Inlägg från: Kalksten |Visa alla inlägg
  • Kalksten

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Carla82 skrev 2011-08-31 18:55:31 följande:
    Wielkiep: Ok... Blev bara förvirrad. 

    Kalksten: Jag är 29 men här (Rom) rekommenderar de det oavsett ålder. På vissa ställen betalar man andra inte. Mig rekommenderade dem att göra det iom att jag gjort ivf...men jag gjorde det även med sonen och då var jag 23. En extra chans att se bebisen. Här gör man oavsett ul i de veckorna med eller utan kub. Jag blev dessutom erbjuden fvp också detta pga ivf:en men tackade nej iom att jag egentligen inte ingår i någon riskgrupp och att det innebär en risk för barnet. Kub däremot innebär ju ingen risk...men är å andra sidan bara en uppskattning. Oavsett var det mest för att vara förberedd på om något skulle se avvikande ut och det verkar det ju inte göra.
    Ok ja jag frågade om jag fick göra det men de tyckte inte att jag skulle göra det, för det finns ingen anledning för att jag är 27. Men mitt landsting/min kommun är rätt hårda med sånt samt att de helst inte gör tidiga UL. Men jag fick ju göra ett UL i v.7 för jag fick bruna flytningar o lätt blödning. Men det var ju lugnt då.

    Ja...jag skulle ju eg vilja göra ett KUB, när är det nu man kan göra det?
    ska på inskrivning i v.12, om 2 veckor ungefär.
  • Kalksten
    Stinis83 skrev 2011-08-31 19:15:05 följande:
    Jag är 28 och gör KUB för att jag blev erbjuden det. Det blev jag med dottern också, då var jag 26 :)
    Ok. Jag vill också göra det just för att det inte är skadligt för fostret som de andra testerna är. Men när måste man senast göra det?
  • Kalksten
    Carla82 skrev 2011-08-31 19:25:34 följande:
    Kalksten: Det står i mina papper att man kan göra kub från v.11 till v.13+6 
    tack, då ska jag ta det med min BM när jag ska dit på inskrivning i v. 12.
  • Kalksten
    Stinis83 skrev 2011-09-01 10:46:00 följande:
    Nu är ultraljudet klart och vi har fått se vår lilla bebis! Jag hade räknat rätt på dagen så jag blev inte flyttad :) Det var en aktiv liten en därinne, låg och sparkade och slog efter ultraljudsdosan, och jag kände det! Moderkakan ligger bak, så hon sa att det är fullt möjligt att jag känner den redan nu.

    Och vi frågade om hon kunde se vad det var för kön, och hon sa att det kan man inte såhär tidigt. Men efter en stund sa hon "Jo... Jag vågar faktiskt gissa! Titta! Pojke!" :)

    Jag är i sjunde himlen, svävar på moln och är överlycklig! Bebisen mår bra, var lite kissnödig sa hon, och vi fick absolut lägsta sannolikheten :)
    Åhh grattis vad roligt, härligt att veta att allt är fint!!
  • Kalksten
    Nikis skrev 2011-09-01 18:06:17 följande:
    Nu har jag fått hem mitt bälte som jag beställt för min foglossning, vet inte om de är så bra, men jag ska testa iaf :)

    Är de helt klart att alla här ska amma? :) 
    Jag hoppas på att kunna amma. Det känns väldigt viktigt av många skäl: närhet, trygghet och många viktiga näringsämnen för bebisen som håller den friskare. Men även för att jag aldrig blev ammad pga av att min mamma fick förlossningspsykos eller snarare psykos av att hon upptäckte hon inte kunde amma mig, jag höll på att stryka med. Så om jag kan ska jag verkligen amma, men kan jag inte ska jag inte göra någon issue av det, då finns det bra bröstmjölksersättning.
  • Kalksten

    jag fick veta i v.4 att jag var gravid o hade druckit 2 små glas vin kvällen innan. Klart jag fick ångest som fan men, samtidigt vet jag o BM lugnade mig att det inte är någon fara då så tidigt för man inte delar blodomlopp då. Men så fort man får veta är det ju nolltolerans som gäller!

    Vet de som haft värsta shotracet på helgen o senare i veckan efter upptäckt de vart gravida o deras barn e finfina. Så, så där tidigt behöver man inte vara orolig men sen ska man ju absolut inte dricka nått.

    jag ska på AW med jobbet ikväll, de lär ju fatta när jag inte dricker, men har varit sjuk i förgår o idag så skyller på de att jag fort e lite ur form. Men när jag vart hemma o va sjuk så hade en kollega frågat min bästa vän som jobbar på samma jobb om jag var gravid, tror nog att de där som redan fått egna barn ser sånt på en! Min bästa vän säger att hon ser mig gå o hålla på magen hela tiden haha det gör jag helt omedvetet!

  • Kalksten

    Babyblue: Usch vad trist som sagt, jag hade blivit jätteledsen. Hoppas det bara va nått som slog slint.

    Chetti: Jag har hört att det kan visa mindre streck efter en tid in i graviditeten för att hormonet minskar. Du ska nog intre vara orolig.

    Själv vart jag fly förbannad igår, var på AW med jobbet och beställde in en brownie till efterrätt....när jag ätit upp slog det mig att jag tyckte den kanske hade en liiiiten aning alkoholsmak i sig. Jag har ju inte berättat för kollegorna ännu då jag e i v.11 och vill vänta tills vecka 12 är genomgången, så jag fick gå bort till köket där jag träffade på en servitris som jag frågade om det var alkohol i brownien. Han sprang o kollade...så kommer han tillbaka o säger: Ja tyvärr är det en liten skvätt konjak i smeten" jag skäller ut dem o säger att det borde de skriva för jag e gravid o känner just nu för att spy upp allt jag ätit, fy fan vad förbannad jag blev.

    Ringde min sambo o grät, men han lyckades lugna mig hyffsat för som han sa det var ju i hela smeten till ex antal små kakor som denna skvätt hällts i och dessutom har den tillagats i ugn i ja  minst 100 grader så mkt av alkoholen har ju försvunnit.

    Men ändå, det är fan inte okej, man vill äta det bästa för  sin växande bebis så är de jävla konjak i brownien! Ja jag har klandrat mig själv också som kunde frågat innan men jag kunde inte tänka mig den skulle innehålla det o det stod inte i innehållsbeskrivningen.

    Så jag har inte sovit så bra i natt nej, har försökt spy upp skiten hela natten men nej de gick minsann inte...jag har vääääldigt svårt att spy, det hjälper inte ens när jag stoppar fingrarna i halsen.

  • Kalksten
    micksaan skrev 2011-09-03 08:57:15 följande:
    Men du kalksten, jag tror inte det blev
    Någon skada skedd av den brownien. :) är som din sambo säger fördelat på många kakor och att dom varit i ugnen i många grader.
    tack det är ändå skönt o höra från andra också!  o nej jag vet man känner sig lite löjlig, men man blir i första stund upprörd o så...men inser ju själv att det inte borde va någon fara alls. Tänk de i Frankrike som dricker vin till måltidsdryck varje dag.
  • Kalksten
    Stinis83 skrev 2011-09-03 09:06:58 följande:
    Kalksten, jag förstår hur du känner, men du behöver inte vara orolig. Alkohol som blivit så varm har det absolut mesta försvunnit av :) Det lilla du fick i dig är så pass lite så det troligen inte passerar över till bebisen :) Hoppas du kan slappna av idag och ha en bra dag!
    Tack! Fy fasiken va skönt det är att ha er också, Min sambo är väldens bästa o den mest lugnande men ni är i samma sists som jag gravid och ja det känns extra bra att få lugnande från er o det är ju dessutom kul o diskuterea en massa annat. Vi hjälps åt bra vi! =) TACK TJEJER!
  • Kalksten

    FÖRRESTEN HAR NI I TRÅDEN BESTÄMT ER FÖR NAMN ÄN? =)

    Vi har 4 vi gillar, men främst 2.

    Agnes om det blir en tjej, Elise finns också med i tankarna (mitt 3e namn)
    Wille om det blir en kille, Isak är också ett vi gillar

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)