• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Usch även denna cykel kom min feber som vanligt en vecka efter ÄL, men denna gång har den hållit i sig till idag BIM-1...så tröttsamt det börjar bli efter ett år med denna feber, ledvärk och influensakänsla efter ÄL.

    Nu gör jag ett sista försök här i Sverige hos Marie med hela hennes behandling denna gång och sen blir det Aten så fort som möjligt.

    Så tacksam att jag hittat denna tråd! :)

  • Ariellan
    mom2012 skrev 2017-09-16 16:50:06 följande:

    Det låter précis som för mig när vi försökte bli gravida I sverige på IVF klinik I Malmö. Berättade om dem om att jag hela tiden fick feber ruvardag 7, men de slog bara bort det. När vi fick betala våra egna försök valde vi en annan klinik och den läkaren lyssnade på mig men ville först testa utan medicin. Nästa insättning 2011 fick vi kortison och då fick vi ett plus och idag är hon 5 år.

    När vi önskade syskon sa läkaren att det skulle gå fort (vår dotter kom på 3-4 försök bara) men det gjorde det inte. 13 fulla iVF med äggplock senare vände vi oss till grekland (serum) samt London (dr Gorgy) för immunstöd och provtagningar.

    Mitt råd till dig är att inte göra fler IVF I sverige utan lägga pengarna på rejäla provtagningar och få svar på vad som är fel - och därefter göra nästa IVF. Jag gjorde IVF I sverige men hade medicnierna från Grekland. Det gick hur bra som helst. Jag valde att berätta för min klinik - andra väljer att inget berätta och bara köra på med en medicinsk plan från Grekland paralellt med ivf I sverige.


    Åh vilken lättnad att någon känner igen sig! Känns ju som att man är helt ensam, alla läkare skakar bara på huvudet och säger att det aldrig kan ha att göra med ägglossning över huvud taget. Man blir så irriterad...

    Jag kommer att vända mig till Grekland för utredning så fort som möjligt, har insett att det inte kommer gå utan någon slags immunbehandling. Jag är övertygad om att det är något problem med det.

    Fick du kortison, fragmin, trombyl och il-dropp eller

    Tack snälla för svar! :)
  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-17 17:26:46 följande:

    Tack! Börjar med att boka tid hos FertilitetPlus så får jag se sen.


    Då är vi på samma nivå just nu, jag försöker en sista gång med Maries behandling och sen blir det Grekland i oktober om jag ej blir gravid...:)

    Skulle vara intressant att veta om någon lyckats med endast Maries behandling...
  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-17 19:57:39 följande:

    Glömde svara. En väns kollegas vän (hej och hå) lyckades med endast Maries. Vet inte hur länge dom försökt men det var så jag fick tipset.


    Jag har bara försökt en gång med då inte med fulldos Prednisolon och inte heller il-dropp då jag ej kunde ta mig till Stockholm, har 40 mil dit enkel resa. Men denna gång så ska jag köra behandlingen fullt ut, dvs med Prednisolon 15-20 mg, trombyl 75 mg, il-dropp och Fragmin-sprutor som jag ska starta med vid en eventuell graviditet.

    Hon har som ett standardprov, flera prover i ett som man kan ta vart som helst. Är ju inte samma prover som de i Grekland testar, men det är någon slags typ av NK-celler och de var förhöja i mitt fall. Jag tog mina prover på Sophiahemmet samma dag, sen ringde Marie och mailade även mig provsvaret och sedan fick jag börja behandling.

    Gör du IVF eller naturligt?
  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-17 21:03:32 följande:

    Tack för beskrivning! Jag gör IVF i Danmark med donator. Du?


    Ja okej :) vi försöker naturligt än så länge.
  • Ariellan

    När brukar dr D ordinera första il-droppet? Är det vanligt innan ÄL?

  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-18 22:29:42 följande:

    Tack! Ska till Marie på torsdag så ska bli spännande att se om hon kan hitta vad som är "fel".


    Lycka till hos Marie! :) jag ska dit på fredag för il-dropp
  • Ariellan
    Längtar17 skrev 2017-09-21 17:57:12 följande:

    Tack! Var bara ett samtal och så fick jag remiss för prover. Under hur lång tid ges il-droppet?

    Känner att jag är tveksam till att ta Prednisolon. När har ni börjat med det inför IVF och hur länge har ni tagit? Om det visar sig att jag har förhöjda NK-värden funderar jag på att ta il-dropp och blodförtunnande och se om det hjälper. Hur har ni andra resonerat kring kortisonet?


    Tog mitt idag, och det tog lite drygt en timme. Jag var också tveksam i början på grund av de lite läskiga biverkningarna. Men samtidigt så äter man det ju inte så länge. Jag fick endast hjärtklappning som biverkning. Jag gör ju inte ivf men börjar idag en vecka innan ÄL.
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-09-22 15:03:42 följande:

    Ariellan- Om du får hjärtklappning av prednisolonet så betyder det att du tar för stark dos. Alternativt att du inte tål medicinen. Jag fick också hjärtklappning av prednisolonet och Dr D sa då åt mig att sluta med det.


    Jasså? Står ju på fass att hjärtklappning kan förekomma så tänkte att det var en av biverkningarna man kan få utan att vara allergisk. Tog 15 mg som mest och det räknas ju inte som en hög dos generellt...
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-09-22 15:03:42 följande:

    Ariellan- Om du får hjärtklappning av prednisolonet så betyder det att du tar för stark dos. Alternativt att du inte tål medicinen. Jag fick också hjärtklappning av prednisolonet och Dr D sa då åt mig att sluta med det.


    Fick du något preparat liknade Prednisolon då som du tålde bättre?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!