Inlägg från: Mela78 |Visa alla inlägg
  • Mela78

    Allergitråden

    Vill dela med mig av chokladpraliner till er alla. Provade för första gången att göra mjölkfria, har inte trott att det kunde bli tillräckligt gott utan smöret. Men det kan dom! Tungan ute Mums!

  • Mela78

    Recept mjölkfria praliner/tryffel:

    70 gr mörk  choklad, 70%
    1 msk mjölkfri margarin
    ½ dl Imat
    ½ tsk snabbkaffepulver
    1,5 msk florsocker
    2 tsk kakaopulver

    Kakaopulver eller mörk choklad

    Koka upp  alla ingredienser förutom chokladen. Häll över chokladen som är bruten i små bitar. Rör tills smält. Låt svalna ett tag i rumstemperatur, ställ sedan i kylen för avsvalning tills tryffeln stelnat. Forma till bollar. Rulla i kakapulver eller doppa i smält choklad.
    Förvaras helst i lufttät burk i kylen, ta fram ett tag innan de ska ätas.

  • Mela78
    Allrona skrev 2010-08-08 14:14:35 följande:
    Någon som har ett bra recept på pannkakor utan mjölk och ägg?

    Pannkakor, 2 portioner


    3 dl havredryck


    2-2,5 dl vetemjöl


    1 tsk bakpulver


    Lite salt


    50 gram smält mjölkfri margarin


     


    Vispa ihop ingredienserna. Lägg i en klick mjölkfri margarin i stekpanna och stek TUNNA pannkakor på medelhög/hög värme. Varning, gräddas/bränns fort så passa på stekpannan…
  • Mela78
    saffe skrev 2010-08-08 20:29:41 följande:
    Dags att gnälla lite om nån orkar läsa.. Det är jobbigt att ha barn med sena reaktioner, när det är dags att provocera.. Särskilt när allergin har blivit mildare och det tar längre tid innan dom reagerar.. Samtidigt är jag ju naturligtvis tacksam för att dom inte får livshotande reaktioner! Har börjat med mjölk-provocering på äldsta dottern på 2 1/2 år. 4:e dagen idag och det är först nu som dom fysiska rektionerna kommer, dvs magont, diarré, klåda. Psykiskt däremot har hon varit ett vrak senaste dagarna och blivit förtvivlad för minsta lilla. Men det hör ju till åldern oxå så det är ju inget "bevis" man kan komma dragandes med till läkaren... Skönt att mjölk-allergin i alla fall har blivit bättre,produkter med "spår av mjölk" lär ju gå bra nu i alla fall! Sen är det bara alla andra provoceringar kvar att ta tag i... Det blir ju aldrig av, det passar ju aldrig! Jag brukar få panik typ ett par veckor innan planerat återbesök till läkaren! "Tur" att det brukar visa sig efter kalas att dom andra allergierna finns kvar... Sen är ju bara frågan vilken av dom som är värst. Känner mig dum, men jag hoppades nästan att mjölk inte skulle funka än.. lillasyster på 1 år är ju oxå allergisk och hon har varit extremt gnällig dom dagar storasyster har fått mjölk. Hon har väl lyckats få tag på hennes napp eller nåt antar jag. Vi har ju varit väldigt försiktiga, men det hjälper ju inte när storasyster är för liten för att förstå.
    Håller med. Har försökt att få till baljväxt provocering under i princip hela sommaren, men det har inte funnits bra tillfälle. Ingen ska ju vara sjuk för då vet vi inte vad som är vad, dottern ska vara i princip utslagsfri och så vill vi inte att det ska vara bjudningar, kalas eller resor under pågående provocering för då finns stor risk att det är något går galet, att hon får i sig annat som ger falskt reaktion.

    Dottern kom upp i två msk mjölk innan hon reagerade, men vi har inte kommit oss för att tillåta spår av än. Konstigt, jag vet egentligen inte riktigt varför? Har funderat lite på att om vi börjar tillåta lite att det kanske eskalerar och att vi tillslut tillåter för mycket, men jag vet inte.
  • Mela78
    Kavat skrev 2010-08-09 17:29:51 följande:
    Tittar in lite snabbt och skyller frånvaron på en 3-dagars liten kille! Hjärta
    Stort grattis!
  • Mela78

    Kul!


    Allrona skrev 2010-08-09 21:54:04 följande:
    Tack! Pannkakorna blev väldigt lyckade och båda döttrarna tyckte de var supergoda Skrattande
  • Mela78
    Kavat skrev 2010-08-11 22:30:22 följande:
    Tack för alla grattis!

    En fråga till er som kan det mesta. Hostdämpande som man kan äta när man ammar? Håller på att hosta ihjäl mig. Trodde det skulle släppa nu när bebis kommit, men nej då.. Inte alls, det är värre än någonsin. Funderar på om det bara är kombo rethosta av någon annan anledning...? Helst receptfri, för jag har inte lust att gå till akuten med liten...

    Har ju pulmicort som hjälpte lite under grav, men inte helt. Men läkaren tyckte ju jag lät ren när jag var inne också, och då var det ju "ok", som alltid när man väl kommer in till läkaren.
    Prova med en sked eller två honung efter att du druckit något varmt, tex varmt vatten, buljong, the. Honungen får inte värmas speciellt mycket för då förlorar den sin hostdämpande egenskap. Fungerar för vissa, ej för alla.
  • Mela78
    Allrona skrev 2010-08-11 22:12:46 följande:
    Hade fått för mig att dottern inte kunde äta mcdonalds hamburgebröd, men nu när jag läser innehållet tycker jag det verkar som att hon kan äta det. Snälla hjälp, innehåller det någon mjölk, soja, ägg eller baljväxter (inkl e-ämnen)?

    Bröd, HB Ingredienser:

    Vetemjöl, vatten, socker, vegetabilisk olja, salt, jäst, emulgeringsmedel: E 472e (mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), mjölbehandlingsmedel: E300 (askorbinsyra). Kan innehålla spår av sesam.


    Ser inget mjölk, ägg, soja eller baljväster. Har de kanske bytt recept? Har för mig att jag kommit fram till att vår dotter inte kunde äta något på McD´s, hon har samma allergier som er dotter.
  • Mela78

    Vill någon förklara skillnaden mellan feberutslag och nässelutslag?

    Dottern fick utslag igår efter frukost, fick smaka för första gången en liten bit bananchips av makens musli. Utslagen dämpas av Tavegyl, och jag tycker utslagen ser ut som nässelutslagen som hon får av soja fast kraftigare. Tycker mig inte hitta soja i innehållsförteckningen (mer än ev. sojaolja om det är det som är veg.olja.).

    Havregryn, socker, pumpakärnor 10 %, rostade bananchips 10 % (banan, kokosnötolja, socker, arom), veg olja, vetemjöl, rismjöl, majsmjöl, glukossirap, honung, tranbär 1 %, maltsirap, salt, vaniljarom.
    Kan innehålla spår av nötter och mjölk.

    Dottern är sjuk, är idag inne på dag 3 med feber så det skulle ju kunna vara ett sammanträffande att utslagen kom efter frukost om det är feberutslag. Men dämpas feberutslag av Tavegyl?

    Hennes kända allergier: ägg, mjölk, soja (inkl baljväxter o tillsatser), skaldjur, avokado, passionsfrukt, kakao, kiwi

Svar på tråden Allergitråden