• Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 17

    Problem med sköldkörteln? Del 17


  • Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17
  • blondtjej

    Men jag funderar lite på vad annars som kan vara flelet på mig? Jag är väldigt irriterad med och har "tonårshumör". Stackars min underbara kille! Jag älskar ju honom så mycket, men ändå kan jag bli så arg (utan anledning). Måste komma på hur jag ska kunna skämma bort honom lite! Ta hand om honom..

    Är det någon annan som har kasst humör och lätt blir arga och sura?

  • Hoppetossan 79
    blondtjej skrev 2010-04-22 08:48:11 följande:
    Men jag funderar lite på vad annars som kan vara flelet på mig? Jag är väldigt irriterad med och har "tonårshumör". Stackars min underbara kille! Jag älskar ju honom så mycket, men ändå kan jag bli så arg (utan anledning). Måste komma på hur jag ska kunna skämma bort honom lite! Ta hand om honom..Är det någon annan som har kasst humör och lätt blir arga och sura?
    Jag har samma problem. Jag har dock inte bara en man utan två barn också....
  • Probably the best    in the

    Jag har haft jättejobbigt med humöret, väldigt upp och ned, men sen jag fick börja med Liothyorin är det som att jag har kraft över att ta tag i det! PMS:en är också lindrigare, men när jag hade stigit i TSH en period så var det som att ha PMS from hell 31 dagar i månaden.

  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 09:17:55 följande:
    Vad gör Liothyorin?Jag har bara hört om levaxin och svinkörtelhormon som behandling.
    Levaxin är ju hormonet T4 som ska omvandlas till T3 (Liothyorin är T3 syntetiskt)som sen då ska in i cellen och göra nytta. Naturligt hormon innehåller ju båda delarna.
    Det finns studier som visar att många mår mkt bättre, mest psykiskt/välbefinnande på att äta en kombo av Levaxin och Lio. Lio är betydligt mer snabbverkande och kan behöva tas både morgon och eftermiddag.
  • Eima
    Probably the best in the skrev 2010-04-21 22:27:19 följande:
    Känner igen symtomen Spec det där med hårda hjärtslag. Det försvinner när jag ligger rätt. Och tryck över halsen, åtsittande kläder där är bara att glömma. Men det har blivit bättre det med sen jag fick mer medicin.Så bums till dr för utredning och tänk på att TSH värdet är sänkt till 2,5, låt dig inte nöjas med "dina värden är bra"...se till att få dom på papper!Lycka till!
    Tack för svar! Hoppas bara jag blir tagen på allvar nu. Sist jag ville kolla blev jag nästan dumförklarad för att jag ville kolla upp det, fick inte träffa en läkare utan fick bara komma och lämna blodprov, de kollade järnvärdet, som var ok. Sen sa dom att dom skulle ringa, men de ringde aldrig upp och sen flyttade jag och bytte vc och tänkte inte mer på saken.. Misstänker nu att dom aldrig ens kollade mina värden..

    Får man svar på provet direkt eller tar det ett tag?

    Väntar på att bli uppringd av vc nu iallafall...
  • Hoppetossan 79
    Probably the best in the skrev 2010-04-22 09:28:53 följande:
    Levaxin är ju hormonet T4 som ska omvandlas till T3 (Liothyorin är T3 syntetiskt)som sen då ska in i cellen och göra nytta. Naturligt hormon innehåller ju båda delarna. Det finns studier som visar att många mår mkt bättre, mest psykiskt/välbefinnande på att äta en kombo av Levaxin och Lio. Lio är betydligt mer snabbverkande och kan behöva tas både morgon och eftermiddag.
    Ok, då är jag med

    Ni som har fått behandling; vart går ni? Är det på vårdcentralen?

    Är det någon här i tråden som fått diagnos trots "bra prover"?
    Någon som fått provbehandla?

    Idag känner jag mig desperat! Har huvudvärk som sagt och jättetrött!
    Dessutom ringde de från jobbet och började prata om rehabplan! Jag har varit hemma FYRA dagar!!!!
  • Probably the best    in the
    Eima skrev 2010-04-22 09:32:39 följande:
    Tack för svar! Hoppas bara jag blir tagen på allvar nu. Sist jag ville kolla blev jag nästan dumförklarad för att jag ville kolla upp det, fick inte träffa en läkare utan fick bara komma och lämna blodprov, de kollade järnvärdet, som var ok. Sen sa dom att dom skulle ringa, men de ringde aldrig upp och sen flyttade jag och bytte vc och tänkte inte mer på saken.. Misstänker nu att dom aldrig ens kollade mina värden..Får man svar på provet direkt eller tar det ett tag?Väntar på att bli uppringd av vc nu iallafall...
    Det tar några dagar (ivarjefall där jag bor) vissa prover samlar dom på hög och kör bara vissa dagar i vekcan. Men det beror väl på hur stort labbet är dit proverna skickas.
    Och nöj dig inte med att proverna är bra, du ska ha dom på papper
  • Probably the best    in the
    Hoppetossan 79 skrev 2010-04-22 09:40:05 följande:
    Ok, då är jag med Ni som har fått behandling; vart går ni? Är det på vårdcentralen?Är det någon här i tråden som fått diagnos trots "bra prover"?Någon som fått provbehandla? Idag känner jag mig desperat! Har huvudvärk som sagt och jättetrött!Dessutom ringde de från jobbet och började prata om rehabplan! Jag har varit hemma FYRA dagar!!!!
    Mina prover var "bra", men fick testa och slutade för jag tyckte inte Levaxin hade effekt, slutade och märkte att det hade haft effekt Det var hos rätt Dr på VC. Sen har jag fått Lio av "specialist" som jag sökt upp på egen hand. Endokrinologen ville inte ens ta emot mig, provenra var bra så det var inget fel på mig....
  • Eima
    Probably the best in the skrev 2010-04-22 09:41:14 följande:
    Det tar några dagar (ivarjefall där jag bor) vissa prover samlar dom på hög och kör bara vissa dagar i vekcan. Men det beror väl på hur stort labbet är dit proverna skickas. Och nöj dig inte med att proverna är bra, du ska ha dom på papper
    Okej.. Ja, ska försöka stå på mej.
    Pratat med vc nu, fick tid om nästan 4 veckor!! Känns jobbigt att när jag äntligen tar tag i det måste jag vänta så "länge" (är väl inte länge egentligen men det känns så). Känner mej inte så bra idag, svag och hjärtklappning då och då.. Och så "klumpen" i halsen.. Men får väl försöka sluta tänka på det, det är säkert mycket psykiskt också.
Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 17