra fram över!

  • blehnda

    Gud prisa penicillinet! mår redan såå mycket bättre efter bara tre dagars behandling, nu kan jag resa mig utan att behöva gå dubbelvikt av smärta =)

    Hoppas ni har haft en bra helg i det fina vädret!

    En liten undran, ursäkta äckligt ämne, men har ni mycket flytningar? Jag har haft ganska normala mängder under hela grav. men nu har jag ofta välldigt rinniga och mjölkliknande flytningar, och ganska mycket. har kommit den senaste tiden. Kan det bero på UVI eller är det bara inget konstigt alls? Hur har ni det, är i vecka 32 nu...

    Kramar på er!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare