Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Åh kan ni inte ge mig lite tips på studieteknik. Hur har ni gjort? Just nu skriver jag anteckningar från föreläsning sen kommer jag hem och läser igenom kapitlet (om jag inte gjort det innan föreläsningen) och skriver till egna saker från boken. Skriver sedan ut texten och läser, läser, läser och läser lite till.

  • Emmeliina

    Tack för tipsen! Har gjort alla instuderings frågor vi fått till alla delar och kollat en del på gamla tentor. Har omtenta nästa lördag så nästa vecka ska jag bara plugga plugga plugga!

  • Emmeliina

    Hej alla studenter :)
    Hur går det för er?
    Jag gjorde en omtenta i vår första del av anatomin och fysiologin i lördags. Kändes ändå rätt bra när jag gick ut ur salen så tror nog jag blir godkänd på det. Nästa fredag har vi farmakologi, immunlogi, mikrobiologi, gerontolgi och näringfysiologi tenta. Trodde ändå det skulle kännas lite lättare nu när man börjat förstå anatomin, men nu blir jag bara ännu mer förvirrad och stressad.
    Är dessutom rädd för att jag måste göra en omtenta till i del 2 av vår anatomi och fysiologi, fy för vilken ond cirkel det är när man väl blir underkänd på en tenta. Nu vill jag vara färdig sjuksköterska, men det är ju bara 2,5 år kvar...


    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina

    Ska du också börja termin 2 nu alelind? Vi går också ut i vår första sjukhuspraktik i v.10. Ska vara ute 5 veckor då och senare i maj har vi 5 veckor i geriatriken.
    Ska bli skit kul!
    Har ni fått veta var ni ska va än?


    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina

    Aha. Hur långa praktiker har ni?
    Vi får inte heller reda på var vi ska va förrän 2-3 veckor innan.
    Jag läser på Malmö högskola. Du då? :)

  • Emmeliina

    Sskstudent: jag läste också omvårdnadens grunder nu i termin 1. Jag tyckte inte den var så svår, mer flummig i etik delen och det andra var rätt logiskt :) var ska du läsa?

    Vackert: känns ju skönt att veta :) försöker peppa mig med det lärarna sa om att dem som gör omtentor oftast kan det bäst i slutändan haha.

  • Emmeliina

    Nja jag börjar andra terminen om 1,5 vecka ungefär :p hm nja, hamna inte back i tentor som jag gjort haha. Fast det är inte så lätt alltid :p vi har läst två kurser parallellt hela termin 1 och det har inte varit så lätt alltid men det gör kanske inte ni?

  • Emmeliina
    sskstudent skrev 2013-01-09 08:25:56 följande:
    Okej, kan tänka mig att det är jobbigt om man väl börjar göra det.. Okej jag vet inte riktigt exakt har försökt kolla uti kurser men har bara fått fram vilken som är första kursen och vilken som börjar efter den.. När man ser planeringen över vilka kurser man har vilken termin finns inte termin 1 med? konstigt..
    Det borde du kunna se när du kollar över kursplanen på hemsidan för programmet. Jag kan iaf se alla kurser jag ska läsa alla tre år och vad man ska kunna osv.
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina
    alelind skrev 2013-01-09 10:22:20 följande:
    Jag går på Mittuniversitetet i Sundsvall. Vi har fem praktikperioder, första i äldrevården, andra på medicin/kirurgi på sjukhuset, tredje inom psykiatrin, fjärde inom premiärvården och sista på medicin/kirurgi igen:)
    Aha, har ni en praktikperiod varje termin då? Eller ja nästan varje termin :)
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina
    Mosaik skrev 2013-01-10 06:28:21 följande:
    Jag gör andra delen av anatomi & fysiologi idag. Nervös. Önskar man kunde trycka in fakta i huvudet via osmos
    Lycka till! Jag gjorde andra delen precis innan jul (nu har vi kanske inte samma delar i våra delar :P), hoppas det går bättre för dig än det kändes som att det gjorde för mig haha :D
    Nicole 110322 <3
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!