• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • anitra2012
    skruttis11 skrev 2010-04-26 15:27:45 följande:
    svårt att gå ner i vikt har jag med känns som de inte splar någon rolss alls vad jag gör så är de bannimej inte mkt som händer på våpgen inte probl å bli gravid de har jag dock inte snarare tvärt om men tycker detta är ganska läbbigt å må som man gör vet inte om man  bara kan ringa VC å fråga om provsvaren för den läkaren som beodrade dessa prov är på konferans i 2 veckor skulle återkomma nästa vecka
    Jag gick ned lite när jag påbörjade med levaxin typ 3kg men nu är jag uppe lika mycket igen. Har dock påbörjat att träna och försöker gå en runda på minst 30minuter varje dag. Hoppas det ge någonting i längden. 
    Vi är nu inne på 4:e året försök (har fått missfall 3 ggr vad jag vet), dock har jag gjort utredning och det är bara det som är galet och går på levaxin sedan december 2009.  Alla mina värden är bra, de har nu sänkts utav sig själv så jag ska ändra om min dosering lite. Läkaren tror att min sköldkörtel jobbar på lite själv också. 
    Jag tycker du kan ringa VC, om de vill att en läkare ska prata med dig så borde de be någon annan läkare att ringa upp dig. Vill sedan din läkare något annat när han/hon är tillbaka så får ju läkaren återkomma till dig. När jag ringde och skulle beställa tid för telefontid hos läkaren samma dag jag hade tagit proverna. Så visade sig att proverna var klara och hon som jag pratade med sa att de låg bra till hon ville inte säga mera. 
    Lycka till..
  • blondtjej

    Jo, jag menade kanske inte så, men läkaren där är dum i huvudet. Jag var där en gång när jag var 22, han sa sen till min mamma som också gick hos honom att jag varit där ett par dagar tidigare och min bror med. Hon hade inget att göra med det ärendet jag var där för och visste inte ens om nåt om det.. Bra.. Så att lämna ut saker är dom bra på!
    Haha, läs det inte med en så allvarlig ton nu

  • Pimbi
    blondtjej skrev 2010-04-26 11:37:44 följande:
    Ah, nu har jag iaf fått tummen ur och 2006 hade jag följande provsvar på min VC. Jag fick de jag frågade efter nu, men sköterskan skulle kolla om jag kunde få hemskickat mina provsvar (är det inte en rättighet att få det? Bor inte ens på orten och kan inte åka buss dit för att få ut dem precis..)I April 2006 hade jag TSH på 5,4 och T4fritt på 19 I September tog jag om mina prover och hade då käkat en kompis Levaxin (eftersom de vägrade hjälpa mig på VC). Slutade någon vecka innan dessa prover, och vet inte hur långt tid det tar för värdena att gå upp efter man slutat. Åt 25mg och jag har noll koll på hur länge eller så.. Mådde iaf lite bättre minns jag. T4fritt 18, TSH 1,9 och efter tjat kollade dom ävenTt3fritt 6,4. Vad kan vi säga om detta "experter"? Har hela tiden fått höra att det är depp jag lider av och har ätit SSRI-preparat 2 gånger utan att egentligen känna mig så mycket bättre. Senast var i höstas, och slutade tvärt båda gångerna eftersom jag kände mig ännu mer omotiverad och trött. Känns ju som om jag inte kommer ligga utanför några j*vla referensramar denna gången heller = frustrerande och tar tid att tjata och kolla upp... Vad skulle ni göra?
    Ajdå, vill bara säga att man ska ALDRIG äta någon annans medicin om man inte själv har fått klartecken av en läkare att man ska äta samma medicin!!!

    TSH på 5,4 är på den högre sidan den ska ju ligga mellan 0,2-4,0
    Så jag tycker att du ska åter ta kontakt till en läkare och begära ett prov på sköldkörteln och berätta dina symptom. Har man underproduktion så behöver man medicin och det får man tyvärr äta resten av livet, det kan man aldrig sluta med om man en gång har fått det bekräftat och börjat medicinera.
    skruttis11 skrev 2010-04-26 13:23:08 följande:
    hejsan!undrar lite hur era symtomer har sett ut??Jag har en mängd diffusa symtmer som ingen läkare har tagit mig på allvar den sista mån,  allt började när jag i mitten av mars blev sjuk influensan med en gör eländig hosta, sen började  de med att vänsterkäken domande bort på mig å läakren sa gå till tandläkaren de är nått fel på käken, så jag gick dit,= inga fel på käken, sen kände jag även i halsen jobbigt å svälja och tappade kopiösa mängder hår, tänkte håret är väll slitet så de behövs en klippning, men blev håravfallet bättre? nääää, sen har jag fått ont i nacken, axlar skuldror ont på framsidan bröstet, gick till en annan läkare i fredas som tog alla dessa symtom ur munnen på mig å beställde de proverna 8 rör lämnade jag så nog tog hon prover på exakt Allt, Ekg för bltr var ju absolute inte bra å pulsen likasåska göra ekg på torsda å träffa läkaren nästa vecka igenmen de där med att tappa ord de gör jag med, kan glömda bort va jag skulle säga i en mening
    Det finns många olika symptom på underproduktion i sköldkörteln. Allt från, frusenhet, håravfall, deppig, trött, ökad vikt, sämre närminne, minskad sexlust, orkeslös m.m.m.m Det finns som sagt massor med olika symptom och ingen är vi lik den andre.
    Alla får vi även olika doser av levaxin beroende på hur värdena ser ut, men dessa värden behöver man kolla med jämna mellanrum för att ha rätt medicindos på hela tiden. Värdena kan som sagt ändras beroende på hur vi mår eller om man blir gravid då ökar värdena.
  • Probably the best    in the
    Pimbi skrev 2010-04-26 16:59:31 följande:
    Ajdå, vill bara säga att man ska ALDRIG äta någon annans medicin om man inte själv har fått klartecken av en läkare att man ska äta samma medicin!!!TSH på 5,4 är på den högre sidan den ska ju ligga mellan 0,2-4,0Så jag tycker att du ska åter ta kontakt till en läkare och begära ett prov på sköldkörteln och berätta dina symptom. Har man underproduktion så behöver man medicin och det får man tyvärr äta resten av livet, det kan man aldrig sluta med om man en gång har fått det bekräftat och börjat medicinera. Det finns många olika symptom på underproduktion i sköldkörteln. Allt från, frusenhet, håravfall, deppig, trött, ökad vikt, sämre närminne, minskad sexlust, orkeslös m.m.m.m Det finns som sagt massor med olika symptom och ingen är vi lik den andre. Alla får vi även olika doser av levaxin beroende på hur värdena ser ut, men dessa värden behöver man kolla med jämna mellanrum för att ha rätt medicindos på hela tiden. Värdena kan som sagt ändras beroende på hur vi mår eller om man blir gravid då ökar värdena.
    TSH referensen är sänkt till 2,5 om man samtidigt har kliniska symtom.
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 15:43:13 följande:
    Du ska må bra! Sen vad proverna visar är eg underordnat,-) (enligt min läkare). Så du kan säkert höja mer utan att bli hyper. Men tänk också på att det kan tid innan det slår igenom ordentligt. Det går upp och ner, så ibland är det också bra med tålamod.
    Vad du är gullig som tar dig tid att svara. tack så mycket...betyder mycket. Ska säga att jag går privat och betalar för detta.

    men vet du något om den huvudvärk jag känner? Är det ett tecken på hyper? Eller kan det vara ett teckan på Levaxinförgiftning. Eller är det bara helt enkelt ett tecken på biverkning från Levaxinet? Finns det andra som har fått huvudvärk av levaxin? tror det står som BIV. i FASS.
  • Probably the best    in the
    Happiness skrev 2010-04-26 20:19:35 följande:
    Vad du är gullig som tar dig tid att svara. tack så mycket...betyder mycket. Ska säga att jag går privat och betalar för detta. men vet du något om den huvudvärk jag känner? Är det ett tecken på hyper? Eller kan det vara ett teckan på Levaxinförgiftning. Eller är det bara helt enkelt ett tecken på biverkning från Levaxinet? Finns det andra som har fått huvudvärk av levaxin? tror det står som BIV. i FASS.
    Så lite så, vet ju hur frustrerande det är när man är "ny" inom området. Kan inte allt på långa vägar men lär mig ju genom att läsa om andra.
    Tror inte du behöver bekymra dig för att du är hyper och att huvudvärken beror på det. Snarare är det ju som jag skrev, att det kan gå upp och ner och nu ställer kroppen om sig ganska rejält. Pucko Buffy som är TS i den här tråden tror jag har skrivit att det tar lika lång tid att bli frisk som man varit sjuk Så räkna inte med snabba ryck utan låt det ta tid. Och låt Levaxinet få göra nytta i kroppen!
    Har du koll på dina B12 värden?
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-26 20:35:23 följande:
    Så lite så, vet ju hur frustrerande det är när man är "ny" inom området. Kan inte allt på långa vägar men lär mig ju genom att läsa om andra.Tror inte du behöver bekymra dig för att du är hyper och att huvudvärken beror på det. Snarare är det ju som jag skrev, att det kan gå upp och ner och nu ställer kroppen om sig ganska rejält. Pucko Buffy som är TS i den här tråden tror jag har skrivit att det tar lika lång tid att bli frisk som man varit sjuk Så räkna inte med snabba ryck utan låt det ta tid. Och låt Levaxinet få göra nytta i kroppen!Har du koll på dina B12 värden?
    Nä jag har inte alls koll på mina B12 värden. Hur är B12 kopplat till skölkörteln eller TSH? Ska ringa till VC och försöka få en snabb tid dit. Vad är det jag ska med dom ta då ? Säg så mycket du kan för jag vill ha svar på vad det är för fel på mig.

    har tex på eksem över hela kroppen har aldrig haft det i mitt 39-åriga liv hitills och nu är det som nässelfeber överallt. Det har likosm blivit sår.

    Det jag vet jag ska kolla är: Kortisol, T4,T3, B12, TSH, JÄRN är det något mer?
  • Fragglerock
    Happiness skrev 2010-04-26 20:19:35 följande:
    Vad du är gullig som tar dig tid att svara. tack så mycket...betyder mycket. Ska säga att jag går privat och betalar för detta. men vet du något om den huvudvärk jag känner? Är det ett tecken på hyper? Eller kan det vara ett teckan på Levaxinförgiftning. Eller är det bara helt enkelt ett tecken på biverkning från Levaxinet? Finns det andra som har fått huvudvärk av levaxin? tror det står som BIV. i FASS.
    Jag få extrem huvudvärk i ungefär två veckor varje gång jag höjt min dos. Det försvinner dock efter dessa två veckor. Däremot hade jag konstant huvudvärk när jag var hyper förra sommaren. Då började jag dagen med alvedon i nästan 5 veckor. Men det försvann så fort jag började medicinera... tills jag höjer dosen då vill säga!
  • Probably the best    in the
    Happiness skrev 2010-04-26 20:47:02 följande:
    Nä jag har inte alls koll på mina B12 värden. Hur är B12 kopplat till skölkörteln eller TSH? Ska ringa till VC och försöka få en snabb tid dit. Vad är det jag ska med dom ta då ? Säg så mycket du kan för jag vill ha svar på vad det är för fel på mig.har tex på eksem över hela kroppen har aldrig haft det i mitt 39-åriga liv hitills och nu är det som nässelfeber överallt. Det har likosm blivit sår.Det jag vet jag ska kolla är: Kortisol, T4,T3, B12, TSH, JÄRN är det något mer?
    B12 är viktigt för att hela proceduren med förvandlingen från T4 till T3 ska funka. Ofta hänger B12 brist ihop med att man även har problem med sin sköldkörtel.
    Jag har också haft hemsk klåda som blir eksem. Har slutat nu när jag började med Liothyorin (T3) som komplement till Levaxin.

    Kortisolet i blod ger tydligen sällan utslag om det inte är extremt lågt. Salivtest är att föredra men är svårt att få.

    TSH, T4 fritt, T3 fritt samt antikroppar på sköldkörtlen.
    Järnstatus samt ferritin
    B12 (Kobolamin, folat, homocystein och MMA)
  • Hoppetossan 79

    Nu har jag fått tid hos endokrinologen.

    De har sagt att jag ska ta prov på krotisol IGEN! Har redan tagit det två gånger.

    hur hänger kortisol ihop med hypo?

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17