Inlägg från: Johan75 |Visa alla inlägg
  • Johan75

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Vibban01 skrev 2014-10-08 16:07:41 följande:
    Vi lever under de här prominenserna:

    "Tid och oförutsedd händelse drabbar dem alla" heter det i Predikaren 9:11. Detta innebär att en hel del saker och ting inträffar utan att vi kan göra något åt det.


    Vi är på fel plats vid fel tidpunkt.


     


    Predikaren 8:9
    ?Allt detta har jag sett när jag inriktade mitt hjärta på varje gärning som har utförts under solen, i en tid då människa har makt över människa till hennes skada.?


     


    Men om vi är försiktiga och förtänksamma i våra handlingar så hindrar detta oss från många olyckor. "Vadhelst en människa sår, detta ska hon också skörda" står det i Galaterna 6:7 vilket bekräftar det förhållandet att våra handlingar ofrånkomligt får konsekvenser, somliga av dem mycket bittra.


    Ja, människa har inte makten att vägleda sina steg (Jer 10:23 Te Bible in baic English)


     


    Jakob 1:14, 15
    ?Nej, var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär. 15 När så begäret har blivit havande, föder det synd, och när synden är fullbordad frambringar den död.?


     


    Jakob 5:11
    ?Se! Vi prisar dem lyckliga som har hållit ut. Ni har hört om Jobs uthållighet och har sett dess slutresultat Jehova gav, att Jehova är mycket ömsint och barmhärtig.?


     


    Efesierna 6:11?Ta på er den fullständiga vapenrustningen från Gud, så att ni kan stå fast mot Djävulens listiga anslag.?


     


    Men du - varför skriver du detta till mig? Den här tråden handlar om påstådda mirakel som utförs av, eller genom, Jesus. Det finns gott om andra trådar där du kan försöka omvända mig till ett vittne. Sen att det du skriver inte relaterar alls till det jag skrev (som du citerar) är ju också lite störigt. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-10-09 19:05:43 följande:
    Om Johan7­5 och du själv skulle misstro ett mirakel som sker framför ögonen så skulle inte heller ni kunna ta emot ett helande för Guds kraft tränger sig inte på dem som inte vill tro. 
    Kanske det, men då har å andra sidan ingen blivit helad framför mig heller. Det finns inga som helst bevis att detta sker. Så fort någon vill undersöka dessa fenomen mer noggrant med vetenskapliga metoder - då uteblir konstigt nog miraklen. Som jag sade, historen är full av människor som lurat andra människor på detta vis. Varför ska jag tro på just detta? 

    Sen är detta inte min huvudsakliga kritik i denna tråd. De får stå och filma helande i Liberia bäst de vill, och jag behöver väl inte tro på det heller bara det funkar. Men åk dit. Bota de mest behövande. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 18:54:03 följande:

    Ingen ateist, agnostiker, humanist eller tillhörande en annan religiös åskådning kan dock förklara det som jag upplevt, då Gud genom andra personer talat direkt till mig, genom den helige andens nådegåvor som visdomens ord, kunskapens ord och/eller profetiska budskap.


    Nej, inte nu, så här i efterhand. Men det går ju inte att blunda för att detta förekommer även i andra religioner och bland personer som hävdar att de kan prata med spöken och andar, spå i kort, göra horoskop och så vidare. 

    Men, poängen från min sida var inte att ifrågasätta huruvida detta existerar eller inte. Poängen var att ifrågasätta förhärligandet av detta samtidigt som människor lider fruktansvärda kval på andra platser. Det blir liksom stötande för mig när någon prisar gud för att de fått hjälp med sin onda rygg (eller fått en Oscar) samtidigt som små fattiga barn dör i ebola. 

    Huvuddelen av befolkningen i Liberia är kristna. Det går nog inte att föreställa sig hur mycket de bett till den kristna guden om räddning för sina nära och kära - bara för att kanske få se sitt älskade barn blöda ihjäl under fruktansvärde smärtor. Går det inte att förstå att det känns märkligt (för mig) att man förhärligar att människor botas från onda fötter i Sollentuna samtidigt som detta händer?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 19:34:04 följande:
    Du är inte i Liberia, du vet inte vad som händer där! har hört att folk till och med blivit friska från Ebola där, det som jag annars hört är obotligt. Hur vet du att det inte redan sker mirakler där?
    Det du gör är att du antar att inget sker helt efter din tro.
    Klart folk blir friska från ebola. Varför skulle de inte blir det? Inte nog med det, blir du frisk från ebola är du immun mot att få det igen. 

    Men, inte motsäger du väl att väldigt många dör i en väldigt svår sjukdom? 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Johan75 skrev 2014-10-12 19:39:20 följande:
    Klart folk blir friska från ebola. Varför skulle de inte blir det? Inte nog med det, blir du frisk från ebola är du immun mot att få det igen. 

    Men, inte motsäger du väl att väldigt många dör i en väldigt svår sjukdom? 
    Klart en del blir friska borde det väl stå. Alla som får ebola dör inte, och det har ingen någonsin påstått.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 19:43:07 följande:
    Nej det  vet jag att det händer.Gud sa aldrig att det aldrig kommer komma sjukdomar. Men bara för att vissa människor dör i sjukdomarna betyder inte att Gud aldrig helar eller att han skulle bara hela en viss sorts människor och låta bli att hela andra. Jag har inte alla svaren, t ex till Ebola epidemin. Men jag vet att de som dött i Ebola och var kristna är på en mycket bättre plats nu, då Jesus besegrat döden och det är med honom i himmelen.
    Men om det nu på något sätt är "ok" att dessa kristna dör (jag hoppas att du håller med om att det är lika hemskt ifall de som dör inte är kristna?), varför är det då så underbart att någon blir botad från ont i foten i Sollentuna? 

    Eftersom du hävdar att den som ligger bakom detta botande av fötter i svenska shoppinggallerier även är kapabel att bota dödssjuka barn i fattiga länder förstår jag inte hur man kan hylla det först nämnda.  
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    KristenTjej84 skrev 2014-10-12 21:57:33 följande:
    Var har jag sagt att det är okej att kristna dör? 
    jag tycker det är fruktansvärt att folk dör oavsett hur eller religiös åskådning, varför jag ber för mänskligheten varje dag, att Gud ska ge dem en sista chans de som inte blivit frälsta än. Men döden kom in i mänskligheten genom syndafallet, och det eviga livet och vägen till evigt paradis kom genom Jesus, det är två faktum ingen kan bortse ifrån.
    Jag tycker döden är fruktansvärd, men är glad över att de finns liv efter döden.
    Och att döden aldrig får sista ordet.
    Och ja jag tycker det är underbart att Jesus helar oavsett var han gör det, shopping gallerior i Sollentuna eller vid de dödssjukas bädd i Pakistan. Och det skäms jag inte för och nej jag har inte alla svaren till ursprunget till Ebola epidemin och liknande. Men jag blir irriterad över att så fort något jobbigt händer så får Gud skulden, HUR kan en god Gud tillåta detta!! och folk klagar på Gud istället för att kämpa i bön mot den onde som är bakom eländet. Det tänker jag fortsätta göra nu varför jag lägger ned det här eviga tjafset med dig.
    Ha en fortsatt trevlig vecka, jag fortsätter att be för dig själ då Jesus älskar dig! och vill du träffa mig IRL någon dag så får du gärna inboxa mig. Men det här leder inte något vart. 
    Att gud från vissa får kritik "så fort något jobbigt händer" kan ju vara en reaktion på att du och andra förklarar hur fantastisk han är så fort något bra händer. Ska man tillskriva en allsmäktig gud det goda som sker, då får man för tusan acceptera att andra ställer sig kritiska när de ser ondska och smärta i världen. Själv lägger jag givetvis inte någon skuld på gud, men jag förvånas och smått förfäras över den avsaknad av reflektion som dessa typer av trådar och uttalanden visar.

    Om Gud har förmågan att hela människor så måste han ju helt enkelt välja att inte hela de som inte blir helade. Ca nio miljoner barn dör i världen varje år innan de nått fem års ålder. Bara oskyldiga barn. De flesta av dessa i fattiga länder och med alla sannolikhet med föräldrar som ofta förtvivlade får se sina barn plågas och sedan dö. Vilken moral har en gud som helar onda fötter i Sollentuna men inte dessa barn?

    Varför skulle du skämmas för att tycka det är underbart när han (enligt dig) helar sjuka? Det jag är förvånad är att du inte verkar ställa dig frågande när han inte helar. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-10-22 17:25:47 följande:
    Jag har aldrig sett healing/övernaturliga händelser, tror dock att det finns, men att det är demoner som utför det i förekommande fall.
    Så det TS och dirpower håller på med är dyrkan av demoner i dina ögon?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Hearts76 skrev 2014-10-25 01:39:53 följande:

    Haha fy fan vilken sjuk tråd! :D


    Nerfherder skrev 2014-10-25 11:57:55 följande:

    Det gör man av att läsa Vibban01:s eviga bibelspammande.


    Rataxes skrev 2014-10-25 15:49:25 följande:
    Nä, det här är till och med mer lyteskomik än "paradise hotel".
    Får man fråga vad er åsikt är när det gäller ämnet i trådstarten, eller är man en tråkig "trådpolis" då? Jag menar, ni kanske bara anser man är en "moraltant" som avbryter mitt i det givande föröljligandet och hånandet av Vibban?

    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Nerfherder skrev 2014-10-25 19:48:24 följande:

    Problemet med det uttalandet är att varken drpower, eller vibban01 håller sig till ts!


    Båda har i alla fall försökt. Det finns massor av inlägg av de båda som rör påstådda mirakel och huruvida Jesus är inblandad i dessa eller inte. Jag vet hur de förhåller sig till trådstarten. Vibban tror inte att Jesus utför mirakel medan dirpower tror att Jesus gör detta. 

    Vad Nerfherder anser om saken vet jag inte. Jag har en misstanke, och konstigt nog tror jag nog att Nerferder står på Vibbans sida.
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3