• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    Bordeaux skrev 2011-05-27 19:49:23 följande:
    Det har jag inte sagt något som helst om.  Du läser in en massa konstiga saker i det jag skrev.
    Läs alla TS inlägg, dethar jag gjort och får inte hans åsikter att gå ihop.
    Hon är inte arbetslös än hon bidrar med 8000kr/mån, hon har bidragit med sina pengar till boendet. Eftersom hennes pengar är enskild egendom som hon fått av sina föräldrar så kan hon inte spendera dem hur hon vill utan de är öronmärkta. Hon måste ju även tänka på relationen tills ina föräldrar.
    Hon har ingen karriär för hon är mammaledig med hans barn för att han inte vill pga att han förlorar pengar på det. Jag tycker det tyder att han är ohälsosamt fixerad vid pengar och inte ser längre än deras plånböcker. Men det är min åsikt.
    Bs, enskild egendom är inte öronmärkt. Lär dig lite juridik innan du försöker läxa upp andra är du snäll. Kvinnan får spendera sin enskilda egendom hur hon vill och ts har ingen försörjningsskyldighet för henne i och med alla pengar som hon har!

    Hon har ingen karriär för hon har skitit i betyg, inte haft ambitioner uten hellre blev gravid och hemmamamma och försörjd av ts.

    Ts har ingen som helst skyldighet att betala en enda krona för hennes uppehälle.
  • Anonym
    Bordeaux skrev 2011-05-27 20:01:13 följande:
    Hon har fortfarande ansvar tycker jag gentemot sina föräldrar. Hur kommer den relationen bli om hon skiter i deras vilja? Hur blir relationen mellan svärföräldrarna och TS? Lagen reglerar inte precis allt och även om det är lagligt för henne att köpa vad hon vill för sina pengar så kan det påverka relationer som gör att hon känner att hon inte kan göra vad som.

    Herregud jag har inte försökt läxa upp dig bara ge min syn på saken men om du tänker tolka in saker jag inte sagt och missförstå allt så är det upp till dig.
    Hon har inget juridiskt ansvar gentemot dem men det har hon mot sin man!

    Hur blir relationen till maken om hon pressar ut honom på pengar fastän hon kan försörja sig själv. Allt i syfte att öka sin egen privata förmögenhet. Men visst, är hennes relation till föräldrarna viktigare än den till maken so be it.

    Du kan diskutera etik och moral bäst du vill men sanningen är att ts inte har någon som helst skyldighet att försörja henne! Hennes föräldrar kanske kan ta över rollen och pytsa in pengar till henne varje månad så att maken slipper samt att hon slipper nalla av sin förmögenhet?
  • Anonym
    Anonym (lina) skrev 2011-05-27 20:06:09 följande:
    Jag förstår fullständigt om din fru inte vågar dela pengarna med dig, när du hotar med att skiljas bara av en sådan anledning att hon inte kan välja mellan det ena eller det andra. Och det andra alternativet är att hon får klara sig på sina 8000 själv, nu vet ju inte jag hur mycket hälften av era gemensamma utgifter är på, men jag skulle gissa att det inte skulle vara många kronor kvar av hennes pengar efter det?

    Jag tycker att du är en sjukt egoistiskt person! Låt henne ha SINA pengar kvar, de kommer säkerligen gå till ER ändå om du bara visar lite mer respekt och kärlek till din fru. Eller, låt henne använda en del av SINA pengar nu om du nu inte kan dela med dig utan krav. Måste också tillägga att om man kan tänka sig att skiljas pga en anledning som denna, så älskar man inte sin partner så som man borde. Skulle tro, som några andra skrivit, att problemet egentligen ligger någon annanstans. Eller, jag HOPPAS det.
    Varför skulle det vara egoistiskt av ts att låta frun klara sig på sina egna pengar? En miljon kommer hon långt med...

    På vilket sätt menar du att frun respekterar ts? Genom att leva på hans pengar? Genom att vägra dela med sig? Genom att vad?
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 20:07:22 följande:
    Ts  maka har föräldrapenning  ((8000 i månaden) nu när hon är hemma för att ta hand om deras gemensamma barn  så scenariot att hon pressar maken på pengar har inte uppstått än.
    Vet du att de har enormt låg hyra,inga lån att betala och att hon klarar sin och sin del av barnets försörjning på 8000 kr/månad, exkl barnbidrag? Är du så insatt i deras utgifter?
  • Anonym
    Mamsis skrev 2011-05-27 20:14:08 följande:
    Man har försörjningsplikt gentemot sin make/maka, ts fru har fått pengar som hon ska kunna använda till ett boende eller till studier. Studerar hon och slipper ta lån tack vare dessa pengar kan hon så ett bättre betalt jobb än som outbildad vilket gynnar även ts i längden.
    Man har bara försörjningsplikt om den andre helt saknar möjligheter att försörja sig själv och det gör inte ts maka...

    Hon verkar varken intresseras eller som något läshuvud så gissningsvis blir det inga läkarstudier... Men visst, en normal förskollärarutbildning eller liknande kanske men då räcker hennes miljon i 10 år, trots att hon lever gott, och snabbare än så pluggar hon väl? Oavsett får hon ett stort överskott och saknar behov av försöjning från ts.
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 20:18:33 följande:
    Nej,  det finns bara inte i min föreställningsvärld att man inte klarar sig på det om man är två om tv-licensen,  elräkningen,  bredbandet....    Fast i och för sig Ts har visst skaffat en vräkig,  ny bil.
    Inte? Det finns många lägenheter som utan att vara märkvärdiga kostar några miljoner plus hyreskostnader... Sen ska man ha mat och allt annat.

    Visst har ts betalat för sin dyra bil, är det något fel med det? Frun och barnet brukar ha den så de åker säkert när de ska ut, själv använder han hennes gamla bil till och från jobbet.
  • Anonym
    sirisdotter skrev 2011-05-27 20:30:10 följande:
    Och Ts har satt in sina pengar i bostaden.   Ts skriver ingenting om att de har en hutlöst hög boendekostnad trots det.    Sätter sig någon   i en lägenhet för flera miljoner utan att ha utbildning och arbete???
    Bromsa innan du säger för mycket! Ts har satt in en del, ingen vet hur mycket!

    Ts skriver att de klarar sig på hans lön, och? Det betyder inte att han får ut 20000 kr/månad och bor i norra Norrland. Han kan få ut 60000 kr/månad och bo i Djursholm! Ingen vet så fantisera inte ihop svar är du snäll.

    Klart man gör, om den andre tjänar tillräckligt och man har råd med kontantinsatser.
  • Anonym

    Varför skulle ts köpa en bil, för sina pengar som frun gillade men inte han? Det är hans bil, hans val. Sen använder frun den nya fina bilen för att den är säkrare än hennes gamla skruttiga bil.

    Varför ska ts sätta av pensionspengar till henne? Hon har ett större kapital än honom så mest rättvist är det att han sparar ihop en miljon, sen kan de börja leva normalt igen!

    Ts fru har ca 4000 enligt KOV i personliga kostnader. I verkligehten kan de vara betydligt högre men sällan mindre. Sen ska hon betala sin del av boendet, sin mobil, bensin, sin bil och övriga privata räkningar. Så att hon klarar sig med de 8000 kr/månad som hon verkar ha är inte ens i närheten av sannolikt.

  • Anonym
    Mamsis skrev 2011-05-27 20:40:23 följande:
    Bra, då kan resten användas för att köpa en bostad! TS fru har ju en inkomst, han är bara grinig för att hon inte betalar hälften trots att hon är hemma för att HAN ska kunna göra karriär och hon förlorar på det i längden. Betalar han en pensionsförsäkring åt henne som kompensation för det? Har inte läst någonstans att han gör det.
    Hur vet du det? Är du säker att han tvingade frun att bli gravid och vara föräldraledig? Du kommer med vilda spekulationer...

    Varför ska han betala pensionsförsäkring? Hon hade ändå inget jobb=inga pensionspoäng...
  • Anonym
    Mamsis skrev 2011-05-27 20:48:35 följande:
    Han tvingade nog inte henne att bli gravid nej, jag hoppas och tror att det var ett gemensamt beslut. Dock läste jag någonstans att han inte ville vara hemma för karriärens skull.  Får man 8000 i föräldrapenning om man inte har haft jobb innan? Trodde inte jag vet du.. Dessutom, hade hon inte blivit gravid så hade hon kunnat antingen pluggat nu eller letat jobb. Men istället tar hon hand om DERAS barn och DERAS hem.
    Visst var det ett val även av henne, men även TS har del i det valet.

    Vill han snika och snåla så borde han väl i allsin dar inte skaffat sig familj? Man tar hand om varandra i en familj. Om TS efter avslutad föräldraledighet ändå inte visar några tendenser till att vilja vare sig elta jobb, bostad eller studera, ja då ska hon nog fundera ett varv till på det där med pegnarna, men faktum kvarstår, fruns föräldrar sparade ihop dessa pengar till HENNE, inte till honom, om de går i sär kommer hon bara att ha de pengarna medan TS fortfarande har sitt jobb.
    Han vill inte snika och snåla, han vill ha ett gemensamt tryggt liv och dela allt. Hans fru verkar däremot inte dela den visionen.

    Han kommer inte att ha en miljon om de separerar och han försöjt henne under alla år...
Svar på tråden Ska jag försörja henne???