• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Cathy skrev 2011-10-11 08:44:31 följande:

    Å, så mycket info ni har!! Får man hoppa in här? Tack Zin för tipset, jag har nog missat den här tråden Flört

    Jag har gjort endast 2 ET hittills, det första gav plus med senare ett mf. Jag har funderat på det immunologiska orsakerna efterom jag kan ha ärvt en autoimmun sjukdom. Har tagit lite prover men inte
    t ex TNF alfa..känner ni ngn läkare i sthlm som kunde hjälpa till med det?


    KRAM


     


    Hej Cathy,
    Jag känner tyvärr inte någon läkare i Sverige kanske någon annan som läser tråden gör det? Men om jag skall få en ordentlig utredning på om immunförsvaret ligger bakom fertilitetsproblemen måste man skicka testerna till USA.  Det tyngre behandlignarna som transfusioner och LIT behandling ordineras från kliniekr utomland.  USA, London och Athen.
    Däremot  behandlar en del tjejer sig själv med lite enklare grejer och det kan gå vägen i bland. De brukar få hjälp av läkare i Sverige med kortison och/eller blodförtunannde exempelvis. 

    Som jag alltid brukar säga Köp boken "Is your body babyfriendly?" Finns på nätet. Då får du en bra kunskap och kan göra en bedömning om du skall kontakta en läkare och be om särskild medicin och ev medicinera lite själv elelr om du vill gå vidare och kontakta en klinik utomlands.   
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Cathy skrev 2011-10-12 21:09:18 följande:
    Lully Hill; spännande med första behandling i Aten! Jag ska leta vidare efter en läkare som kan hjälpa mig med några prov till. Vi fortsätter med ivf i sverige ett tag till, ett ebmryo har redan fäst och vill tro att det fungerar bara jag kan få ut några fina ägg. Kanske det kan gå vägen med hjälp av trombyl? Alan Beers bok är toppen, har den redan Flört Lycka till i Aten!!
    Tack Cathy!
    Har du funderat på Prednisolon också? Särskilt om du autoimmunitiet. Det brukar inte vara så svårt att få klinikerna att skriva ut det! Några kliniker i Sverige och även några gyn i Sverige skriver ut det. Det har hjälpt några.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!
    Här kommer rapport från min tripp till Athen!
    Det gick bra  trots demonstrationer, försenade flyg och taxistrejk!
    På torsdagen då jag landat åkte jag direkt till kliniken. Dr D gick igenom mina papper igen. Han är helt övertygad om att mitt immunsystem är boven till mina problem. Han tar sig verkligen tid och förklarar och man kan ställa allamöjliga frågor. Jättetrevlig! 
     Han har ordinerat 10 mg Prednisolon från och med torsdags. Jag kan ta 100mg Trombyl också om jag vill pg av åldern för att få bättre blodgenomströmning. Jag har däremot inga blodklumpningsproblem.  

    På torsdagskvällen kom en sjuksyster till hotellet och jag fick min första Intralipidbehandling. Det gick ganska fort, det var bara 100 ml. Såg ut som mjölk. Jag fick med mig två påsar och jag skall ta den 2:a på torsdag-fredag. Den tredje skall tas senare beroende på blodtesultat. Troligen då gravtest ev visar positivt. 

    Dr D hjälpte mig med ett VUL som faxades till CFC. Jag har fin slemhinna och tre foliklar på G.  Dr D tyckte dock inte om att man satt mig på 300 IE Fostimon. För hög dos  enl hans åsikt. Med gamlingar skall man ta mycket mycket svag dos (75-150 IE) och låta det ta längre tid enl honom. Då skulle jag troligen få fler folliklar.
    Jag blev helt rådvill! Han tyckte jag kunde gå ned till 150 IE, kanske skulle jag då hinna få något mer ägg,  
    Jag funderade och funderade och var nära att ändra min dos på torsdagskvällen men bestämde att jag först ville höra vad CFC tyckte om mitt resultat och hur deras ordination blev. De tyckte att det var bra och ordinerade fortsatt 300 IE så de var tydligen nöjda. Jag är trots allt 45 år, senaste FSH var 20 och jag har ett AMH på 0,28.   

    Nu skall jag göra ÄP på onsdag. Håll tummarna att det finns ägg i blåsorna!

    Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Kurreburre skrev 2011-10-17 14:20:11 följande:
    Jag läste tidigare att ni skrev om blodgrupper. Jag fick reda på att jag är Rh-negativ när jag fick mitt missfall 2008 efter vår 6:e provrörsbefruktning. Jag fick då en spruta med immunglobulin anti-D, när jag va sövd. Jag fick ett papper med information där det står att den sprutan jag fick håller i sig i 6 mån och nästa gång jag blir gravid med ett Rh-positivt foster. Men man kan ju inte låta bli att tänka på det här och om det kan ha en större inverkan som tex att bli gravid och behålla fostret. Men vad kan man göra åt det?
    Jag har funderat mycket på det här också. Jag fick dessutom ingen spruta för mitt missfall var "före v 12" och d säger man att det inte behövs.
    Jag har frågat otaliga läkare och alla säger att det det itne spelar någon roll.

    När jag nu var i Athen på Lifeclinic passade jag på att fråga Dr D. Tänkte att han arbetar ju med immunproblematik och fertilitet och han borde ju veta om det finns något som tyder på annat.
    Han svarade likadant. Det spelar ingen roll för fästet i livmodern och om det har betydelse senare under graviditeten kan man behandla det.  Däremot frågade jag om kvinnor med Rh negativt blod har svårare att få barn? Det vet man inte, vissa studier tyder eventuellt på det. I vart fall avseende kvinnor med sk O-blod, dvs
    O Rh negativ. Det är inget bevisat men som sagt vissa studier tyder på det.
    Men det handlar bara om är "svårare" inte omöjligt.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Kurreburre skrev 2011-10-18 09:45:29 följande:
    Å suck, all denna ovisshet :( Blir så trött. Men det känns ju hyfsat övertygande att det inte spelar någon roll, men man kan ju inte sluta tänka på det, man vill ju hitta orsaken till varför perfekta embryon inte vill fästa, stanna kvar och växa. Nånting beror det ju på!

    Din tripp till Athen verkar ju vara lyckad iaf! Håller tummarna för att du får ut några fina ägg :)
    Jag går också CFC, fast gör donatorinsemination. Har du försökt få dem att skriva ut Prednisolon och Trombyl till dig? Jag frågade efter Prednisolon vid förra försöket men då sa dem att det tog man inte innan utan det kunde jag få när jag va där för inseminationen, men det gick så fort när jag va där så jag glömde o fråga om det igen :(
    Trombyl tog jag för första gången den gången jag blev gravid. Jag fortsatte att ta det de efterföljande gångerna men då hjälpte det inte.
    Hej,
    Förhoppningsvis är det immunförsvaret som är boven att perfekta embryon inte fäster. helt klart spelar ju immunförsvaret en stor roll här. Det skall ju acceptera embryot och skall tagga ned. Immunförsvaret är annars programmerat att döda allt främmande. Jag hoppas att immunbehandlingarna skall kunna råda bot på detta. Dr D berättade om en nuvarande patient. Hon har försökt i 7 år, aldrig varit gravid! Aldrig plussat! Nu är hon i v 28, med immunbehandling!! Det inger trots allt hopp!

    Prednisolon fick jag utskrivet av en gyn hemmavid, efter ordination av Dr D. Det var en privatläkare och jag fick betala 1200 kr för besöket. Jag berättade att jag fått det ordinerat av Lifeclinic. 
    Jag har hört att det inte är receptbelagt utomlands och heter där Medrol. Skall kunna köpas fritt på apotek. (Någon som vet mer om det?)

    Trombyl är bra för blodcirkulationen, och om man kan ha viss blodklumpningsproblematik. Det är acitylsalisyra och borde kunna ersättas av andra preparat. jag är ordinerad 100mg acitylsalisyra per dag för blodcirkualtionen för jag är äldre . Det börjar man ta vid ET för det har direkteffekt.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Sen funkar ju faktiskt ett utländskt recept även i Sverige men då gäller inte högkostnadsskyddet.
    Det viktigaste är att få in IVF medicinerna inom den för det är ju enorma summor.
    Men hur är det med Prednisolon?
    Är det egentligen dyrt att köpa det med ett utländskt recept i Sverige? Låt säga att det kostar ca 3-500 kr burken så är det ju ändå billigare än att gå till en privatläkare och be dem skriva ut recept för 1500 kr för 10 min besök. Dessutom är det osäkert om de kommer att skriva ut så man kan få betala i onödan. Jämför kostnaden för hälsokost etc. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Vilaa skrev 2011-10-18 19:25:28 följande:
    Förstår inte riktigt vad det är med det där Prednisolon som gör att läkarna är så ovilliga. Jag har frågat 3 stycken gynekologer och kammat hem 0. (Däribland samma gynekolog som skrev ut till en annan här.)
    Förbaskat också!! Att det skall vara så svårt!
    Jag sa till doktorn att jag hade en planerad behandling och blivit ordinerad detta. Berättade klinik etc. Att jag behövde hjälp med "assistans med VUL mm från Sverige". I samband med det tog jag också upp hjälp med medicinerna. Fick då IVF medicinen+ Pred utskrivet. Kanske lättare att ta det som ett paket liksom. Jag vet inte men så funkade det för mig.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-10-18 20:37:10 följande:
    Fattar inte heller vad det är som är så svårt med Pred, såå farligt är det inte.

    Lycka till imorrn Lully!!

    Här tog allt lite annorlunda vändning. Jag hade Londonkliniken inbokad på tisdag men det kom saker emellan (+ att jag fick lite kalla fötter...) så vi skjuter på det tills vi kan åka båda tillsammans, min man är bortrest just nu. Det är många frågeställningar och långt ifrån en självklarhet. Jag hade dialog med några igår som gjort processen och det är skönt att veta att alla tänker & resonerar ungefär likadant. Ett par stycken har dessutom fått färre ägg (men inte sämre kvalitet) efter immunbehandlingar, det fick mig också att fundera ett varv extra - men det spelar naturligtvis ingen roll om nu kroppen låter nåt av dem stanna. Jag är fortfarande så gott som övertygad om att immunförsvaret är vårt problem, det är behandlingarna jag är osäker på. Alternativet är dock inte heller ett alternativ så nu tänker vi göra Londonbesöket i samband med lite ledighet, shopping & turistiserande om ett par veckor istället! Hepp!!
    Tack vännen!
    Jag såg också i tråden att vissa fått färre ägg efter immunbehandlingen. Men jag fattade det som att det var efter LIT. Annars kan ju immunbehandlingen ge bättre kvalitet på äggen vad jag förstår. Särskilt på lite äldre kvinnor.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej kära vänner!
    Här är jag tillbaka i tråden med rapport från gårdagens äggplock!

    Tre äggblåsor hade jag och ägg i varje!! Jag blev jätteglad och maken tyckte det var duktigt "värpt"! 
    Klart att jag önskat fler ägg men det kanske är orealistiskt, jag vet inte. Jag har trots allt ett AMH på 0,28. 

    Jag är i allafall glad för mina tre och nu håller jag tummarna att något överlever till fredag då det är ET. Jag har också bokat akupunkturen innan. Nu gäller det att ta till alla medel.

    Idag på morgonen har jag varit i väg för att ta mitt andra Intralipid dropp.  Jag äter också 5 mg Prednisolon morgon och kväll. Syftet skall vara att mitt immunförsvar skall vara nedtaggat som hos en "normal" gravid kvinna INNAN ägget sätts in. Förhoppningsvis fastnar det bättre då. 

    CFC är mycket rara men det är stressigt hos dem. Och allt går i en rasade fart. Jag glömde fråga när jag skall börja med Proggisar. Äh, jag började med dem redan på kvällen när jag kom hem för jag har för mig att så ordinerade min förra klinik. De får helt enkelt ta lite kladd där inne om de tycker nått annat.

    Allt gick i en rasande fart! Jag kom in kl. 11.00 och lämnade kliniken 11.50.  Och vi kom med ett plan hem kl 13.35. Så jätteskönt att komma hem!! På flygplatsen unnade jag mig en sådan där dyr fin Pralinask inslagen och med fin tygrosett. Ni vet sån man aldrig själv får smaka för om man köper en sån så ger man bort den till någon. Nu köpte jag den och en bukett blommor  till mig själv som belöning! Man måste unna sig mitt i allt det jobbiga!!

    Kramar från Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    jessica1979 skrev 2011-10-20 13:29:13 följande:
    Vad står CFC för? Lycka till nu!
    CFC är Chopenhagen Fertility Certer där jag gör min IVF!
    Tack så mycket!
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.