• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    sirisdotter skrev 2011-05-27 23:14:01 följande:
    Har du fått uppfattningen att det inte är så för närvarande?
    njae lite kanske, eftersom det låter som att ts tycker att hon inte kommer att göra något alls när mammaledigheten är slut.

    Jag tycker det bästa vore om man slutar vara så pengafixerad när man är i samma förhållande.
  • Anonym
    Smörf skrev 2011-05-27 23:10:38 följande:
    Så du tycker inte att barnet ska åka i den nya, säkrare bilen? Trevligt.
    Är hon parasit för att hon är mammaledig med 8000 kr i f.p/mån? Hur mycket hade TS fått punga ut med om frun drog och lämnade den lille kvar? Antingen hade han fått bli pappaledig eller anställa en nanny...
    Mamman med sin mille verkar inte tycka att barnet är värd att åka säkrare än i hennes gamla skruttbil...
     
    Drar hon så får hon vl göra det. Ett problem mindre helt enkelt.
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 23:16:09 följande:
    Eftersom föräldraledighet verkar vara uteslutet för Ts  tänker jag mig honom knappast som drömkillen  när det gäller jämställdhet.
    Breor nog på i vilken värld man lever. I min värld vill kvinnor vara hemma kortsat möjligt för att kunna återgå till sina utmanande jobb och mannen är hemma med barnet, eller en barnflicka.
  • Anonym
    mylife skrev 2011-05-27 23:18:05 följande:

    TS har försörjningsplikt gentemot sin fru. Fruns pengar är öronmärkta till bostad eller studier och enskild egendom.


    Tycker TS är snål mot sin fru som tänker så som han tänker. Förstår egentligen inte tankegången.


    Varför röra dessa pengar. Han är ju gift med henne så de kommer honom tillgodo iaf. Antingen genom boende då frun kan lägga ned en större peng och därmed mindre ränta. Om frun studerar så kanske hon tjänar mer än TS så småningom vilket gagnar honom då hon inte behöver ta studielån och sen betala tillbaka varje månad till CSN.


    Haha, ännu en. Nej, ts har ingen försörjningsplikt för en fru som har en mille. :) Juridiskt har hon egna pengar och han kan inte avkrävas att fixa hennes försörjning. Kan du tala om för mig hur gåvobrevet är utformat mellan fruns föräldrar och frun? Du vill alltså tro att pengarna förfaller om hon varken vidareutbildar sig eller köper bostad? Vad i hela friden får dig att tro att det är så?
  • Anonym
    Smörf skrev 2011-05-27 23:23:19 följande:
    Jag tror det hela handlar om att TS är avunsjuk på att frun fått en rejäl hacka av sina föräldrar. Men vem vet, nästa gång är det kanske han som får något av sin sida släkten. Undrar om han då är lika katergorisk?
    Oavsett anledning så hade jag, om jag varit en av fruns föräldrar, blivit mäkta irriterad om min svärson tyckte han skulle roffa åt sig hälften av gåvan jag ville ge min dotter.
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 23:24:19 följande:
    Ett problem mindre för en far  som inte kunnat tänka sig att ta en enda dag av föräldraledigheten?    P g a sitt

    VIKTIGA JOBB.
    Inte en dag? Var får du det ifrån? Har ts skrivit det? Sluta hitta på är du snäll!
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 23:16:20 följande:
    njae lite kanske, eftersom det låter som att ts tycker att hon inte kommer att göra något alls när mammaledigheten är slut.

    Jag tycker det bästa vore om man slutar vara så pengafixerad när man är i samma förhållande.
    Är inte frun lika pengafixerad som vill bli försörjd men inte delar med sig?
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 23:27:33 följande:
    Är inte frun lika pengafixerad som vill bli försörjd men inte delar med sig?
    njae egentligen inte eftersom pengarna var en gåva och sitter stilla på banken, att ens ta upp och tjaffsa om pengarna är vad som gör det löjligt. Jag skulle aldrig kräva att jag skulle få min mans gåvor eller pengar från att han sålt nått han ägde sen innan vi flyttade ihop. Man räknar från och med man blir tillsammans. Och sen i all ärlighets namn så kommer han tjäna mycket mer än ts vid en eventuell separation och han kommer ha betydligt bättre cv. att ens tänka i separationsbanor är det som chockar mig. Skulle jag och min sambo flytta isär nu så skulle jag ta mina saker som jag kom in i förhållandet med och han sina. SEn skulle vi dela lika rakt av. uppstår det konflikt att båda vill ha någonting, så kommer jag att ta det om det är foton eller ovärdefulla grejer (som han aldrig skulle bråka om för den delen), och allt annat kan han ta. jag bryr mig inte så mycket om pengar sålänge jag klarar mig. men sakerna jag kom in i förhållandet vill jag ha, för det är saker jag fått av o0lika människor så de är viktiga för mig. En liten slant på banken undanstoppat konto har jag med, som jag fått klara instruktioner av pappa att inte ta ut förän jag är mycket äldre.
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 23:32:39 följande:
    Du verkar inte ha följt just den här tråden.
    Sen början. Själv? Ts fru utnyttjar honom enligt min uppfattning.
  • Anonym
    mylife skrev 2011-05-27 23:35:51 följande:
    Jag vet inte hur gåvobrevet ser ut men det är tydligt att de var öronmärkta för studier eller bostad. En del av pengarna finns redan i bostaden vilket vad jag förstår gagnar TS med t ex mindre ränta. Frun tar också hand om hemmet samt barnet.
    Man kan inte "öronmärka" gåvor. Då skulle de kunna förfalla... Menar du att du tror att fruns pengar försvinner om hon inte pluggar eller investerar i en bostad? Hur lång tid skulle hon ha på sig? Nej, så funkar det inte. Frun har pengar och ts är inte försörjningsskyldig. Som gåvogivare kan man inte kräva saker av en förutbestämd mottagare... Tack och lov!
Svar på tråden Ska jag försörja henne???