Inlägg från: Kalksten |Visa alla inlägg
  • Kalksten

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Nikis skrev 2012-03-19 11:36:06 följande:
    Jaha. Va inne på förlossningen igår för jag trodde att vattnet kunde ha gått, såklart inte. Det var bara vattniga flytningar :( Precis som med sonen. 
    Imorse gick jag upp vid sju och flytningarna rann ut med benen, väldigt vattnig och stor flytning tänkte jag och drog på mig en blöja, jag har hemma, fixat ifrån jobbet :P Efter en timme fick jag byta för flytningarna va verkligen rikliga. Klockan halv elva hör jag av mig till min vän och säger att nu har jag fått byta blöja fyra gånger och det går ändå igenom. Hon tycker jag är världens korkaste och säger att det är vattnet som gått. Nehe säger jag, jag va på fl igår och det va bara vattniga flytningar och jag har inte hört något splosch... Men visst luktar det lite som sperma? Jag har nog läst det i den här tråden :P

    Ringer fl efter att min kompis ringt mig och snackat mig till rätta. BM i telefonen skrattar åt mig och säger att det är vattnet som gått och att man kan få vattniga flytningar innan vatten går på riktigt. Så nu ska jag in på kontroll :) Inga värkar, men det händer grejer. Jag mår bra :) Fast det rinner, hela tiden..  
    hahah vad du e rolig!!!

    Men fasiken vad härligt det händer grejjer!!!
    Lycka till!!
  • Kalksten
    StugFrugan89 skrev 2012-03-19 09:09:11 följande:
    I morse kl 02:49 kom en 3915 gram tung och 53cm lång grabb ut till oss!! Han e så fin och ska heta Manfred. är så lycklig!!!! <3 nu längtar jag bara hem till storasyster
    Åhhh Grattis vad härligt!!!
    Coriander skrev 2012-03-19 09:40:44 följande:
    Tog ett varmt bad på nästan en timme nu och försöker äta lite..för får jag inte i mig något när jag är så hungrig som jag är nu så blir det inget bra. Sitter här och gungar fram å tillbaka på köksstolen, för det är så oroligt i magen. Enda sättet att undvika skarpa värkar verkar vara att röra på höfterna lite hela tiden. Trycker neråt är dock något enormt! Känns som när man är ordentligt gasig i magen, men inga gaser kommer ut... sorry, det är bästa beskrivningen jag kommer på just nu. Gråter emellanåt för att jag är rädd... rädd för att inte kunna hantera smärtan när riktiga värkar drar igång i aktiv förlossning sedan. Försöker andas iiiin genom näsan och uuuuut genom munnen såsom jag lärt mig att man ska göra. 

    Efter att jag ätit nu ska jag sätta på mig lite kläder, så jag är redo att åka ifall vi behöver dra iväg. Vilken tur att mannen är ledig just idag!!  
    wohooo här verkar det också vara bebis på G!!! Lycka till!!
    ja men vilken tur han e ledig =)
  • Kalksten

    Har fortf mkt värk över magen men framförallt ovanför blygdbenet, vaknade i natt med intensiv värk där som ett band, de kom dock bara 2 inom 10 min, höll i sig ca 30sek. Har aldrig tidigare känt sån smärta där...
    Innan jag gick o la mig igår kom det en lång strimma ljusrosa/ljusbrunt slem. men inget mer sedan dess!

    Känns iaf som att det händer grejjer sen förstår ju jag att det kan ännu dröja en vecka eller kanske mer men det hoppas jag inte!

  • Kalksten
    Marlin16 skrev 2012-03-19 12:44:59 följande:
    Lycka till Nikis!!

    Kalksten, vad drygt med alla förvärkar som ändå inte tycks vara starten... Men rätt vad det är så kommer det igång på riktigt!!
    ja men precis...för eller senare...inom 3v hahha de e så man får tänka!! Men de e fasiken inte lätt nej!!!
  • Kalksten
    jempalainen skrev 2012-03-19 13:45:32 följande:
    Men oj vad skönt och så bra med en läkare som verkar förstå!!!

    Se till att ladda med kolhydrater nu för på torsdag blir du mamma!!!

    Kramar
  • Kalksten

    MrsMarlin:

    Wow ja snacka om gött att du öppnat dig så mkt utan att ha märkt det!!
    Du ska se att senast i morgon har du din lilla tjej!
    Lycka till!

    Nikis: Spännande!! Du kommer fixa vilket som gallant! Snart e Lokes syster ute!

  • Kalksten

    Hinner inte läsa allt nu tjejer, får bli ikväll för jag känner jag måste göra klart de 2 sista uppgifterna i min kurs så jag äntligen kan få mitt examensbevis!! o detta vill jag hinna innan lillprinsen tittar ut! =)

    Grattis Dragongirl!!!

    Här kommer slemproppen för fullt, det började lite i förgår kväll, blev mer klumpigt io med ljusbrunt inslag igår, idag sjukt mkt kommer bara mer o mer när jag torkar både ljusbruna sega klumpar (som snor, ser skit äckligt ut!) och sen mer segt ljusrosa! Så den lossar verkligen wiiihooo, ett litet steg närmre förlossning!!!

    Ha en fin dag!!
    Kramar

  • Kalksten
    Chetti skrev 2012-03-20 12:37:51 följande:
    Har försökt skumma igenom härinne! Nu är ni inte många kvar härinne och bebisarna bör ploppa ut nu snart!

    Mina råd inför förlossningen är att stå upp under värkarbetet, gärna hängandes på något t.ex. sängen, det hjälper bebisen neråt. Andas djupt och koncentrerat under värkarna. Tänk att smärtan snart är över, för varje värk är du närmare målet.

    Jempavännen:  Jag trodde du skulle föda långt före mig, som det kan bli Skrattande
    Men om jag förstått det rätt så ska du få igångsättning i veckan?? Hoppas allt går bra och jag hejjar på dig och bebisen. Vi ses i andra tråden SoligHjärta 
    Tack för de bra tipsen kära du!! Det är så jag tänkt mig att jag vill genomföra det hela så det låter ju bra du också rekommenderar det! =)
    hur mår er lille prins?
  • Kalksten
    Chetti skrev 2012-03-20 12:51:03 följande:
    Min lille prins mår bra nu Solig 

    Jag saknar honom när han sover, vill bara sitta hela dagen och snusa på honom Glad

    Jag skulle också rekommendera att inte ta EDA och bara använda lustgas men när smärtan är långvarig och jobbig så är det svårt att inta vilja ha.

    Lycka till {#emotions_dlg.flower}     
    Skönt att höra! =)
    hihi åhh ja det kan jag tänka mif!

    aha ok...mm har verkligen velat fram o tillbaka med EDA....
  • Kalksten
    StugFrugan89 skrev 2012-03-20 13:58:50 följande:

     


     


    här är lille Manfred som kom den 19 mars 02.49 :D

    storasyster tog allt med ro än så länge :D vill pussas och mest nyfiken <3
    nej men så söt o fin han är!!!
  • Kalksten

    Stort lycka till Anna!

    Jempa vad skönt du känner så o de va ju bara en dag o du vet liksom att på fredag har ni henne hos er, helt fantastiskt! stoet lycka till!

  • Kalksten

    Stort Grattis Jempa och MrsMarlin: Vilka sötnosar!!

    MrsMarlin: Jisses vad snabbt!!!

    Här är det då BF idag men verkar inte vilja komma ut någon bebis, tror han kommer med påskharen den busen!

    Var vid BM igår och fick 8 april som igångsättningsdag om han inte kommit tidigare...känns inte så kul att det kanske blir först då men samtidigt är det viktigaste att vi får vår prins o att han mår bra, sen om det är i dag elelr om 2 veckor det är inte det jag bör lägga energi på för ut kommer han någon dag och senast 8 april!

    Slemproppen lossnade ju under söndag-tisdag och så kom det en rejäl del med blod i slemmet i går! Så jag hoppas det kan sätta igång av sig själv innan 8 april.

  • Kalksten
    Coriander skrev 2012-03-27 08:13:33 följande:
    Inte sovit mer än ca 3 timmar sammanlagt under förra natten. Är så trött nu så skulle kunna somna vart som helst. Fick aldrig under natten några smärtsamma sd, så åkte inte in. Mensliknande smärtan är kvar i magen och ryggen ännu och jag får sammandragningar, men de hör liksom inte ihop alls. Hade rejält ont under natten, satt på toa säkert ett tiotal gånger och smärtan fortsätter. Men jag vågar liksom inte åka in till förlossningen. Tänker att de kommer tycka jag är skitlarvig som kommer dit med denna smärta, men utan regelbundna smärtsamma sd eller att vattnet skulle ha gått eller att jag ens märkt av någon slempropp som släppt. 

    Försökte göra en egen undersöking i natt, men det gick väl inte alls så bra. Jag kunde inte känna av någon tapp alls, hade bara en massa genomskinligt slem där inne och så kunde jag klart och tydligt känna bebisens huvud. Var lite läskigt. 

    Om en timme har jag besök hos sköterska på mvc. Mannen är ledig idag och har lovat köra mig dit, då jag själv inte vågar köra bil just nu... dels för trötthet dels för smärtan. Vi får se om sköterskan kanske rekommenderar oss att ta ett sväng förbi förlossningen - tvivlar dock på det. Här får man nämligen  inte ringa förlossningen, utan man ska själv som föderska göra bedömningen när man inte klarar sig längre hemma och då åka in. Knepigt värre m a o, då man inte vill vara mesig. 

    Förresten, någon som mått illa precis innan förlossningen? Jag är jättehungrig, men vågar inte äta något, eftersom jag ju inte vill att ett lavemang ska ta evigheter att tömma tarmen. Dessutom mår jag illa och har en känsla att om jag nu skulle äta något, så skulle det komma upp igen.  
    Det är så himla viktigt att äta så strunta inte i det!!! Du kommer behöva minsta lilla du får i dig....förstå det liknas med ett maraton att genomgå en förlossning!

    Det låter som att både du o jag har en utdragen latensfas!
    Vart inne på FL i går förmiddag fäör då hade jag haft enorma mensvärksliknande molvärk i ländrygg, magen och ljumskarna, pallar typ inte gå för det värker så i ljumskarna och så får jag som du svid o som knivstick neråt. Slemproppen lossnade under månd-fre förra veckan.
    Jag vart öppen lite mer än 1cm och tappen var mogen, men än skulle det dröja minst 2 dagar trodde bm innan det satte igång på riktigt o menade att jag hade en lång latensfas som är vanligt som förstföderska.
    Så nu är det äta och sova/vila som gäller!! =)
    Vad sjukt att ni inte får ringa FL eller komma in när ni har behöv!! Här får man komma in hur ofta man vill om man är det minsta orolig eller det skett någon förändring!

    Lycka till o hoppas det sätter igång FL för oss innan veckan är slut!!!
    När vart du beräknad?
  • Kalksten
    Coriander skrev 2012-03-27 18:46:14 följande:
    Mommymaria och Isavanna: GRATTIS till tjejerna!! Hjärta 

    Dagen har gått så segt här. Är helt kass i magen och har fortfarande sammandragningar hela tiden, fast de gör inte ont. Annars är menssmärtan kvar i både rygg och mage och trycket nedåt kvarstår. Jag tänkte gå ut i trapphuset ikväll och gå upp å ned om smärtsamma sd fortfarande uteblir om några timmar. Detta börjar nämligen gå på nerverna.. att ha ont, men liksom inget som händer. 

    Och så är jag övertygad om att jag kommer vara sist kvar i denna tråd utan bebis...för såklart är det väl en massa rusning på sjukan nu på fredag, så de smidigt flyttar över igångsättning till nästa vecka. Näe.. om jag innan detta hade attityden att jag aldrig mer vill bli gravid, så har det inte annat än ökat de senaste dagarna. Detta är faktiskt så jäkla drygt.  
    Det är du o jag Coriander verkar det som!!!
    Sefdraget...värks som fan men ingen vattenavgång elelr förlossningsvärkar....bara en jäkla massa molvärk!!

    Du o jag blir de sista kvar typ men men vi får tänka så här...molvärken är tecken på att saker händer! Men jag känner att om inget hänt till helgen får de fasiken sätta hål på hinnan så det komemr igång man kan ju inte gå med denna extrema molvärk o knappt kunna gå i 2 veckor till!!

    Bra du såg till att äta innan =)
  • Kalksten
    Marlin16 skrev 2012-03-27 19:26:10 följande:
    Jag är med er, Kalksten o Coriander. Smmandragningar och molvärk ibland. 3:e dagen över bf nu.. Man slutar ju hoppas på att bebis ska komma innan man får träffa BM igen, på måndag... Det händer ingentig med nån slempropp här iaf. Suck..
    join us! o ja just de ja Mini83 är också med oss!

    Ja men precis samma som mig 3 dagar efter BF och hoppas att det inte blir BM-träff på måndag då även jag har det inbokat!
    Coriander skrev 2012-03-27 19:40:52 följande:
    Japp, it's u and me until the very end.  
    Min mamma tror ju att jag inte bör vänta på att vattnet ska gå. Hon har nämligen en teori om att detta med vattenavgång går lite i arv. Inte en enda av hennes 5 förlossningar har startat med vattenavgång, utan man har alltid fått ta hål på hinnorna. Men nog skulle man kunna önska sig lite förlossningsvärkar och inte dessa mesiga sd man har. Nog händer det grejer där inuti ändå.. men att det ska gå så segt är något jag har svårt att fatta. Det är ju trots allt endast 2-5% av samtliga gravida som går över tiden. Och så klart måste en ut av dessa få vara just jag. Får bara lust att skrika rakt ut "why me?!".

    Sen finns det en annan teori om att just barnmorskor har lite speciell karma när det kommer till egna förlossningar. Läste i en branschtidning att hela 80% av barnmorskor som fött barn upplevt att de haft en jobbigare förlossningen än genomsnittet av förlösta kvinnor. Med det i bagaget också kommer nog min aktiva förlossning ta överjäkliga 48 timmar och sluta ändå med typ KS eller något. Jag vet, borde bara vara positiv och som en solstråle, men just nu känns det inte som att man har mycket att hurra över. 

    Slemproppen har inte gått ännu, vad jag vet. Varje gång jag går på toa hoppas jag ju på att få ens en liten klump tjockare slem eller blod eller en brunaktig flytning - egentligen vad som helst färgat..  Men nope, bara vanliga vattniga "vanligt slemmiga" flytningar som ju inte betyder i mitt fall iaf någonting alls. 

    Nu ska jag till köket och äta igen... är hungrig som attans. Kanske förbättras även mitt dåliga humör av att få i mig lite mat. Kanske steka några korv och ta korv m bröd... det är typ allt jag orkar fixa i köket just nu. Och mannen är ju inte hemma, utan är någonstans med bilen och fixar det iordning med sommardäck och allt vad det innebär. 
    Ja det där med vattenavgång e ju endast 15% som börjar förlossningen med...de flesta får värkar. och ja som din mamma säger går det ofta i arv så du kan nog räkna med värkstart...men man vet ju aldrig....

    ja vi får hoppas de här segdragna sammandragningarna o extrema molvärken sätter fart på förlossning och det hoppas jag sker SNART!!!
  • Kalksten
    Evelinas skrev 2012-03-27 20:43:50 följande:
    Glöm inte lilla mig!! Jag är ju också kvar här på övertid Tungan ute
    Woohoo nu e vi 5 kvar =D slipper man känna sig så ensam!
  • Kalksten

    Äntligen är vår undrbata prins William här! I torsdags kl 02.01 föddes han efter 7h =)

    4085g och 52 cm lång!

    Allt gick kanon o amningen kom igång o han mådde fint så vi åkte hem redan i lördags. skönt att komma hem!

    Han är helt underbar o vi är helt sålda kan inte sluta titta på honom!

    Bild kommer när jag orkar ta fram datorn!

    Grattis till er andra som fått!

  • Kalksten
    Grattis till alla andra som fått bebis!!

    Den 29 mars 02.01 kom vår efterlängtade o underbara lilla William Hjärta

    Min förlossningsberättelse:

    Det hela började med värkar ons 28/3 . Hade vetat sedan lördagen att jag var öppen drygt 1cm o va mogen.
    Vi åker in kl.6.30 den 28/3 är då öppen lite mer än 2 cm, får åka hem och som de så ut o gå, gå i trappor men också äta o dricka. Värken tilltog runt 12, vi hann äta lunch, åkte ner igen vid 13.30 tiden var då öpen 3cm men fick välja om vi ville stanna eller hem o vila o äta, vi åkte hem. Men väl hemma tilltog värkarna väldigt mycket och jag märkte ganska snart att det här skulle jag inte fixa utan ngn smärtlindring så vid 18 åkte vi in i igen. Var öppen 4cm och ett tag till klarade jag mig med profylaxandning. Hade gåstol till hjälp vilket va jättebra att luta o tynga sig över i värken.

    Sen använde jag lustgas ett tag och det var riktigt bra. Men så småningom behövde de höja döden men jag tyckte inte det hjälpte utan blev lite för borta så jag bad om Eda när smärtan va så pass att jag inte riktigt kunde hantera de. Eda'n va helt underbar! Från en smärtnivå på 10 av 10 ner till 1 på bara några minuter! Jag var helt plötsligt tillbaka och kunde skratta, äta lite, dricka och vila upp mig inför själva utdrivningsfasen.

    Var öppen 5cm vid insättning av Eda och en timme senare 9cm så det gick sjukt fort men BM förklarade att det var för jag kunde slappna av efter jag fått Eda.
    Sen tog utdrivningen 45min så det gick fort och det var en helt annan smärta då, visst gjorde det ont men hanterbart o när han nästan va ute så spände och sved det men då fick jag turbokrafter i varje värk och kryte som tusan o fokuserade totalt och det tog 5 krystvärkar sen va han ute! Ändå låg han lite snett med huvudet så det var lite svårare o han har precis som efter en sugklocka på huvudet men den försvinner inom en månad o han har inte ont av den.
    7h tog förlossningen så det var bra för att vara första ggn, spräck bara lite fick sy 3 stygn men de kände jag inte eftersom William då låg på bröstet och vi bara njöt!


     Helt obeskrivligt o kärlek direkt! Hjärta



    Knappt 1 dygn gammal Hjärta
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)