• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack för svar! :)

    Då är jag med! Nu ska jag bara hitta ett ställe där jag kan få ut blodproven så att jag kan skicka till USA. Ska kolla med Sophiahemmet och mina vårdcentraler häromkring också.

  • Ariellan

    Hur har ni andra gjort för att kunna få ta blodprover och skicka till Chicago?

    Vet ju inte vilka rör eller så det ska vara?

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-11 11:41:30 följande:

    Ariellan- Du hittar info om att skicka blodprov på www.fertilitetsguiden.com

    Jag föreslår att du först mailar Dr D och säger att du vill bli hans patient eftersom det kan ta tid att få alla papper av honom du behöver för att kunna skicka.

    Du behöver också skapa ett eget konto på Fedex.


    Ja jag skrev ihop ett mail igår och tänkte skicka det idag. MEn ville vara ute i god tid så jag inte står utan ett provtagningsställe sen. Tror ni det är helt omöjligt att vårdcentraler kan hjälpa till?
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-11 12:36:35 följande:

    Du kan ju ringa runt och fråga, kanske du kan hitta nån läkare på nån VC som ställer upp om du betalar det privat, räkna inte med att det går på högkostnadskortet. Annars pröva med nån privat gynekolog. Men först måste du ju ha Dr Ds papper där det står exakt vilka prover han vill du ska ta.


    Visar jag det pappret för den som ska ta blodproverna då? Och då ska denne veta vilka rör osv?
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-11 13:47:06 följande:

    Ariellan- Går du till en Vc och de säger ok, så vet labbet vilka provrör det ska vara, när de vet vilka prover det ska vara. Jag har aldrig skickat prover själv så vet inte exakt vilka prover det gäller. Men gissar på blodstatus plus diff, alla sköldkörtelprover inkl anikroppar, sänkan, alla koagulationsprover, Tnfalfa etc etc. Kolla på www.fertilitetsguiden.com för mer info.


    Men är det dessa prover som ska skickas till USA? Ska alltså blodstatus och sköldkörtelprover också analyseras där då? Trodde det bara va tnf och NK-celler.
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-11 14:15:55 följande:

    Ariellan- När Dr D gör en utredning i Aten så skickas vissa av proven till USA och vissa analyseras på labb i Aten. Han kommer troligen vilja ha alla dessa prover nu också. De sk greklandsproverna tex sköldkörtelprover och antikroppar etc ingår i greklandsproverna, troligen kommer han vilja att du tar greklandsproverna i Sverige och skickar provsvaren till honom och USA proverna skickar du till USA. Han får då provsvaren på dem av USA. Han kommer tala om för dig exakt hur du ska göra. Maila honom så kommer han förklara resten för dig.


    Tack snälla för svar på alla mina frågor! Ovärderligt! :)

    Då mailar jag! :)
  • Ariellan
    shivalilla skrev 2017-10-12 11:55:29 följande:

    Hej, tack så mycket för svar!

    Ja, jag antar det är bäst så, att inte berätta för den svenska läkaren. 

    Jag tycker det är synd att Falun inte kan samarbeta med en klinik inom samma koncern och ge intralipider, speciellt om man har gjort försök där tidigare men nu inte kan eftersom embryona är i Malmö och jag har blivit för gammal för att köra vanlig ivf. 

    Mitt dilemma är nu - jag har bevisat högt immunförsvar (testade i Falun) och 6 frysta embryo i Malmö som tydligen ska vara i princip omöjliga att flytta på. Jag tycker inte det känns meningsfullt att göra ett försök utan intralipider, vi har misslyckats så många gånger redan utan förklaring. Så jag är rätt låst.

       

    Nu är det en ekonomisk fråga. Vi har knappt några pengar kvar och får svårt att finansiera Athen, men jag ska kontakta dem och fråga vad det kostar. Vet ni annars om det det finns andra möjligheter?? Kan man ta blodprov i Sverige och skicka någonstans för att få intralipider (antar inte...)?? Jag är rent förtvivlad, det är inte nog med att man ska ta sig igenom alla dessa försök, man måste kämpa som en galning med allt runt om... Förlåt om jag låter negativ, men det känns så hopplöst just nu.


    Jag får intralipider hos Marie på fertilitetplus i Stockholm.
  • Ariellan

    Fick kallelse till ett första möte på en IVF-klinik nu. Vi har inga kända problem förutom min pcos som är under kontroll med letrozol.

    Jag är lite osäker på om vi ska börja med ivf eller inte. Brukar Dr D föredra ivf eller naturligt om man inte har några uttalade problem som tex dåliga ägg?

  • Ariellan
    finee skrev 2017-10-13 17:09:11 följande:

    Till mig (som är oförklarligt barnlös och får fina embryon vid IVF) rekommenderade han immunbehandling utan IVF. Nu hade vi dock två embryon i frysen som vi planerat att sätta in, vilket gjorde att vi ändå väljer att sätta in dem.

    Har du gjort själva utredningen inför IVF?


    Okej tack för svar!

    Ja eller vad för typ av utredning menar du? Har ju gjort en vanlig fertilitetersutredning.
  • Ariellan
    finee skrev 2017-10-13 17:33:49 följande:

    Ja, precis, det är det jag menar - vanlig fertilitetsutredning på dig och mannen. Och det enda de hittade där var alltså pcos, och nu har ni testat letrozol utan resultat? Min IVF-läkare sa till mig inför första IVF:en att själva IVF:en i sig kan vara lite diagnostisk. T.ex. kan se problem med befruktning, trots att ägg o spermier enligt utredningen verkar normala. Man kan även upptäcka att embryona kanske slutar dela sig dag tre eller så, trots att allt verkade normalt. Men det mest sannolika är ju att allt är normalt i praktiken om det ser normalt ut i utredningen. Det beror väl på hur ni resonerar - ibland kan det vara skönt att göra IVF för att man känner lite kontroll: man VET att det blivit en befruktning, man VET ungefär kvaliten på embryot som satts in... Vid insemination/vanligt samlag/letrozol så vet man ju egentligen inte ens om en befruktning skett. Men om man är okej med att harva på med lite fler hemmaförsök så kan man ju testa det först tillsammans med immunbehandling.


    Ja precis, jag förstår vad du menar. Är så himla svårt att bestämma sig. Tänker att det kanske aldrig kommer funka utan ivf, det vet man ju inte. Och som du säger så har man ju allt under kontroll under en IVF-behandling.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!