Inlägg från: Johan75 |Visa alla inlägg
  • Johan75

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2015-01-20 15:49:30 följande:
    Glöm för all del inte alla dessa människor och deras tårar av glädje innan du säger att Kristendomen är roten till en massa ont.
    Har jag påstått att kristendomen är "roten till en massa ont"? Du får väldigt gärna visa var jag skrivit detta. 

    Däremot utförs både onda och goda handlingar i kristendomens namn, och jag anser inte att kristendom är en fungerande väg ut ur fattigdom, våld, krig, med mera - tvärt om så verkar religion överlag ha förmågan att sakta ner sådana strömningar av förändring. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-24 10:26:47 följande:
    Varför är du ateist och inte ens agnostiker?
    Tja, jag är väl både och. Jag tror på  den kristna guden lika mycket som jag tror på Oden, Ra, vättar och bergatroll. Blir liksom meningslöst om man ska vara agnostiker till allt som man inte tror på. Allt jag gör och tänker utgår från premissen att det inte finns någon gud eftersom jag inte tror att det finns någon gud. Visst - jag kan inte säga säkert att det inte finns en gud, men det är inget jag funderar över - precis som jag (och jag misstänker även du) inte funderar över om Brahma eller Poseidon finns. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-25 00:18:39 följande:
    Var det något som fick dig att bestämma dig för denna premissen eller är det bara så du är uppfostrad att tro?
    Jag är inte uppfostrad ATT tro på det viset, men visst spelar min uppfostran roll. Gud har aldrig varit en förklaring till något hos mina föräldrar eller deras föräldrar. När jag gick på lågstadiet hade jag nog en "barnatro" som kom sig av att en av mina bästa vänner (vilket han är fortfarande) och min fröken var religiösa. Jag ville verkligen tro på Jesus och berättelserna i Bibeln. Den tron försvann dock av sig själv - det var inget mina föräldrar någonsin försökte övertala mig om var felaktigt. 

    Men som sagt, visst spelar uppfostran roll för vilken livsåskådning människor har. En överväldigande majoritet av världens kristna är uppfostrade i en kristen tradition och det samma gäller väl hinduer, judar och muslimer. De allra, allra flesta anammar den tron de växer upp med. För mig är det ytterligare något som pekar på att en specifik religion knappast är "sann". 

    Fast - nog om mig. Detta är ändå en tråd som handlar om mirakel och Jesus. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-25 23:40:36 följande:

    Jag tror det är en tråd som handlar om att förmedla Guds kärlek. Nog bryr sig Gud om dig och du vet det. Det är därför du är attraherad av tråden ;)


    Jag såg ett avsnitt* med en ateist som hade en upplevelse av livet efteråt. En video du kanske redan har sett. Han hade också en barnatro och det var den som räddade honom. Det finns hopp för dig.

    Du skriver att tron försvann. Det blir så småningom overkligt när man inte lever i den dagliga relationen och det skapar utrymme för tankar som attackerar det enda som kan ge dig liv. Det står i Jak 4:8 Närma er Gud, och han skall närma sig er...


    Gud tvingar sig alltså inte på dig utan han har låtit dig veta att han väntar på dig och allt du behöver göra är att närma dig honom. Kanske du inte vill närma dig Gud för du tror att det är svårt att vara med honom. Att han skulle ha så mycket krav på dig och så som du inte klarar av att leva upp till. Grejen är att ingen människa lever upp till Guds standard, det är där Jesus kommer in i bilden.

    *Videon passar nog här eftersom att det är ett mirakel att komma tillbaka till livet, Del 1 och 2:


    Jag attraheras av tråden för att jag finner det så fascinerande att vuxna människor verkligen tror på det de säger att de tror på. I många trådar kan man faktiskt få till en debatt och utbyte av idéer, även om det inte leder fram till att någon "byter sida". Så är inte fallet i denna tråd. Här hyllas allt som någon någonsin tillskrivit Jesus som underbart och fantastiskt, även om det visar sig att det var bluff och båg från början. Samtidigt förminskas och förnekas allt övrigt som händer. Som sagt - fascinerande. 

    Min barnatro innehöll ju även tomtar (hustomtar), jultomten, troll som bodde under gallret vid entrén till mitt dagis och Tarzan. Precis som med allt annat inom religiositet så verkar jag och min hjärna ha betett sig precis som man skulle kunna förvänta sig om det var så att det inte fanns någon kristen gud och det endast var jag som processade sagor som jag fick berättat för mig. Hade jag varit uppväxt i Indien hade jag med säkerhet haft en barnatro som innehöll Shiva och Vishnu. 

    Jag tror givetvis inte något specifikt om den kristna guden alls, förutom att det för mig är så uppenbart att det är en figur som är uppfunnen av människor över en lång, lång tid. Däremot är det alltid intressant att läsa hur olika ni kristna ser på honom och den värld som vi inte kan se. Exempelvis finns det ju massor av trådar här på Familjeliv där andra kristna tar totalt avstånd från den bild av helvetet som Howard Storm (fantastiskt namn) förmedlar. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 00:29:47 följande:
    Ja, andra tror på en evolutionsteoro så starkt att de är närmast religiösa i handling och tanke. Det förvånar mig att den lärs ut i Svenska skolor på så lösa grunder som tafatta spekulationer. Människor som är så fanatiska att de slår sönder bevis som missunnar evolutionen hör jag om men ännu finns inget bevis som talar för evolutionen och ändå håller människor den så kär.
    Fast det här stämmer bara inte. Det är direkt felaktigt. Det känns faktiskt ohederligt att påstå något sådant. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 09:57:59 följande:
    Kan du ge mig ett vetenskapligt bevis, ett observerbart bevis där vi inte behöver applicera tro?
    Fast det finns väl bättre trådar för den här diskussionen än denna? TS var nog knappast ute efter en diskussion om evolutionsteorin när hon startade denna.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 10:04:27 följande:
    Du kanske har byggt hela ditt liv kring detta men det är inget annat än en stor fet lögn. Det finns inga vetenskapliga bevis för evolutionen. Ett vetenskapligt bevis där vi inte behöver tillsätta tro.
    Du har fel - men som sagt så tycker jag inte att detta är tråden där detta ska diskuteras. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 10:43:22 följande:
    Fanatism finns överallt. Evolutionister som är mer fanatiska än ISIS har vi ju hört om. Apropå gårdagens minnesdag så vill jag minnas Tyskland. Att döda människor och ge utrymme för den ariska rasen bottnar inte i något annat än fanatism och en vilja att påskynda evolutionen. En längtan till perfektion genom evolution är min analys av förfarandet.
    Ja, att förfölja judar är ju inget kristendomen sysslat med.Cool

    Hur som helst så är väl inte detta en diskussion som ska föras i den här tråden?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 11:26:07 följande:
    Här finner du inga bevis för egna övertygelser men du finner bevis för andra människors övertygelser. Att kunna lämna kryckorna efter att man blivit helad övertygar den som fick sitt mirakel. Den människan kan aldrig mer påstå att mirakler inte är verkliga.

    Om dessa videor imponerar föga så se till att du tar egen kontakt. Ingen människa ger dig ett bättre bevis än Jesus själv, en levande person som redan innan skapelsen blev utsedd att skapa försoning mellan människor och Gud.

    Pingstkyrkan, Citykyrkan, Hillsong, Korskyrkan, Frälsningsarmén... Någon finns säkert nära dig om du behöver skön gemenskap med troende människor.
    Jodå, det finn många exempel på människor som slängt kryckor och "blivit kvitt sin cancer" som sedan erkänt att det nog inte fanns något mirakel. Kommer ihåg hur jag såg en intervju med James Randi som berättade att när han sökte upp människor som blivit "helade" så var det inte ovanligt att de tyvärr var döda när han hittade dem. De hade slutat med sin cancerbehandling eftersom de ju nu "var botade". Väldigt tragiskt. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75

    Det är ju egentligen väldigt enkelt att "bevisa" dessa mirakel. Innan man går till en healing som låter man sig undersökas ordentligt och det dokumenteras att man exempelvis saknar en arm. Sen går man till mötet med helaren och filmar detta. Sen låter man sig undersökas ordentligt där det dokumenterats att armen har växt ut. 

    Konstigt nog finns aldrig dessa bevis. Det är liksom inget orimligt som begärs.


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 11:34:32 följande:
    Det finns gott om det mesta här i livet. Folk som blivit lovade stöd från försäkringskassan per telefon men som sedan inte fått det. Betyder det att försäkringskassan har slutat betala ut pengar? Nej, det finns flera skäl till varför saker inte blir som man tänkt sig.
    Skillnaden är att jag nog kan tänka mig att det finns gott om dokumenterade bevis på tillfällen då försäkringskassan faktiskt har betalat ut pengar. Finns liksom ingen orsak att tvivla på detta. Skulle det däremot visa sig omöjligt att bevisa att någon verkligen fått pengar av FK - ja, då hade det definitivt funnits skäl att tvivla.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 12:47:38 följande:

    Vem är helaren? 


    Det finns givetvis, enligt mig, inte någon helare i den bemärkelsen. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2015-01-28 12:11:54 följande:
    Tack för att du förtydligade min poäng.
    Varsågod?
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3