Inlägg från: Hondendärknasiga |Visa alla inlägg
  • Hondendärknasiga

    Första barnet BF januari 2011

    Ett program på 5:an om förlossning nu. Baby

  • Hondendärknasiga
    Supersmurfen skrev 2010-07-14 22:05:58 följande:
    Jag såg avsnittet.. Får nog ta och se nästa vecka också...
    Fan va jag lipade då! Tårarna bara rann:) Åh vad jag längtar..kanske inte efter själva förlossningen, eller jo..lite, men mest den känslan att få upp sin lilla bebis på bröstet...åh jag kommer gråta alla tårar som finns!
  • Hondendärknasiga
    Sabina79 skrev 2010-07-17 21:05:30 följande:
    Började läsa lite på eran tråd och blev helt chockad då några av er bestämt er för att avliva era katter tills barnet kommer! Hur kan ni tänka så? Barn eller katter? Jag har själv två katter och ska förhoppningsvis föda i januari men har inge som helst planer på att göra mig av med dem. Jag skulle aldrig ha skaffat dem ifall jag inte visste att jag med största sannolikhet kommer att ta hand om dem tills de dör, barn eller inte barn. En sak om man eller någon i familjen blir allergisk eller man flyttar någonstans där de inte kan följa med men då får man ju se till att hitta nya hem till dem och inte avliva dem av ren bekvämlighet! Kanske att det var andra komplikationer ni hade men det var så jag tolkade era insändare iallafall.
    Det var bl.a jag som gjorde mig av med mina 4(!) katter. Dels för att min sambo är lite allergisk..har inte märkt så mkt men nu när barnet skulle komma, så tyckte vi inte att vi hade något annat att göra. Trodde faktiskt också att jag skulle behålla mina katter, när jag väl blev gravid. Men med fyra katter, blev de väldigt skitet, hårigt och lukten av katt var genomträngande. Sen hade de två minsta(mina 2 som jag haft sen de var 8 veckor, innekatter) ett väldigt speciellt förhållande till mig. Speciellt hanen märkte med en gång när jag blev gravid, Han stod och skrek på mig, klättrade i benen på mig, och började kissa på mina grejer, skor och kläder. Jag blev otroligt stressad, mådde dåligt och vågade inte chansa på hur deras reaktion på barnet skulle bli.
    Nu avlivade vi inte våra, fick omplacerat dem som tur var, de kom alla fyra till bra hem, och de mår bra. När jag vet att de mår bra, så mår jag bra.
    Så där har du en slags "förklaring" från en hemsk människa som jag! :)
  • Hondendärknasiga

    Suckar över försäkringskassan...försöker få tag i någon som kan svara på min fråga ang kurser om FP i min stad...men inte ett nummer går att hitta...sen när jag ringer växeln, så missuppfattar kärringen (dryg som fan) och kopplar mig vidare, som om jag redan hade barn...jag sa att jag var gravid och ville få info om kurser...fan dom kan inte göra det lite mer krångligt eller???
    Okej jag e bara i v 16, men jag vill vara förberedd och är en stor planerare!
    Får snällt ta och gå in på kontoret innan jobbet sen.

  • Hondendärknasiga

    Kan man ha sammandragningar i v 16??? Fick lite konstig smärta i magen förut och blev orolig...nu känner jag ingenting

  • Hondendärknasiga
    Aint Your Fairytale skrev 2010-07-21 11:05:05 följande:
    Lite info jag fick från barntotal.se om vecka 15:

    "Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter."

    PRECIS så tycker jag att jag känt förut... Förvånad Att det liksom tickar/smådunkar en stund på ett ställe... 

    Kanske jag känt bebis hicka, vad häftigt isåfall, weeee.
    Jag fick också känna vår bebis förut...precis som du beksrev:) Urhäftigt:)
  • Hondendärknasiga
    mammatillnils skrev 2010-07-22 10:47:19 följande:
    Hoppar in i den här tråden, har tjuvläst ett tag men har inte velat skriva något förrän nu när nästan alla våra närmaste vet om att vi väntar barn :)
    Har BF 18 januari enl senaste mens, vilken resa vi har startat!
    Oh va kul! Grattis och välkommen:) Mår du bra, hur har din grav. varit hitills?
    Hoppas du ska trivas här, vi är ett gott gäng med blivande mammor, som stöttar varandra, och ger varann tips på allt mellan himmel och jord:)
  • Hondendärknasiga
    mammatillnils skrev 2010-07-22 11:02:00 följande:
    Tack så mycket! Min graviditet har varit himla bra faktiskt! Bara lite illamående och kräkningar i perioder, som dock fortfarande håller på. Men jag är glad att det inte är hela tiden! Har varit fruktansvärt trött, börjar bli lite bättre nu även om jag fortfarande är mer trött än vanligt. Nu hinner jag iaf gå från bordet innan jag somnar ;)

    Har förövrigt fortfarande svårt att fatta att vi ska ha barn!
    Hehe ja det e svårt att ta in..vissa stunder stannar jag upp och tänker: Jisses....det är verkligen vårat barn, som VI ska ta hand om och inte bara nåt barn vi ska ha till låns. För några dar sen kände jag bebisen i magen för första gången...då fylls man av lyckokänslor kan jag säga:)
  • Hondendärknasiga
    AnnaK skrev 2010-07-22 11:43:45 följande:
    får jag vara med...

    har beräknad bf den 28:e jan.

    ska på ett ul idag, och efter det träffa läkaren
    välkommen du också:)
  • Hondendärknasiga

    Mkt fina kläder på Lundmyr.se
    Rea just nu, dock mkt utplockat.

    Kan nog bli beroende av den sortens shopping. Plötsligt är det inte kul att kolla kläder till sig själv, bara till bebis. Behöver dock ett par mammabyxor...nu har jag ETT par byxor jag kan ha... FlörtGravid

Svar på tråden Första barnet BF januari 2011