Inlägg från: Johan75 |Visa alla inlägg
  • Johan75

    Jesus Mirakel Tråd 3

    dirpower skrev 2014-10-26 15:56:03 följande:

    Jag tror att jag börjar förstå hur du menar. Du undrar varför folk runt om på jorden inte automatiskt får helande apropå ingenting. Människan är satt att härska över Jorden, när människan lät sig bli lurade av den gamle ormen så började människan och dess Jord att förfalla. Innan var livet perfekt men nu lever vi i en fallen värld. Gud kommer inte att laga världen hur som helst eftersom vi är satta att råda över den. Med människan kom problemen: 


    Nja, jag tror inte riktigt du förstår min ståndpunkt. Jag undrar hur någon kan sitta och prisa en påstått allsmäktig gud när han botar onda fötter i Sollentuna på människor som relativt sett har det bra och lätt här i livet samtidigt som han låter över fem miljoner små barn dö varje år. Oavsett vad som hände eller inte hände mellan denna gud och människor för länge sedan så gör han tydligen denna prioritering idag enligt dig. Jag förvånas och förfäras över att människor sitter och tycker att denna prioritering är något att hylla och något som är "gott". 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-10-28 12:47:35 följande:

    Du blandar ihop vad Gud och människor gör. Nu vet jag inte vilka 5 miljoner barn du talar om, det lär ju inte vara om Liberia. I Sverige dödas varje år 35000 till 38000 ofödda barn. Det är inte Guds fel att människor dödar sina egna barn utan det är människorna som gör fel när de våldför sig på barnen. I Sverige finns det barn som växer upp under sjuka förhållanden så tro inte att Sverige inte behöver Gud. Tvärt om så behöver vi Gud massor. Jesus tog straffet för Sverige och Sverige behöver det budskapet. Vill svenskarna inte att Jesus löser ut dem från straffet så får de ta det själva. Jesus var fri från synd och döden kunde inte hålla kvar honom men du är inte fri från synd.

    Jag vet inte hur jag ska formulera mig men Gud är inte begränsad. Det är inte en prioriteringsfråga när resurserna är oändliga. Precis som Peter Ahlman är verksam i Sverige och Todd White är verksam i USA så finns det människor i varje land som handlar i Guds namn. Allt är inte är sökbart på internet. Jag kan inte ens göra pricksäkra sökningar på de språk jag inte hanterar.


    Det är människor som gör prioriteringar. Normalt arbetar man och är aktiv där man bor, i sitt land.


    Över fem miljoner barn dör varje år innan de uppnått fem års ålder. De flesta av dessa i fattiga delar av världen. Många av dessa i stor smärta och med förtvivlade föräldrar som förgäves ber till Gud att rädda deras barn. Många av dessa dör även i sjukdomar som aids, malaria, ebola (just nu), och vanliga infektioner. Det är inte människor som dödar dessa barn. Gud helar inte dessa barn - han helar onda fötter i Sollentuna (enligt dig). 

    Om du och alla troende som finns visar mig alla "mirakel" och helande som inträffar över hela världen, eller om vi åtminstone förutsätter att detta var något ni kunde göra, så har jag inga problem med att visa hur så fantastiskt många fler som inte får ta del av detta. Om det skulle vara som du säger och resurserna är oändliga så är detta inget att hylla, snarare något att fördöma. 

    För övrigt tog Jesus knappast något straff för "Sverige" då "Sverige" är en politisk konstruktion som uppstod ca 1 500 år efter Jesus eventuella existens. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-11-01 16:08:41 följande:
    Det är fint att du gör dig så stort besvär att bekräfta bibelns sanningshalt. Bra jobbat!

    Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skal...
    Jordskred stod det i artikeln jag länkade till, inte jordbävningar, men jag antar att det spelar mindre roll för de som vill se Jesus överallt. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-11-01 17:47:02 följande:

    Om du undrar mer om varför helande uteblir trots att de skett helt i linje med den anda som bibeln beskriver så har Todd White, som dagligen får vara med om Guds mirakler, även egna erfarenheter av uteblivet helande. Han berättar om egna erfarenheter i ett klipp som kallas When healing does not come. Det går inte att hitta svar på allt och det är därför man behöver något som kallas för tro.


    Du behöver inte övertyga mig om att helande uteblir. Det är jag övertygad om. Jag bara undrar hur du kan tycka det är så fantastiskt att miljoner barn dör i fattiga delar av världen samtidigt som rika västerlänningar får sina onda fötter masserade av Gud?
    dirpower skrev 2014-11-01 17:47:02 följande:

     


    Jag kan omöjligt förstå din syn på att fördöma något gott. Din världsbild är obegriplig. Här följer ett exempel på ditt resonemangs obegriplighet. Hela världen kunde inte inreda sina hem billigt. Bara de förmögna kunde inreda de vackraste och smartaste hemmen. IKEA fanns bara i Sverige och eftersom att det var något gott för samhället så kunde de expandera till hela världen och skapa arbetstillfällen och fler uppskattade hem. Om vi tillämpar ditt resonemang på IKEA så borde de aldrig ha expanderat för de andra länderna hade ju inte IKEA. Ditt resonemangs kontenta blir en värld där alla ska sänkas till samma nivå istället för att vi höjer världen till nya nivåer. För mig låter detta bakåtsträvande illa.


    Som vanligt skjuter du helt utanför målet. 

    Men visst - jag gillar på något sätt att du jämställer Gud med ett företag som eftersträvar vinst och pengar för sina varor/tjänster. Det passar faktiskt in i mönstret. 

    Igen - var det dig som Gud gav en cykel när du ville ha en, eller blandar jag ihop dig med någon?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-11-02 21:44:25 följande:

    Jag tror inte att bibeln detaljbeskriver varje händelse som ska ske. Exempelvis tror jag att växthuseffekten är en del av allt Bibeln förklarar som födslovärkarna.


    Ja, du tror det. Jag tror Vibban håller med dig. För människor som levde i början av förra seklet så var det krigen och spanska sjukan. Levde man på 1300-talet så trodde man digerdöden förklarade samma sak. 
    dirpower skrev 2014-11-02 21:44:25 följande:

    Eftersom att Gud är rik och att där Gud verkar så mår människor bra så tycker jag det är en bra liknelse. IKEA skapar mängder med sysselsättning och knappast ligger pengarna på hög utan pengarna spenderas på samhället. Vänsterpartister brukar jag förstå som att de är bittra på de rika för att de inte får del av pengarna men min syn är att alla pengar alltid går i omsättning och kommer tillbaka in i samhället. Inte ens pengar som ligger på hög får vara i fred för inflationen tar då ut sin del. Gud strävar inte efter världsliga ting som exempelvis ynkliga pengar men han kan förse den som utför hans verk med pengar i enlighet med vad bibeln säger om pengar.


    Tja, i viss mån håller jag med dig. Gud/religion verkar gå bra att likna vid ett multinationellt företag och så har det varit länge - trotts Jesus påstådda predikningar. Har du pengar får du ta del av utbudet och tillhör du toppen så kan du bli ofantligt rik. Har du ont om pengar så gäller det att skapa ett behov hos dig som gör att du slösar dina sista slantar på detta behov. Ja, ganska bra liknelse faktiskt.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    dirpower skrev 2014-11-02 21:44:25 följande:

    Prova Google; dirpower cykel religion familjeliv


    Ser att jag hade lite fel. Du har fått två cyklar av gud. Grattis!
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Vibban01 skrev 2014-11-06 13:44:50 följande:
    Tid och oförutsedda händelser drabbar oss alla. fel tid och plats.
    Absolut.
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3