• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • rudbeckia
    Lovica skrev 2010-04-25 14:43:03 följande:
    Jag har haft värk och inflammation/svullnad i kroppen lääänge och ingen läkare har någonsin förknippat det med Hypon.. Men jag läste här om dagen att det kan hänga ihop och att Levaxinet inte riktigt gör den nytta den ska. Värdena kan se bra ut men kroppen kan inte använda medicinen som det är tänkt. Är det något du vet något om?
    Det finns en mängd andra sjukdommar som kan orsaka värk/svullnad i kroppen. Jag har själv gått runt länge med svullna anklar och missfärgningar vid fotknölarna och trott att det berodde på Hypon men så var inte fallet. Det visade sig att jag har Sarkoidos, en inflammations sjukdom och det finns andra med liknande syntom.
    När du träffa din läkar berätta alla dina symtom du har så får de göra en bedömning.
  • Pimbi

    Hej! Såg denna tråd så jag tänkte att jag kanske passar in på ett hörn
    Jag har haft underproduktion i sköldkörteln sen -02 och ätit Thyroxin (= levaxin, är från Finland och fick min medicin där, därav ett annat nmn på medicinen)
    Mitt värde har legat mellan 1,5 - 2,6 förutom en gång i början av året när det var upp på 5,6, varför vet ingen men ca 1½ vecka senare var det åter ner på 2,1...

    Jag sökte mig till läkare p.g.a. att jag ständigt var så yr, tappade hår i massor, mitt närminne blev sämre, frös jämt, trött skulle ha kunnat sova dygnet runt om jag skulle ha fått m.m Då konstaterades det att jag hade underproduktion och fick medicin. Det tog ca 1 år innan jag fick värdena i balans och de har hållit hittills.
    Vad jag inte tidigare har fått så bra information om är att detta hör även ihop med fertiliteten, vilket gör att det är svårt att få barn. Är nu 39 år och har kämpat med 3 IVF och inte lyckats än...

    Jag tänkte nu höra med er om ni har fått någon information om sköldkörteln dess värden och fertilitet, finns det något man kan göra förutom att man tar medicin, tänkte i mat väg och dylikt?

    Kram Pimbi!

  • rudbeckia

    Pimbi om du håller på med IVF så borde de ha koll på dina värden, har de inte pratat med dig? När man vill bli gravid är det optimala TSH värdet mellan 0,4-2,0. Vad har du för värde idag på TSH och T4?

    Jag har genomgått IVF och har Hypo men jag har även PCO-S, där av IVF för jag har ingen ägglossning, Hypon hade inte mina infertilitets problem att göra. När jag gjorde mitt IVF så hade de koll på det hela och såg till att jag tog en lagom dos så jag låg på ett TSH kring 1,0.

  • Pimbi
    rudbeckia skrev 2010-04-25 23:54:09 följande:
    Pimbi om du håller på med IVF så borde de ha koll på dina värden, har de inte pratat med dig? När man vill bli gravid är det optimala TSH värdet mellan 0,4-2,0. Vad har du för värde idag på TSH och T4?Jag har genomgått IVF och har Hypo men jag har även PCO-S, där av IVF för jag har ingen ägglossning, Hypon hade inte mina infertilitets problem att göra. När jag gjorde mitt IVF så hade de koll på det hela och såg till att jag tog en lagom dos så jag låg på ett TSH kring 1,0.
    Då är vi båda lika för jag har också PCO...
    Nu sist när jag tog prov på min TSH så var den på 1,7. Innan vi gjorde vår sista IVF så sa läkaren att hon ville ha värdet under 2 hälst under 1 men fick göra ett försök för att det låg på 2,1 då.
    Men som vanligt med min otur så misslyckades det. Läkaren sa då att jag kan höja dosen därav är det nere på 1,7 nu T4 togs inte sist men föregående gång var det på 9.

    Så du har genomgått IVF då? Har det lyckats för er?
    Nu i sommar ska vi försöka med att jag tar en låg dos puregon och sen försöka på egen hand och bli gravid spontant. Vilket vi hoppas att ska gå vägen. Men jag har som sagt som du att jag inte har någon ägglossning, försökte med tabletter förut men det gav knappt någon märkbar ändring, däför nu sprutor.
  • rudbeckia

    Se till att få dina TSH och T4 värden kollade för jag tycker det låter som att du ligger lite högt-TSH/lågt-T4. Konstigt att de inte har pressat ner dig lite till, när jag gjorde IVF så hade jag ett TSH på 0,44 för läkaren ville ha mig under 1,0 för att det skulle vara optimat + att värderna brukar skena i början om du blir gravid.

    För oss så lyckades det faktist på första försöket och min kille är nu 8,5 månader och jag är nu mera snart 39. Men jag vet inte om jag hade gjort en IVF behandling till för jag blev överstimmulerad och rätt dåligt pga min PCO.

    Vi försökte också med Pergo/tabletter men trots att jag tillslut åt trippel dos så  hände det inte mycket med ägglossningen så därför gick vi över till IVF. Det var under utredningen som de hittade min Hypo så innan Hypon blev behandlad så hade den ju faktiskt påverkan på min infertilitet... tänkte inte på det i mitt förra svar.

    Däremot har jag inte någon koll på om kost eller något annat skulle påverka, jag försökte leva så vanligt som möjligt och det gick vägen.

  • Pimbi
    rudbeckia skrev 2010-04-26 00:31:43 följande:
    Se till att få dina TSH och T4 värden kollade för jag tycker det låter som att du ligger lite högt-TSH/lågt-T4. Konstigt att de inte har pressat ner dig lite till, när jag gjorde IVF så hade jag ett TSH på 0,44 för läkaren ville ha mig under 1,0 för att det skulle vara optimat + att värderna brukar skena i början om du blir gravid.För oss så lyckades det faktist på första försöket och min kille är nu 8,5 månader och jag är nu mera snart 39. Men jag vet inte om jag hade gjort en IVF behandling till för jag blev överstimmulerad och rätt dåligt pga min PCO.Vi försökte också med Pergo/tabletter men trots att jag tillslut åt trippel dos så  hände det inte mycket med ägglossningen så därför gick vi över till IVF. Det var under utredningen som de hittade min Hypo så innan Hypon blev behandlad så hade den ju faktiskt påverkan på min infertilitet... tänkte inte på det i mitt förra svar. Däremot har jag inte någon koll på om kost eller något annat skulle påverka, jag försökte leva så vanligt som möjligt och det gick vägen.
    Ja jag åt också trippeldos av tabletterna men ingen stor reaktion där inte...
    Vid mina två första IVF var det ingen som pratade om sköldkörteln och dess optimala värden inför IVF. Men nu när jag gick till en ny läkare så tog hon upp detta  och som sagt hon ville att jag skulle ligga under 2 men hälst under 1, men ändå godkändo hon behandling när det var 2,1.
    Mina värden har jag alltid haft lite koll på och de har som sagt legat  runt 2, så det har aldrig varit någon som har sagt något om detta.
    Men nu för ca 1-2 veckor sedan så var det på 1,7 och jag ökade dosen för ca 1 månad sedan. Hon vill nog säkert att jag ska ta ett nytt prov nu när jag ska till henne den 5.5 och om inte tänker jag begära det.

    Grattis till lill killen
    Vi får hoppas att det ska lyckas för oss någon gång, för trotts PCO så har man ju goda chanser ändå med IVF
  • Hoppetossan 79

    Hur många är det egentligen som har PCOS i denna tråden?

    Det är ju nästan så att man kan se ett samband?

    Jag har ju också PCO och fick diagniosen för ca 10 år sedan.
    Hade dock inga problem att bli gravid.

    Om jag nu efter min urinanalys får diagnosen Hypo så har jag ju det också.

    Tänker på att båda är hormonella sjukdommar.
    Är det någon som vet om det finns ett samband?

  • rudbeckia

    Både PCO och Hypotyreos/Hypertyreos är Autoimmuna sjukdommar. Enligt min läkare så har man en autoimmun sjukdom så har man större risk att få fler ex diabetes, någon form av reumatisk sjukdom osv.

    Själv har jag så här långt PCO-S, Hypertyres, Viteligo och för en vecka sen fick jag diagnosen Sarkodios.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17