Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Chokladälskaren, vad skönt att allt var bra med er bebis! :)

    Lillis, det tycker jag du gör rätt i. Alltså, jag är ju trött, men det räknar jag som ett gravsymtom :) Jag provade såna där seaband förra graviditeten, men det hjälpte inte på mig. Jag hade föredragit det framför att peta i mig tabletter :)

    Amelie85, jag hade ÄL 19 juni och plussade 3 juli. Jag drack eftersom jag inte hade någon egentlig tanke om att jag var gravid. Men när du har plussat ska du sluta dricka :)

  • Stinis83

    Lillis, samma här :) Min dotter är 1,5 år och det är fullt ös, ingen rast ingen ro. Då kan man inte ligga och må illa inte :) Och så vill man ju vara med henne, inte ligga och vila.

    Idag har vi hållit igång, men nu tar jag det lugnt för jag får så lågt blodtryck. När bm skulle mäta det igår hade jag precis gått lite, och så sa hon "Hmm... Det var lite väl lågt... Men huvudsaken är att det inte är högt..." Då var det 100/55. Kanske inte så konstigt att man är yr? ;)

  • Stinis83

    Lillis, ja jag fattar inte riktigt det där... Det står att man ska motionera om man har lågt BT, men det är ju jättesvårt när det snurrar :) Idag har jag hållit igång, men till slut sa kroppen ifrån för jag kunde inte göra nånting utan att hålla i mig i nåt. Men så var det förra gången också, minns dock inte att det kom så tidigt :) Har du några knep?

  • Stinis83

    Wielkip, det vore ju ett perfekt tillfälle! Så får alla veta det samtidigt och din födelsedag blir alldeles extra speciell :)

    Lillis, ja, jag kan ligga runt 90/50 och ändå gå runt - och fungera. Är det inte smått fantastiskt egentligen? :) Min bm sa också så, att det var i lägsta laget, men att huvudsaken är att det inte är högt, och det är jag ju glad för :)

    Jag tror att jag kan ha fått min första craving, efter äppeljuice då så klart. Digestive kex! Hoppas det går över, för det är väl inte så nyttigt?

    Hur mycket har ni gått upp/ner i vikt hittills? Jag har gått upp 1,5 kg trots mitt illamående.

  • Stinis83

    Wielkip, jag glömde ju säga grattis på födelsedagen!

    Nej om du misstänker att de reagerar så så är det kanske inte så kul att berätta idag... Risken för missfall är så minimal när man är i v 10, så det behöver du inte vara orolig för :)

    Ha en bra födelsedag och lycka till fall du berättar!

  • Stinis83

    Jag läste en undersökning om just sushi, och där hade de tagit prover på fisken och riset. De hittade inte listeria bakterier i en enda fiskbit, men däremot antydan till det i riset. Jag åt sushi när jag var gravid förra gången, men bara från bra ställen som jag kände till :)

    Till er som mår illa, fråga era BM om Lergigan Comp om varken Postafen eller Seaband hjälper. Jag tar dem två gånger om dagen och mår inte alls lika illa längre. Vissa kan bli trötta av dem, men jag blir det inte :) Så slipper ni må illa, det är inte ett dugg kul.

  • Stinis83

    Lokesmami, skriver de verkligen ut lugnande tabletter till gravida?! Är det just Comp varianten dina patienter får? Det är ju koffein i dem...

    Du kan absolut önska var du ska föda, på BB Stockholm på Danderyd kan man boka plats. Blir det fullt där så kan du föda på deras vanliga BB eller bli hänvisad till nåt annat sjukhus. Jag födde på SÖS förra gången och var supernöjd trots att det gick illa för mig. Den här gången bor jag närmare Danderyd, så jag vill föda på BB Stockholm. Men med största sannolikhet blir det planerat snitt den här gången trots att jag egentligen inte vill det, och då blir jag ju iaf inte hänvisad till nåt annat sjukhus när det är dags :)

  • Stinis83

    Haha, nej jag blev bara så nervös :) Jag har för mig att nyopererade också kan få dem mot illamående efter narkosen? Jag förstår om du inte vill ta dem, prova Postafen du :) Eller kanske ännu bättre, såna där Seaband så slipper man peta i sig tabletter. Jag blir helt galet trött av Postafen.

  • Stinis83

    Kristinka, är det sant? Shit vad illa av mig att inte läsa på vad man stoppar i sig. Det låter ju konstigt liksom. Men det kan väl inte vara nån fara eftersom de skriver ut det till gravida? :S

    De har iaf ingen lugnande effekt på mig, jag tog en strax innan jag la mig häromkvällen och kunde verkligen inte sova :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)