• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Sötisa skrev 2011-09-07 17:36:47 följande:
    Zinfandel- tack igen :)

    Prednisolon, trombyl och fragmin har jag fått vid mina senaste försök så min läkare skriver ut det till mig även om jag i missfallsutredningen fick göra prover på tpo-antikroppar och koagulitionsproblen som visade bra?? Det med nk-celler har jag inte fått göra men ska absolut se om jag kan få det gjort innan nästa försök.

    Ikväll blir det att prata giftemål och adoption över god mat och lite vin:)
    Låter härligt med myskväll och lägga upp framtidsplaner

    Vissa av NK-testerna kan inte labben i Sverige göra. Vad jag vet är det bara ett par labb i USA som kan göra dessa jätteavancerade labbtester. Därför skickas blodet till USA. Börja med det som görs i Sverige men vill man gå vidare måste man skicka blodet dit.
  • Lully Hill

    Jessica!
    Jag förstår att det var en pärs för dig idag men oj vad du ändå åstadkom med din argumentation! Sträck på dig syster för du gjorde stordåd för oss idag!! Nu skall vi höra hur det går nästa gång. Änvänd nu kvinnlig list och smicker nästa gång så kanske du har honom på rätt spår!

    Välkommen babybabybaby! Jag visst är det intressant detta! Jag går och väntar på att dra i gång fertilitetsbehandling och jag har av min Athendoktor ordinerats att ta stora doser omega3 det stabiliserar ett överaktivt immunförsvar!

  • Lully Hill

    Jag tar också två kapslar och äter mycket nötter, mandlar, avokado, tonfisk mm. Kanske att jag kommer att ta 3 när jag för iVF el ÄD. Obs! Det får inte vara fiskleverolja för det innehåller A vitamin, ej bra för bebisen.

  • Lully Hill
    Kurreburre skrev 2011-09-20 11:08:20 följande:
    TACK! Ska se om jag kan översätta det till engelska oxå ;)

    Det lutar åt att resan blir av men det är inte helt klart än.
    Hej Kurreburre,

    Toppen att du kan få den hjälpen! Självklart skall du passa på att ta dessa prover!
  • Lully Hill
    linköping68 skrev 2011-09-28 11:28:04 följande:
    Hoppar in lite här i tråden med några frågor ang immunförsvaret.....har inte hunnit läsa alla svar än, men ska absolut göra det.

    Tror att jag har dåligt immunförsvar då jag är förkyld ca 12 ggr/år. Svåra förkylningar med hög feber och nästan alltid bihåleinflammation. Har även problem med sköldkörtel.
    Har läst lite om immunproblematik och då framgår det att man ska ha hudutslag, lunginflammation och dylikt och att förkylning inte räknas med inom immunproblem. Min läkare säger samma.
    Kan det inte vara så att man ändå har problem, för att vara förkyld ofta innebär ju att immunförsvaret inte fungerar ok, eller?
    Vad vet ni alla kloka?

       
    Hej,
    Det är en bra fråga som du ställer! Ofta pratas ju om överaktivt immunförsvar eller aggresivt immunförsvar. Samtidigt sa Dr D på Lifeclinic att tex för låga värden på vissa immuntester visar på obalans i immunförsvaret. Det skall inte heller vara bra i fertilitetssammanhang. Immunförsvaret är oerhört komplicerat . Omega 3 och Ivig behandlingarna har till uppgift att BALANSERA immunförsvaret till exempel. 

    Jag kan inte ge dig något svar mer än så. 

    Helt klart har du en poäng här som du bör forska vidare i.

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    linköping68 skrev 2011-09-28 22:06:16 följande:
    Har  nu läst hela tråden. Såååååå mycket bra information, och så många kloka råd från er kunniga. Jag blir alldeles imponerad!!!!

    Tack för svar Lully. Ska absolut fortsätta med att ta reda på om jag ev har något problem med immunförsvaret.

    Vad glad jag blev för denna tråd. Favoritar den!
    Kram    
    Tusen tack! Ja det gäller att vi systrar hjälps åt! Vi har det nog kämpigt ändå utan att vi skall behöva vara ensamma med att forska och leta information! Vi måste hjälpas åt!

    Lägg gärna upp det här om du hittar något intressant!

    Kram Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Jag har precis läst att Aloe Verra juice är bra mot autoimmunitet! Det balanserar ett överaktivt immunförsvar! Man skall dock vara noga med kvaliteten på juicen. Det finns många oseriösa som säljer utspädd etc.

  • Lully Hill

    Yieppi!! Jag skall se på inslagen när jag får möjlighet! Jag sitter i kontorslandskap så "Privatliv" existerar inte hos mig här!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    JagominÄlskling skrev 2011-10-03 11:29:57 följande:
    Väldigt intressant....

    Fråga till Lully:  Jag har lite funderingar inte för min egen del utan för min pappas... Han har utslag över hela kroppen, ont i leder mm. Har gått hos specialister o olika läkare, gjort en mängd tester o prover, men de hittar inget fel på honom. Uppenbarligen är det ju något som inte står rätt till när man har kliande utslag över hela kroppen (har haft det ca 1 år). Kan det ha något med immunförsvaret att göra o vet du i så fall hur?
    Hej,
    Har din pappa varit hos en specialist i immunologi? Utan att vara medicinsk kunnig låter det ju som något immunologist eftersom:
    1. utslag = allergi, nått man inte tål. Reaktion från immunförsvaret. 
    2.Ont i leder, dvs autoimmunologsikt eller reumatiskt.

    Ofta kan man inte ställa diagnos enbart på provsvar. man måste komma till en specialist som ställe diagnos med hjälp av en helhetsbild på patienten.
    Gå in här så får ni se vad många olika sjukdomar man kan ha. Denna hemsida kan man få mycket matnyttig info. Tex att man kan ha problem med gluten el vete som kan ge dessa symptom som utslag och ledvärk 
     http://www.reumatikerforbundet.org/start.asp?sida=3542 

    Det enda jag kan säga är läs på själv, ge inte upp och se till att komma till en bra läkare med erfarenhet från dessa sjukdomar! 

    Lycka till!

    Kram Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.