Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej hej!!!

    Idag ska jag åka hem till karlstad (känns som hem=) och träffa mina föräldrar i helgen! Ska åka dit själv med tåget och bara bli bortskämd och få god mat och inte behöva lyfta ett finger i onödan =) underbart!

    Känns som jag ska på semester, om än bara till på söndag, för jag slipper skotta, bära vatten, mocka åt 4 hästar samt städa hus och sånt där jobbit som jag annars ängnar dagarna åt. Det var faktiskt min mans idé, han vet att jag behöver komma bort för att verkligen slappna av så han stannar hemma och sköter allt så får jag åka bort under helgen! Gött!

    Magen är så stor och hård nu (om man jämför med annars iaf) och jag äger bara 1 par mamma byxor så det får nog bli en snabbis på stan och införskaffa ett till par. känns så trist att köpa byxor som jag bara ska ha i typ 4-5 månader till men vad ska man göra när magen är för tjock för alla andra. bara att gilla läget antar jag.

    Ska ni andra göra något skojjit i helgen då?

  • blehnda

    Hej tjejer!
    har haft en helt underbar helg och har verkligen blivit helt bortskämd av mor och far. mysigt! nu fattade även gubben vad mycket tungt jobb jag gör här hemma om dagarna, var nog nyttigt för oss båda.

    I morgon är det ul och träff med bm! ska bli super kul att se om allt ser bra ut, var iofs bara 5 veckor den men jag är spänd ändå!

    Nu ska jag krypa ner med min gosiga katt i soffan och slappa, jäklar vad trött man blir av att åka tåg hit o dit och resa nu för tiden. skänt att vara hemma =)

    GOd natt och kram på er alla!

    Grattis till världens finaste gabriel också skogsrå!

  • blehnda

    Grattis tjohoo!!!!!! Gud så underbart!

    Ebyl: Men gud så kul, och galet! har du inte gjort något ul tidigare? hur kunde dom ha missat att det var två? Härligt att allt såg bra ut!

    Var o träffade bm idag, blev inge ul men vi lyssnade på hjärtat. 155 hade den och den var i full färd med att sparka på själva munstycket  när hon undersökte. den var super livlig! Är höga hjärtljud tecken på pojke eller flicka?fick en tid för första TUL om 4 veckor då jag är i v.25. längtar redan!=) 

    Nu känner jag sparkar och buffar varje dag sen i onsdags förra veckan och  i går så kände min man en ordentlig  kick utanpå magen. så mysigt och overkligt!

  • blehnda

    Babyno2: Jag frågade bara allmänt om det kunde samordna något med fick inget riktigt svar tycker jag. hon mena ju på att jag kommer att gå på bvc i julita o då är det väl roligare om jag träffar folk där men jag vill ju träffa andra diabetiker också.
    Min bebis sparkar mest brevid naveln till höger sett från mitt håll o strax under naveln. har märkt att viss mat gör den extra livlig också =)

    Vilda: håller tummarna för att det kanske e en lliten tös då. har drömt det hela tiden men på min mans sida blir det BARA pojkar! inte för att det spelar nån roll alls dock!

    Ebyl: men gud, hoppas verkligen inte att det är farligt för jag gar redan gkort tre ul och lyssnat på hjärtat en gång. vi får hålla tummarna för att min bm vet vad hon gör.{#lang_emotions_wink}

  • blehnda

    Vilda: vilket roligt test, har jag aldrig hört om förut. jag har ju dock inte någon mjölk ännu, bara dollypatron liknande bröst. ush, jag saknar mina små och osynliga bröst och nu har dom vuxit så mycket att jag har fått bristningar under dom. inga på magen alls men på de där jäkla brösten. hoppas dom hittar tillbaka till ursprunget någon gång =)

    I morse så hade jag 3 när jag vaknade, och nu för tiden har jag börjat blöda näsblod när mitt socker är lite lågt. så jag satt och åt frukost med stora tussar i näsan och försökte få upp sockret samtidigt som det rann ut genom näsann känndes det som. är helt matt nu för det höll på i över en timme...suck.  blir en hemma dag idag, har ganska lång bilresa till jobbet och jag orkar inte köra bil i mitt tillstånd just nu.

    nu blir det i stället fruktstund =)

  • blehnda

    Kim: Jag hade första besöket hos bm i vecka 7+3 och då gjorde hon vanligt ul utanpå magen. känndes skönt att slippa vul tyckte jag. sen hade jag inskrivning i v.11.

    Willie: men gud vad spännande! det är verkligen nära nu för dig alltså! ush så avis jag e!

  • blehnda

    Willie: ja jag antar att det bara är att gilla läget. bara på brösten än så länge så jag får väl hoppas att det inte blir en massa mer =)

    Babyno2: Bara för att jag ska gå i julita på bvc så betyder ju inte det att jag kan träffa andra mammor inne i stan ju, tycker verkligen vi ska samordna diabetikerna på något sätt. hör med kikki när du kommer dit, jag glömmer ju hela tiden.
    Ang andra gravida i stan så är det nog bara du faktiskt, så jag hänger gärna med dig o dina barn i sommar/höst om jag får =)
    Jag har ju bara bott här i 4 år och mes jobbat hela tiden så de jag umgås med är ju mest jobbarkompisar. men i karlstad där jag kommer i från så vet jag en massa som ska få nu i vår och sommar. men det är ju en himla långt bort det!

    Idag är det totalt snökaos IGEN! betyder att allt kommer vara dubbelt så tungt o jobbit som en dag då det inte snöar. har ju inge val, måste skotta för annars kommer jag inte utanför dörren, och då inte ner till stallet osv osv...idag önska jag att jag bodde i en lägenhet i stan och endast hade en katt eller nåt. suck...mannen är i sthlm hela dagen och kommer då hem vid 8 i kväll så det är bara att gilla läget!

    PÅ med underställ o täckbyxor!

  • blehnda

    ebyl: har jag haldrig tänkt på faktiskt. vi har en sån där "snösläde" eller vad det heter som skuter framför sig, så magen tar ju i när jag måste trycka på liksom, det är det som gör det så jäkla tungt. plus att det är backe...hatar snö just nu. ena dörren till liggahllen hade blåst upp så det var ju lika mycket snö inne hos hästarna, så då fick jag vackert skotta där inne också...suck

    nu ska jag göra en stooor kopp varm choklad och slöa lite innan jag ger mig ut för resten. ush vad bitter jag lät=)

    tänkte på en helt annan lite knasig sak också, mina naglar! jag har aldrig någonsin haft några naglar. dels för att jag biter eller river bort dem utan att jag själv vet om det och dels för att jag är i stallet jämt. men nu, nu växer dom som ogräs! tok knasigt, känns jätte konstigt! kan det var ahormonerna eller? så naglarna växer som tusan medans mina annars så stubbiga ben nästan inte har nåt hår alls, knasigt hur kroppen funkar ibland! 

    Kram på er

  • blehnda

    Tjohoo: men gud så tapper du va! verkar ju vara helt livsfarligt att föda barn ju =) konstigt att jag längtar till den dagen endå!

    Jag äter inga extra vitaminer alls nu för tiden, kanske jag borde, käkade folsyra i 5 månader innan och sen i de tre första månaderna men inget nu. dock missbrukar jag frukt och grönsaker =) tror mest det är dessa hormoner som gör det.

    Ush jag har börjat må illa varje dag nu, har hållt i sig ungefär en vecka. mest är det när jag inte tit på nån timme men lite hela tiden känns det som. inte så att min mage är tom liksom, är helt paj i magen nu för tiden. får gå på toa typ ver tredje dag. super hård o gasig, ursäkta för infon... saknar min vanliga toarutin, hehe, men den kommer väl tillbaka nån gång den med antar jag.

  • blehnda

    Wille: jag garanterar att jag inte har några superkrafter =) bara vanlig bonnenvishet=)

    Ush jag vägde mig nu i morse. har gått upp 5,5 kg sedan inskrivningen och då ca: 7,5 kg totalt sen jag plusade =/ vart sjutton ska detta sluta, trivs inte riktigt när mitt ansikte ser ut som en vattenmelon...

    Kim: jag var precis som du i början, kanske fortfarande tillomed. fick nästan lite sterss känslor att ALLT helt plötsligt skulle vara klart NU!  sen så lungna jag ner mig något. det enda jag köpt ännu är en barnvagn och den köpte jag i v.20. var på IKEA i helgen och tittade ut skötbord som vi ska ha med massa tillbehör med de kommer vi inte att köpa för ens på slutet. men jag vet exakt vad jag sk aha i alla fall. har ännu inte köpt några kläder, men ska nog vänta lite o se om vi får veta kön i nästa ul i v. 25. annars blir det nog lite grann efter det =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare