Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Lyckobebisen, det vet bara ni :) Vi har berättat för de vi träffat, däremot vill vi inte berätta på telefon. Det känns mer personligt att berätta när vi ses :) Men på jobbet kommer jag hålla på det så länge det är möjligt, dock tidigast v 12. Förra graviditeten var jag tvungen att berätta för jobbet i v 10 för det syntes så väldigt mycket. Den här gången syns det ingenting ännu...

    Bortsett från att brösten är enorma, så efter mina fem veckors semester lär väl mina kollegor tro att jag förstorat dem i sommar ;)

  • Stinis83

    Personligen tycker jag att folk kan få fråga om saker är normalt eller inte, vi kan väl hjälpas åt att lugna varandra? Sen håller jag med om att det inte är bra att oroa sig, men vi har alla olika historia, så det är kanske inte lika lätt för alla. Vi kan väl hjälpas åt? :)

    Jag har en dålig dag vad gäller illamåendet, jag har märkt att om jag inte smyger in frukt nångång i timmen, så kommer illamåendet med besked. Jag hoppas det ger med sig, för vi har barnvakt och tänkte gå ut och äta ikväll :) Jag får försöka småäta fram till dess så kanske det går över.

  • Stinis83

    Olivian, det kan mycket väl bero på att ni haft sex :) Jag fick en störtblödning i v 8 efter att vi hade haft sex, och resultatet av den graviditeten är 19 mån nu :)

    Jag vet inte, men tror att MA står typ för Missed abortion, att fostret dött utan att man märkt det, och att det inte kommer ut av sig självt. Ni som vet, rätta mig om jag har fel, jag vill inte råka ljuga för någon :)

  • Stinis83

    Grizzly, planerat eller oplanerat så ställs nog världen lite på ände när man väl står med ett positivt graviditetstest i handen :) Jag började skaka i hela kroppen och fick hjärtklappning när jag plussade med andra barnet nu. Bara att skriva det känns helt overkligt :)

    Hur som helst, ett barn kanske inte passar in i livet, men det här blir ju ert barn som ni kan anpassa lite hur ni vill. Man kan leva mer eller mindre som innan, det kräver bara lite mer planering. Och man växer in i mammarollen, jag tror man är gravid 9 mån av en anledning ;) När man väl har blivit mamma så är man inte så intresserad av det gamla livet, inte fullt ut. Men det är fullt möjligt att leva som man vill, det är ni själva som formar både barnet och ert liv :)

    Hoppas det var lite peppande och inte bara snurrigt :) och grattis till graviditeten!

  • Stinis83

    Grizzly, man behöver inte veta allt :) En kompis till mig ringde BVC och lämnade ett väldigt förvirrat meddelande när hon väntade sitt första barn. De ringde upp och sa att hon var välkommen dit när barnet var fött, och sa att det är mvc man ska ringa till ;)

    När jag ringde mvc med första barnet sa jag "Hej, jag tror att jag är gravid!" och samtalet nu lät lite lika. Jag har ju glömt hur man gör :) Som tur är så vet barnmorskorna precis vad de gör, så du behöver bara slappna av och njuta av att du är gravid :) Och syssla med hästar tror jag nog att du kan göra så länge du inte mår dåligt av det.

    Den absolut största missfallsrisken är över när du passerat v 12. Efter det handlar det om promille i risk. Men som de andra sagt så kan vad som helst hända, men tänk inte på det. Det är så väldigt ovanligt att det händer nåt efter v 12, så oroa dig inte. Ska man oroa sig för allt som kan hända så blir man sjuk bara av det, och framförallt så glömmer man att njuta av att man är gravid :)

  • Stinis83

    Åh Skogsälvan, jag vet inte vad jag ska säga... Vad kan ha orsakat att han dricker sig då full nu helt plötsligt? Jag kan inte påstå att jag direkt vet hur du har det, men jag var tillsammans med en kille för ett par år sen, och han hade ganska grava alkoholproblem... En kväll slutade med att ambulansen fick komma...

    Jag önskar att jag kunde säga vad du ska göra, men det finns absolut ingenting DU kan göra, och det tror jag du vet. Det måste komma från honom själv... Men visst kan du försöka påverka honom åt det håll du vill att han ska gå. Vill han det inte själv så går det inte. Så ge inte dig själv någon som helst skuld, fokusera på dig och bebisen och ta ett snack med honom när han är helt nykter och inte bakfull. Att prata med honom när han är full eller bakfull gör nog ingen nytta tyvärr.

    Jag önskar dig stort lycka till och skickar en ordentlig styrkekram!

  • Stinis83

    Katniss, om du vill får du gärna maila mig och berätta mer om den andra förlossningsplanen, jag blir jättenyfiken!

    En kommande förlossning har snurrat i mitt huvud sen jag födde dottern. Jag sprack hela vägen och en bra bit upp, men hade turen att få Sveriges bästa specialist på sfinkterrupturer som både förlöste och opererade mig efteråt. Men psyket tog lite stryk, och förmodligen blir det planerat snitt den här gången. Men drömmarna om en vaginal förlossning finns kvar, och jag ska till Södersjukhuset för ett samtal med specialist i nästa vecka. Mest för att gå igenom den förra förlossningen, men också kanske för att se om man kan lägga upp nån rigorös förlossningsplan för en ev vaginal förlossning. Jag vill inte spricka sådär igen... Även om det gick bra.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)