• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • Happiness
    Probably the best in the skrev 2010-04-24 10:28:07 följande:
    Man kollar binjuranra med kortisolprove. Trötta binjurar leder till att kroppen producerar för lågt kortisol och det är ett hormon som kroppen behöver för att få in T3 i cellerna. Så jag vet eg inte om högt TSH hänger ihop med cortisolbrist utan det är mer när det kommer till cellnivån, när Levaxinet sänker TSH men man ändå inte mår bättre.
    Det är precis det jag tänker på. Ja äter Levaxin nu och jag känner mig inte alls bättre. Är orkeslös, trött/ont i huvudet,yrsel. Mår sämre av motion. Svårt med att hitta ors. Jag tror att mitt höga TSH beror på att sköldkörteln får kompensera för att binjurarna är utslagna och dårmed för lågt kortisol. Levaxinet hjälper inte t3 va utan bara t4?
  • Happiness

    Är det någon som vet om man kan ta Levaxon och Rosenrot tillsammans?

    Kan man ta Glandin 25 och Levaxin tillsammans?

    Mag+Calcium (det är samma tablett) tillsammans?

    Som ni förstår så försöker jag bli gravid...men jg hittar inte något om detta på hela FL. Tack så mycket på förhand.

    Jag har 5,45 i TSH...denna siffra säger mig ingenting. Läkaren har inte förklarat något för mig och jag känner mig lite rädd. Har fått 50 Levaxin (mg?)
    Verkar dosen ok tycker ni? Jag behöver gå ner i värde fortare än kvickt efter som det ligger en IVF inte allt  för långt bort.

  • anitra2012
    Happiness skrev 2010-04-24 15:36:40 följande:
    Är det någon som vet om man kan ta Levaxon och Rosenrot tillsammans? Kan man ta Glandin 25 och Levaxin tillsammans? Mag+Calcium (det är samma tablett) tillsammans? Som ni förstår så försöker jag bli gravid...men jg hittar inte något om detta på hela FL. Tack så mycket på förhand. Jag har 5,45 i TSH...denna siffra säger mig ingenting. Läkaren har inte förklarat något för mig och jag känner mig lite rädd. Har fått 50 Levaxin (mg?) Verkar dosen ok tycker ni? Jag behöver gå ner i värde fortare än kvickt efter som det ligger en IVF inte allt  för långt bort.
    TSH 5,45.. man ska helst ligga under TSH 2 (helst lågt som möjligt) om man ska bli gravid enligt min överläkare på KK. 
    Sen är det ju induviellt hur man mår bäst sedan.. en del mår bra att ligga vid gränsen till TSH 0,2 eller vid TSH 3. 
    Du lär ju ta om dina prover om ca 4-6 veckor och se vad du ligger då i dina värden. 
    Lycka till..
  • Happiness
    anitra2012 skrev 2010-04-24 15:55:37 följande:
    TSH 5,45.. man ska helst ligga under TSH 2 (helst lågt som möjligt) om man ska bli gravid enligt min överläkare på KK.  Sen är det ju induviellt hur man mår bäst sedan.. en del mår bra att ligga vid gränsen till TSH 0,2 eller vid TSH 3.  Du lär ju ta om dina prover om ca 4-6 veckor och se vad du ligger då i dina värden.  Lycka till..
    Tack för svaret. Vet du generellt sett hur lång tid det kan ta?
  • dömestad

    Till:Waac

    Ditt värde på 3,9 är för högt det ska helst ligga på 1 i tsh. Be att få höja levaxindosen så kanske håravfallet blir bättre.

  • anitra2012
    Happiness skrev 2010-04-24 16:05:07 följande:
    Tack för svaret. Vet du generellt sett hur lång tid det kan ta?
    När jag låg på TSh 4,7 så höjde jag med 25mg Levaxin så efter ca 4- 5 veckor senare när jag tog nya prover så låg jag på TSH 1,3. 


  • Jenzzzan

    Hej på er!

    Jag har några funderingar som jag tänkte att ni kanske kan hjälpa mig med. Har sen en tid tillbaka en obehagskänsla i halsen, som en klump eller ett tryck. Har förstått att detta är ett av symptomen på struma. Jag har sen jag var gravid för snart två år sedan haft oregelbundna menstruationer och fått acne. Kan detta också vara relaterat till sköldkörteln?

    Såg nån som skrev att det också kan vara så att man lätt tappar ord. Det stämmer så väl in på mig för jag tappar tråden jätteofta när jag pratar. Har ont i kroppen ofta, känns nästan som foglossning ibland. 

    Ska så klart kontakta vårdcentralen men jag har inte förrän nu börjat fundera över om det kan vara kopplat till sköldkörteln men ju mer jag läser desto mer stämmer in. dessutom har min mamma struma, dock helt utan besvär.

  • Probably the best    in the
    Happiness skrev 2010-04-24 15:29:14 följande:
    Det är precis det jag tänker på. Ja äter Levaxin nu och jag känner mig inte alls bättre. Är orkeslös, trött/ont i huvudet,yrsel. Mår sämre av motion. Svårt med att hitta ors. Jag tror att mitt höga TSH beror på att sköldkörteln får kompensera för att binjurarna är utslagna och dårmed för lågt kortisol. Levaxinet hjälper inte t3 va utan bara t4?
    Levaxinet är ju T4 och ska omvandlas till T3. Så funkar den omvandlingen går det ju bra, men sen ska det ju in i cellen, men du ligger ju fortfarande för högt i TSH, du behöver ju tillföra T4 på något vis för att sänka det värdet. Sen för att T4 ska få effekt kan det behövas kortison. Jag förstår att du inte mår bra med det värdet på TSH. Så du kanske ska söka svaret där först, alt ta kortisolprov via scandlab?
  • Primrose

    fröken Kirre: Tack för ditt svar! Visst är det kämpigt, det här med vikten och att man inte känner igen sin kropp. Jag hoppas att det lättar litet snart för dig, nu när dina värden är normaliserade. LCHF - är det när man äter mycket protein och litet kolhydrater?

    DamnCat: En till i samma sits, tyvärr. Jag märker på nya vänner (sedan jag blev mamma) att de tror att jag nästan ljuger om hur min kropp var förut. De vet ju bara hur jag ser ut nu. Att jag sedan har en hel garderob jag inte kan använda.... När min son var elva månader träffade jag min syster (vi ses inte så ofta), vi kramade om varandra, och hon frågade direkt om jag väntade barn igen. Litet bra, på ett sätt, för hon vet ju hur jag normalt brukar kännas att krama, om man säger så.

    På måndag ringer jag till SÖS och kollar om jag kan komma och ta blodprov. Är det något specifikt jag borde säga till om eller räcker det med att jag säger att jag vill kolla mina sköldkörtelvärden?

  • Probably the best    in the
    Primrose skrev 2010-04-25 00:57:09 följande:
    fröken Kirre: Tack för ditt svar! Visst är det kämpigt, det här med vikten och att man inte känner igen sin kropp. Jag hoppas att det lättar litet snart för dig, nu när dina värden är normaliserade. LCHF - är det när man äter mycket protein och litet kolhydrater? DamnCat: En till i samma sits, tyvärr. Jag märker på nya vänner (sedan jag blev mamma) att de tror att jag nästan ljuger om hur min kropp var förut. De vet ju bara hur jag ser ut nu. Att jag sedan har en hel garderob jag inte kan använda.... När min son var elva månader träffade jag min syster (vi ses inte så ofta), vi kramade om varandra, och hon frågade direkt om jag väntade barn igen. Litet bra, på ett sätt, för hon vet ju hur jag normalt brukar kännas att krama, om man säger så.På måndag ringer jag till SÖS och kollar om jag kan komma och ta blodprov. Är det något specifikt jag borde säga till om eller räcker det med att jag säger att jag vill kolla mina sköldkörtelvärden?
    LCHF betyder lite kolhydrater och mkt fett, sen ska proteinintaget ligga ung som tidigare. Inte äta mer alltså utan lägga till fett där man tar bort kolhydrater.

    Be om TSH, T4 fritt, T3 fritt, antikroppar och sen även B12 värden och järn. Minst...
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17