Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jag tror att det är en liten flicka i magen, men jag vet inte varför :)

  • Stinis83

    Jag känner lite som du Babybluey, ju fler frågor jag får, ju oftare jag får försvara kläderna jag har på min dotter, ju fler kommentarer och gliringar jag får, desto värre blir jag. Men min lilla tjej är en tuff brud i lyxförpackning, hon ÄLSKAR att springa runt och fixa i trädgården med sin pappa, och att hjälpa honom att bygga saker med honom. Hon är äventyrlig, och lite småvild emellanåt.

    Jag menar att det inte sitter i färgen på kläderna, eller valet av kläder. Jag försöker fostra min dotter till en trygg individ som står upp för sig själv och andra utan att skada andra eller sig själv. En stark individ med självrespekt, skinn på näsan och ett stort hjärta. Hon ska kunna skilja på rätt och fel. Och tänk, allt det går att göra trots att man har rosa kläder och glittriga hårspännen! ;)

    Vem var det som frågade om syskonvagn? Jag är i valet och kvalet om vi kommer behöva det... Det är en helt ny djungel att sätta sig in i :) Har du kollat på några? Du får jättegärna komma med tankar och tips (ni andra också såklart) :)

  • Stinis83

    Queenzie, jag väntar andra barnet och har inte alls lika mycket molvärk som med första. Min teori är att det har ju redan varit uttänjt en gång, och då känns det inte lika mycket :)

    Jag velar också mellan ståbräda och en kompletterande sulky till dottern som är 2 år och 3 månader när Ärtan föds. Det lutar åt att vi provar med det, och funkar det inte så får man köpa en begagnad vagn då :)

  • Stinis83

    Herregud SaraA, vad hemskt! Skönt att höra att ni och grannarna mår bra, men jag kan inte ens föreställa mig hur det är att alla ens saker är borta... Foton på er son när han var nyfödd, alla minnen... Men huvudsaken är ju att ni alla lever och mår bra. Massor av styrkekramar till dig!

  • Stinis83

    LillaE2012, hoppas att det är bättre imorgon och att det inte är någon fara :)

    Jamtlandstaus, åh stackare! Är det verkligen säkert då? :(

    Jag känner mig helt död efter en hel dag på jobbet, två raska promenader och en kväll på Ikea. Magen, höfterna och svanken värker och jag är trött som aldrig förr känns det som. Hoppas att det inte är foglossning på gång, jag minns inte att det gjorde såhär ont såhär tidigt under förra graviditeten.

  • Stinis83

    Att man kan höra hjärtljud så här tidigt har jag också hört, jag frågade min bm om det på inskrivningen. Hon sa att de inte gärna försöker förrän man vet säkert att man kan höra dem, annars blir man så orolig om de inte hittar hjärtljuden. Så grattis till er som har fått höra dem redan, det är magiskt!

    Babybluey, ang dina tankar så tror jag det är en ganska naturlig del av graviditeten. Både livet och du kommer förändras när barnet är fött. Du kommer bli en alldeles utmärkt mamma, och det kan man vara och samtidigt ha sina egna behov :) Jag har blivit lite mer mån om mig själv när jag väl har möjligheten, men sätter alltid min dotter i första hand. Däremot ser jag till att inte glömma bort mig själv.

    Mina kompisar säger faktiskt att jag bökig roligare sen jag fick barn, jag är med på fester, festar ordentligt (utan att supa mig redlös, jag har aldrig behövt alkohol för att ha kul) och stannar mycket längre än jag gjorde innan. Men de gånger jag festar går nog att räkna på en hand per år :) När jag gör det gör jag det ordentligt.

    Så man behöver inte glömma sig själv för att man fått barn. Jag är nog mer mån om mitt utseende nu och vill också vara en ung och fräsch mamma som ingen egentligen nånsin skulle gissa att man var en mamma. Man behöver inte gå runt osminkad i säckiga mjukisbrallor fulla med fläckar bara för att man fått barn, mjukisbyxor har jag bara på mig hemma och får jag en fläck så byter jag direkt.

    Långt utlägg :) Allt jag försöker säga är att man fortfarande kan vara sig själv utan att för den sakens skull vara en dålig mamma. Du har fortfarande behov, och allas behov ser olika ut. Det gäller att ta hand om sig, en nöjd mamma är en bra mamma :) Kram!

  • Stinis83

    Chokladälskaren, tror du det kan vara foglossning? Vad gör man då? Usch, jag vill inte ha det, det kanske bara är normalt gravidont... :) Idag är det borta än så länge, hoppas det håller i sig.

    Soka, det är lättare sagt än gjort, men försök att inte tänka på det. Skulle det hända så har du aldrig njutit av graviditeten, och går allt bra så har du oroat dig i onödan. Risken minskar rätt ordentligt för varje vecka :) Försök njuta av att du äntligen är gravid och ska få en liten bebis :)

  • Stinis83

    SaraA, vad skönt att höra att ni får snabb hjälp, hoppas det fortsätter så. Hoppas även att ni får hjälp med det psykiska, det är nog svårt att bearbeta på egen hand. Kram!

  • Stinis83

    Haha Lokesmami, jag håller med! Fast jag tycker tiden går mycket fortare för er andra ;)

    Jag har en konstig dag idag, har ont i magen (känns som växtvärk tack och lov) och bara sover och sover. Jag får så dåligt samvete mot min dotter som vill vara med sin mamma... Är det nån mer som haft såna dagar? Jag är i v 10 nu.

  • Stinis83

    Perfectman, jag har BF 11 mars enl bm :) Du då? Jag tog en lugn dag idag och lyssnade på min kropp trots det dåliga samvetet mot dottern. Jag trodde sambon var okej med det, men nu när dottern var gnällig (trött!) på kvällen så sa han att jag borde lägga mer fokus på henne och strunta i hur jag mår. Och klarar jag inte det så kanske jag borde göra abort sa han.

    Jo jag tackar jag, det var ju precis vad man ville höra! Då kan han ju på allvar glömma att jag sitter uppe på kvällarna och håller honom sällskap. Hur man än gör så är det fel känns det som ibland.

    Ursäkta, var bara tvungen att spy ur mig...

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)