Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Bebisvagga, en personlig fråga som du inte alls behöver skriva svar på... Hade ni möjligen haft sex innan blödningarna kom? När jag var gravid med dottern fick jag störtblödningar i v 7-8 som visade sig bero på väldigt känsliga slemhinnor som retats när jag och sambon hade sex. Däremot gjorde det inte ont... Men kan det kanske vara det som orsakat blödningarna? Hoppas verkligen att allt är okej med er lill*!

  • Stinis83

    Stackars dig Petit :(
    Bebisvagga, hoppas verkligen att det var falskt alarm!

    Jag är faktiskt lite ledsen och bestört... När vi väntade dottern drabbades vi av två dödsfall inom familjen, och en nära vän till familjen som dog... Idag dog en annan vän till familjen i cancer. Jag hoppas verkligen inte att det blir fler än så nu... Och folk som säger "Ett liv mot ett annat..." skulle jag kunna slå på käften, det får mig bara att känna mig skyldig, som om någon annan måste dö för att jag ska kunna sätta ett barn till världen. Men det är kanske hormonerna som talar? :) Jag är fruktansvärt trött på dödsfall nu.

  • Stinis83

    Faceprimer, jag tycker du tänker helt rätt! :) Jag hade svårt att ta till mig min första graviditet, så till slut skällde en kompis ut mig och sa åt mig att gå och köpa bebissaker och bebiskläder. Och det kändes så skönt! Hon sa även att om det mot förmodan skulle skita sig, så kan det vara rätt skönt att ha kläder eller saker att klämma och känna på, det kan hjälpa en att förstå.

    Och du må tro att det hjälpte mig förstå att jag var gravid, jag gick till garderoben varje kväll och tog fram de underbara, pyttesmå kläderna och fantiserade om den som skulle ha dem lite senare. Det var verkligen fantastiskt! Så handla på du :) Själv tänkte jag nog snart börja rota igenom dotterns gamla bebiskläder för att kunna förstå att det kommer en liten bebis igen :)

  • Stinis83

    Nej, det är blodprov på dig, inte barnet :) Och sen gör de ul för att mäta nackspalten på barnet, och då ska man tydligen kunna se hur stor eller liten sannolikhet det är för Downs syndrom.

  • Stinis83

    Lokesmami, det är bara DS de kan ta reda på vid Nupp/kub testet. Och endast hur sannolikt eller osannolikt det är att barnet har det. Övriga sjukdomar kan de se på rul i v 18-20, men det kan även missas. Just hjärnskador kan ju dessutom uppstå om bebisen får syrebrist under förlossningen dessvärre... Men man ska inte oroa sig för mycket, det mår varken du eller bebisen bra av :)

  • Stinis83

    Jag mår illa dygnet runt känns det som, det är inte bättre eller sämre nångång. Usch, jag har så svårt att äta! Hoppas att den som skrev att det tyder på att bebisen mår bra, har rätt :)

    Jag sover bra så länge dottern sover bra, och det gjorde hon inatt. Men då vaknade hon kl 05:50 istället... :) Men hur mysigt är det inte att ligga nedbäddad på soffan med henne och titta på Pippi?! :)

  • Stinis83

    Jag ska amma. Om det går dvs :) Jag ammade dottern tills hon var 5,5 månader och hon fick börja med smakportioner och gröt. Då var hon inte intresserad av bröstmjölk längre :)

    Anledningen till att jag ska försöka amma är för att det känns naturligt för mig att göra. Och för att det sägs att man går ner mer i vikt ;) Men funkar inte amningen, eller jag inte har tillräckligt med mjölk så är ju ersättningen väldigt bra nuförtiden :)

  • Stinis83

    Jag är mest osugen på det mesta och har väldigt svårt för att äta. Frukt går hyfsat bra dock, och fil/yoghurt bara för att få i mig nåt. Förra graviditeten hade jag cravings på clementiner, kunde äta 20 om dagen! Vet inte om det räknas till surt eller sött, men ut kom en flicka :)

    Det ska bli kul att se vad man får cravings för den här gången :) I början av förra graviditeten fick jag sånt sug efter lussebullar, så jag ställde mig och bakade det. I juni :)

  • Stinis83

    Juneti, när jag väntade dottern så räknade jag ut att hon skulle komma runt 7 dec enl sista mens. Vul och rul sa 16 dec, och jag fick bara inte ihop det. Hon föddes 5 dec, var 50 cm lång och vägde 3670 gram. Så antingen var hon stor, eller så räknade de fel :)

  • Stinis83

    Chokladälskaren, måste man så måste man ;) Haha, suget gick liksom inte över förrän jag fick mina lussebullar :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)