Inlägg från: Johan75 |Visa alla inlägg
  • Johan75

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Nu gör du det igen. Ger svar på en fråga som inte ställts. Eller kommer denna bibelkurs att ge svar på hur man ska tolka arkeologiska fynd som någon hävdar är Noas ark?


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Tenshii skrev 2014-11-20 12:45:50 följande:
    Det är ingen ide att lägga energi på den personen. Han eller hon har kört samma metod under flera olika nick under några års tid nu. Det finns inget hopp om bättring här tyvärr. 
    Jag vet. Haft mina meningsutbyten (eller nåja, vi har citerat varandra här på Familjeliv) med både Vibban och Lampstället. Har jag lite energi över så kommer jag nog fortsätta att ibland lägga den på Vibban. Vem vet, så småningom kanske hen lär sig att "det ni vill att människor ska göra för er, det ska ni också göra för dem".
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-20 15:54:19 följande:
    Det ända du är ute efrer så är det åndlösa debatter.

    Debattör är en individ med stort behov att framföra sin åsikt i en eller flera frågor.


    Kan grovt delas in i sådana som uttrycker åsikter inom områden de behärskar och sådana som uttrycker åsikter inom alla områden, oavsett om de behärskar dem eller inte.


    1 Korinthierna 1:20 2000
    ?Var finns ni de visa, de skriftlärda och denna världens klok huvuden? Har inte Gud gjort världens vishet till dårskap?


    Det är i mångt och mycket du som gör debatterna ändlösa då du inte bryr dig om vad som diskuteras utan bara skriver ändå. Jag är intresserad av andras tankar, men jag misstänker att du inte är det. Du verkar snarare bara intresserad av dina egna tankar och dina egna frågor. Verkar som att det är du som är debattören.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    KristenTjej84 skrev 2014-11-22 01:05:05 följande:
    Jag delade med mig av artikeln då den verkade intressant. Sen är det upp till var och en ifall de vill tro att hela händelsen är en bluff( Noas Ark) bara för att i vissa fall så har det visat sig vara en bluff det som skrevs om det hela.
    Endast du väljer vad du vill eller inte vill tro i ditt hjärta.
    Men vad tror du? Är detta en bluff? Att jag frågar är att det presenteras i tråden under "Jesus Mirakel" och helt utan ifrågasättande från din sida. Är det så med alla dina länkar (enligt dig), att de endast är "intressanta" och att man ska förhålla sig frågande till att de är äkta? 

    Jag tycker det följer ett mönster. Hittar man något, vad som helst, som på något sätt verkar vara positivt för den världsbild man har, då postar man detta och menar direkt eller indirekt att detta är ett bevis för att världen förhåller sig som just jag påstår. Visar det sig sedan att det man postade inte var sant, då säger man ingenting och låtsas som att inget har hänt. 

    Det sammanfaller väl tycker jag med din övriga bild av världen. Allt positivt som händer är Guds förtjänst medan allt negativt av någon orsak inte har med Gud att göra utan orsakas av andra. Inget av detta reflekteras det över. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-21 16:52:33 följande:
    Jag står upp för Bibeln Skaparen Guds ord
    Ja, gör det, men gör det där det har relevans. Min fråga till KristenTjej84 hade inget med bibeln att göra. I andra frågor som när man diskuterar vilket stöd mirakel har i Bibeln så finns det relevans och där funkar det utmärkt. 

    Men när du inte gör skillnad på när det finns relevans och när det saknas relevans gör onekligen att det ser ut som att du inte intresserad av annat än dina egna frågor och dina egna svar. Därför tycker jag nog fortfarande att det är du som mest av alla här i tråden passar in i din egen beskrivning av en debattör
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-23 14:50:39 följande:
    Eftersom du är debattör har mina ord något värde i din värld.
    Ja, dina ord har värde (?) i min värld. Men inte när det du säger saknar relevans för frågan. 

    Det jag frågar om saknar uppenbarligen värde i din värld, och är det inte det som kännetecknar en debattör enligt dig?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-23 18:53:43 följande:
    Så talar en sann debattör ;)

    Jag talar för Bibeln, därför förstår du inte mina svar.

    Förklaring:

    1 Kor 2:14, 15                   Studiebibeln 2003


    ?14 Men en själisk* människa tar inte emot det som kommer från Guds ande, ty det är dårskap från henne: och hon kan inte fatta det, eftersom det skall bedömas på ett andligt sätt. 15 Den andliga människan # däremot bedömer verkligen allt, men själv bedöms hon av någon.


    * Eller fysisk, det vill säga oandlig.


    # Ordagrant den andlige, :Grek.:ho?pneumantikos;Vg(lat.);spiritualis.

     En andlig människa är en människa som betraktar saker och ting genom trons ögon. Hon ser saker och ting från Guds ståndpunkt.

    Så vi har olika sätt att se på saker och ting, inget fel i det.


    Det ironiska är att du med detta inlägg ger mig rätt. Hade vi diskuterat något som handlade om att tro eller inte tro på Gud så hade detta haft värde, men nu diskuterade vi inte något om andlighet kontra fysisk, vilket gör att inte heller detta inlägg svara på det som diskuterades. 

    Jag kan väl ge det ett försök till:
    Vad är din åsikt om de arkeologiska fynd som beskrevs som lämningar av Noas ark i den länk som KristenTjej84 gav oss i tråden? 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-23 19:01:23 följande:
    Falsarium
    Nå, då så. Det var väl inte så svårt? Nu ska jag öppna mig för bibeltolkningar - Hittade detta svar i Bibeln?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-23 19:22:27 följande:
    Bara ett ps.

    Arken


    Ararat - Berget ligger inte långt ifrån den plats där Eden låg nära Haran, söder om Vansjön


     


    1 Moseboken 6:14 - 16


    Storlek - 300 alnar lång- 133,5m, 50 alnar bred - 22,3m, 30 alnar hög- 13.4 m.


    [Den var 150 meter lång, 25 meter bred och 15 meter hög. Båten hade tre våningar och många rum. Den rymde 43.000 ton och var lika stor som en modern oceanångare -  utomstående källa.]


     Ararats bergs högsta topp är 5165 m.


    På grund av klimatförändringar som följde efter floden måste arken snar ha blivit begravd i snö.


     Under åren 1952 -1969 gjorde Fernand avarra fyr försök att finna bevis för arken, han hittade under sin tredje Araratexpidition ett stort stycke svart trä som var infrusna i isen,


    Professor Richard Bliss sade: "Navarras träfragment är en bärande bjälke och är impregnerad med bitominiöst beck.


    Den har hopfogats med tappförband, och den är definitivt tillyxad och kanthuggen för hand." Trästyckets ålder uppskattas till omkring (ca: 4400 år) 4 - 6 tusen år. Jämför detta med berättelsen i Bibeln om Noas ark.


     


    Och som en ytterligare kommentar:

    Det berg som nu kallas Ararat i Turkiet har inte alltid hetat så.


    Så sent som för 3000 år sedan kallades ett stort geografiskt område öster om Mesopotamien för Ararat. Så var Noa eventuellt kan ha landat med sin eventuella Ark är en ytterst öppen fråga.


    1 Moseboken 6:14-16
    14 Gör dig en ark av trä från ett kådigt träd. Du skall göra olika rum i arken, och du skall bestryka den invändigt och utvändigt med jordbeck. 15?Och så här skall du göra den: arkens längd skall vara 300 alnar, dess bredd 50 alnar och dess höjd 30 alnar. 16?Du skall göra ett tsohar [tak eller fönster] till arken, och du skall fullborda det till en höjd av en aln uppåt, och ingången till arken skall du sätta på dess sida; du skall göra den med en nedre våning, en andra våning och en tredje våning.
    Härligt, ett inlägg som syftar till vad som diskuterades. Jag har inte så mycket att invända (debattör som jag är till trots) förutom det att "oceanångare" på något sätt skulle kunna kallas "moderna". Titanic var i princip dubbelt så lång, lika bred, och dubbelt så hög - och Titanic känns väl inte allt för "modern". Moderna stora kryssningsfartyg är mer än dubbelt så långa, mer än dubbelt så breda och mer än tre gånger så höga. Sen även det att något kan rymma ett visst antal ton känns märkligt. Ton är inte ett mått för rymd.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-23 20:27:41 följande:
     T o m Titanic sjönk, men min ironi är väl urdålig.
    Ja, hon sjönk. Liksom jag misstänker att de flesta träbåtar stora som arken skulle göra då trä inte har samma hållbarhet som stål. 
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3