Inlägg från: Emmeliina |Visa alla inlägg
  • Emmeliina

    Sjuksköterskestudenter!

    Hehe ja vi läste omvårdnad begrepp och teorier i början av denna terminen (också termin 1) och den var verkligen flummigt. Verkar va typ samma som din kurs :p vi hade ett grupparbete med lagparagrafer och sånt. Sen hade vi seminarie med vetenskaplig artikel. Och en hemtenta inom omvårdnad (teorier och begrepp), etik och vetenskap. Men med en bag in box funkar det mesta med såna flummiga saker :p

  • Emmeliina

    Vår hemtenta skulle vara på Max 10 sidor exkl referenslista och försättsblad. Jag fick till 6 sidor och fick godkänt och det var inga större problem. Precis som din kompis sa, flum och ordbajs :)

  • Emmeliina

    Hm ja du. Inte jätte mycket. Kanske 3-4 dagar nåt sånt. Gjorde lite åt gången. Vi fick frågor på omvårdnads delen som vi skulle svara på och sen var det mer tänkande till etik och vetenskapsdelen.

  • Emmeliina

    Antikroppar bildas väl först när man fått i sig antigen tror jag. Läste om blodet förra veckan så kommer inte ihåg helt men är rätt säker att det är så.

  • Emmeliina

    Oh imorron får jag antagligen reda på hur det gick på vår första deltenta i anatomi och fysiologi. Nästa har vi om 2 veckor och dagen efter har jag examination i PVK, infusion och KAD, intensivt!
    Hoppas bara jag får ett godkänt imorron så är jag jätte nöjd! Vill inte ha en omtenta i anatomi och fysiologi :/

  • Emmeliina

    Totti: vi ska ha mest sjukdomslära och farmakologi i termin 2. Men det är kanske upplagt olika på olika högskolor.

    Vi fick lite information i förrgår inför vfu:n nästa termin (t2). Ser fram emot det jätte mycket! Fastän jag jobbat som usk i 6 år så känns det som att jag ska göra något jag aldrig provat förut överhuvudtaget. Vi har 5 veckor i somatiken och 5 veckor i geriatriken. Kul!

  • Emmeliina

    Fick precis reda på att jag blev underkänd på den ena anatomi tentan :( Just nu känns allt helt lönlöst. Har den andra delen på måndag och känner mig inte alls pepp för det. Funderar på om jag har fel inlärningssätt, hur har ni gjort för att banka in anatomin och fysiologin? Vill bara ha det överstökat och klart så jag kan börja ha ett litet socialt liv igen.


    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina
    BTD skrev 2012-12-11 18:49:22 följande:
    Har en syster som jobbar som uska på en klinik som utför plastikkirurgi, hon har operation som inriktning.

    Kan det stämma att hon tjänar 45000kr?

    Hon är ny utexaminerad och jobbar  på en ganska välkänd klinik i sthlm.
    45000 som uska låter lite högt. Menar du ssk?
    Nicole 110322 <3
  • Emmeliina
    MammaTillMy11 skrev 2012-12-21 22:23:16 följande:
    Jag är livrädd för anatomi och fysiologi tentan vi ska den 17 januari!! Blir verkligen inget jullov för mig haha. 

    Hur gick det för er andra på den? Omtenta eller godkänd på första försöket?  
    Vi har gjort båda delarna nu (vår skola har delat upp det i 2) och jag fick underkänt på första och andra kändes inte så bra men har inte fått resultat än.
    Nicole 110322 <3
Svar på tråden Sjuksköterskestudenter!