• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2017-07-22 06:51:30 följande:

    Ariellan och Mullvaden- Om ni tar blodprover hos Life clinic eller Serum så tar de en mängd blodprover och skickar till ett specialistllabb i USA inriktat på immunologi, och de testar för saker de inte testar för i Sverige tex Tnf-alfa. Har man höga värden så räcker inte Trombyl, Fragmin, prednisolon och IL-dropp. Då behövs starkare mediciner för att lyckas, som Neupogen och Humira. Så om ni kontaktar Serum så får ni rätt hjälp snabbare. Bara ett tips.


    Kan man ta prover och skicka eller måste man åka ner till Aten?
  • Ariellan

    Hej på er!

    Tänkte kolla med er när i cykeln ni börjat ta Fragmin? Är det vid plus? :)

  • Ariellan
    Jovita skrev 2017-08-31 19:35:15 följande:

    Jag började 2 dagar innan FET denna gången. De andra gångerna har jag börjat samma dag efter återföreningen. Det är lite olika.


    Okej, jag försöker naturligt denna cykel utan Ivf så kanske ska börja runt äl då? Tar också predni, trombyl och il-dropp :)
  • Ariellan
    finee skrev 2017-08-31 20:41:07 följande:

    Vad spännande att ni försöker naturligt med bara immunbehandling. Hur många cykler har Dr D föreslagit att ni ska göra det? När i månaden börjar du med predni o il-dropp? Har ni försökt med IVF+immunbehandling också? Ursäkta för alla frågor, men lite nyfiken eftersom Dr D har rekommenderat oss också att försöka naturligt med endast immunbehandling. Hoppas det tar sig för er!


    Jag tror inte vi bestämde något antal då jag inte gjort någon ivf varken med eller utan immunbehandling innan så vi skulle se hur jag svarar på behandlingen först. Jag börjar med predni och dropp någon dag innan äl :)

    När börjar du och hur många försök rekommenderade han dig?

    Lycka till! :)
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-08-31 21:46:42 följande:

    Ariellan- Har du varit till Aten och träffat Dr D nu? Eller går du bara och gör immunbehandling hos Marie på Fertilitetplus i Stockholm?


    Hej! Nej tyvärr inte än...men jag hoppas snart vi har möjlighet att kunna bli det. Funderat lite på om man kan vara patient hos honom och ta prover och skicka till honom utan att behöva åka ner till honom? För oss är det inte pengar som är problemet (även om det handlar om mycket pengar) utan det är min sambo som inte kan vara ledig från sitt jobb förutom på sommaren, då han är hockeyspelare på högre nivå...

    så jag går för tillfället hos Marie, denna gång ska jag lägga till il-dropp och fragmin :)
  • Ariellan
    finee skrev 2017-08-31 22:34:16 följande:

    Jaha, okej Men då är du inte patient hos Dr D antar jag Hoppas det lyckas för dig!

    Jag kommer att sätta in våra två embryon som vi redan var i frysen (kostar oss inget dånde hör till våra landstingsfinansierade försök). Därefter får jag se om vi köper föer IVF eller om vi provar naturligt med bara immunbehandlingen. Dr D rekommenderade att försöka naturligt i sex månader. Vi har inte fått något startdatum för något än, vi ska börja med att göra utredningen och en hysteroskopi först. Åker till Aten i mitten av september. Så någon gång efter det kommer jag få lite mer klarhet gällande när vi ska starta med allt.


    Ja okej förstår :) har du några specifika symtom för aggressivt immunförsvar?

    Hoppas verkligen det lyckas för er också! :)
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-09-04 17:53:27 följande:

    Alfreda- Det handskrivna pappret du fick av Dr D i Aten var endast till för apoteken i Aten.

    Be Dr D maila dig ett EU-recept på intralipid 100ml eller 250ml, 10st i en låda. Man får inte EU-recept av Dr D via mail förän man har betalat hans faktura, så se till att den är betald först.

    Skriv sen ut receptet i färg (helst färglaserskrivare). Obs ! Namnunderskriften måste vara i färg annars får man ingen hjälp på apoteket. När det gäller just Intralipid så är den borttagen från högkostnadsskyddet så man måste alltid betala 100% av kostnaden. Dvs blir samma pris oavsett med svenskt eller EU-recept.

    Intralipid är beställningsvara på apoteket så man får vänta några dagar från man går till apoteket med receptet tills apoteket får hem varan.

    Lloyds apotek är lättast att lösa ut EU-recept på.

    På deras hemsida står orter och adresser var de finns.

    Sen behöver du någon sjuksyster som kan sätta droppet privat hemma. Vissa som har en bekant eller släkting som är sjuksyster och vill hjälpa till har löst det så. Droppset, nålar och sprutor finns att köpa på internetsidor i Danmark och England. Annars finns det privata kliniker i Göteborg och Stockholm som sätter IL-dropp mot betalning om du tar med dig il-påsen själv.

    Lycka till !


    En fråga, om jag vill ha il-dropp hos Marie fixar hon påsen då eller måste jag ha ett recept av Dr D även då? Har ju fått predni, Trombyl och fragmin av henne...
  • Ariellan
    Niskan15 skrev 2017-09-05 12:22:33 följande:

    Ps. Jag förstår att man kan be någon sätta dropp hemma. Har frågat några bekanta men dem säger att det inte går. Har ni något tips på någon klinik man kan kontakta i Sthlm för hjälp med intraplid? Hur har ni gått tillväga? Måste få alla svar innan resan så att kan lugna mig lite. :)


    Marie på Fertilitetplus sätter dropp :)
  • Ariellan

    Ni som fått vårdcentraler att sätta il-dropp hur har ni formulerat er när ni frågat? Tycker det är svårt att beskriva det hela.

    För om jag fattat det rätt kan jag hämta ut själva påsarna på ett apotek efter ett recept och sedan fixar isåfall vårdcentralen resten? Så det enda jag behöver ha med är själva påsen?

  • Ariellan

    En fråga som jag funderat på, hur länge har ni blivit ordinerade pred? Alltså till vilken vecka? Vad är det som gör att man får sluta, är det att kroppens immunförsvar lugnar ner sig efter ett tag eller att embryot "klarar av att stanna kvar" av sig själv?

    Hoppas ni förstår vad jag menar, svårt att förklara ;)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!