• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2017-10-06 09:38:42 följande:

    Ariellan- Såg att du sa du har 40mil enkel resa till Stockholm. Har du närmare till Göteborg?

    Isåfall ordna recept på il och ta med dig en ilpåse och åk till Göteborg istället. Finns kliniker som sätter ildropp där också.


    Nej tyvärr har lika långt till Stockholm, Malmö och Göteborg typ. Bor i närheten av Kalmar...

    Nu är jag i Sthlm och väntar på droppet.
  • Ariellan
    Jovita skrev 2017-10-06 16:35:47 följande:

    En paket peupogen innehåller 5 flaskor. Jag tog halvan och sparade den andra halvan till dagen efter. Tänk på att det är en kylvara. Nu vet jag inte hur Dr D gör när det är ivf. Jag gjorde äggdonation och det funkade på den första försöket med honom. Här gjort 2 ivf i Sverige den första stannade embryot att utveckla sig i vecka 5 den andra funkade inte. Sedan återgick vi till äggdonation i Spanien, gjorde 4 insättningar och det blev ingenting. Efter det kontaktade jag Dr D och gjorde både emmunsupport och äggdonation hos honom och nu är jag gravid i vecka 10. Fick se ett hjärta slå i vecka 7+3 nu väntar jag på nästa Vul nästa vecka och hoppas att embryot har utvecklats sig. Är så klart lite nojig att graviditeten har stannat av pga av missfallet jag fick men än så länge har det funkat för mig. Jag körde all in denna gången. Jag vet inte var du bor men innan min läkare började att skriva ut recepten till mig sökte jag en privat gynekolog och berättade att jag hade EU recept och behövde att ta ut det i Sverige. Han tog 6000kr då ingick 2 ultraljud och översättning av all medicin jag behövde. Men om det handlade bara om medicin så tog han 4000kr. Detta var i Kalmar :) Idag skriver Dr D de mediciner jag behöver och jag mailar detta vidare till min läkare vilket han skriver ut svensk recept till mig och sedan förnyar han de när jag behöver. Han är guld värd <3


    Var det på privata gyn i Kalmar? :)
  • Ariellan

    När ni tagit il-dropp efter en immunattack försvinner alla era symtom på immunattacken då? Tog ju dropp igår men har fortfarande värk i kroppen...kan ju bero på något annat med ändå.

  • Ariellan

    [quote=78079393][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2017-10-07 15:53:59 följande:[/quote-nick]Det kan ju vara att värken endera inte har med immunattacken att göra, eller så kan det vara att du behöver IL oftare, eller starkare mediciner som Humira eller Neupogen.Omöjligt att säga, men testa att ta om Blodstatus och B-celler provet på Werlabs om några dagar så får du se om lymfocyterna har gått ner något.

    Annars kontakta Life Clinic eller Serum för immunologisk utredning.

    Drabbas du av upprepade missfall eller får du aldrig plus?

    Jag pratade med Penny chefen för Serum, och hon berättade om en kvinna som var allergisk mot sitt kroppsegna progesteron och blev dålig varje månad efter ägglossning. Serum hade lyckats hjälpa henne till slut så hon fick barn.

    Det kanske kan vara något likande som krånglar i ditt fall också eftersom du sa att du får problem varje månad efter ägglossning?

    Kontakta Serum för mer info isåfall.

    [/

    Jag har fått ett enda svagt plus för ett par månader sedan men blödde efter två dagar och det fanns inget när vi var på VUL.

    Blir inte ?sjuk? varje gång, men mer eller mindre. Ibland känner jag bara av lite diffus värk men denna gång har det varit väldigt ihållande och skarp värk. En tanke som slog mig är att kroppen jobbar extra hårt för att ?få bort? embryot nu när jag trycker ner immunförsvaret med mediciner...men det är såklart jättesvårt att säga.

    Det blir kontakt med Aten så fort mensen har kommit, sambon och jag pratade igenom det igår och bestämde oss. Jag vill inte vänta då jag tänker att ju yngre jag är desto bättre, är 24 och min sambo 30.

  • Ariellan
    Jovita skrev 2017-10-07 15:03:43 följande:

    Ja ariellan :)


    Jag går hos Magnus där för min PCOS. Kanske kan kan fråga om dom kan sätta dropp. Eller det kanske du redan frågat? :)
  • Ariellan

    Ni som ej åkt ner till Aten och skickat blodproverna till USA direkt, var kan man ta blodprover och få dom handen liksom?

  • Ariellan

    Har också en fråga om kostanden. Om man behandlas via Dr D men behandlingen inte ledde till någon graviditet. Betalar man ca 20 000-25 000 igen då om man vill försöka en gång till? Eller vad är det som kostar liksom?

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-10 17:23:26 följande:

    Ariellan- Jag vet inte exakt hur Dr D gör nu, men för nåt år sen hade han en avgift för själva utredningen och fram till plus, och sen fick man betala en till avgift för hjälp fram till förlossningen. Eller så kunde man betala alltihop på en gång. Då gällde det fram tills man fått ett barn.

    Men vid nästa barn brukar han vilja att man tar om USA proverna igen för att få hans hjälp med barn nr 2 eftersom kroppen/immunförsvaret kan ha blivit aggressivare efter förlossning och amning.

    Kanske Sofiahemmet kan hjälpa?


    Så om jag förstår det rätt så kostar det runt 20-25 tusen även om behandlingen misslyckats och man börjar om på en ny cykel eller ett nytt IVF-försök?
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-10 19:12:35 följande:

    Ariellan - Alt 1: Man betalar endast för utredning och fram till plus: Så länge det bara blir minus ingen ny avgift oavsett antal försök.

    Men om man endast betalat till plus, så får man faktura 2, efter plus.

    Alt 2 : Man betalar för allt fram till förlossning. Då får man göra försök fram till ett barn föds.


    Tack för svar! Vet du vad det kostar att få hjälp till endast plus jämfört med till förlossning?
  • Ariellan
    melina77 skrev 2017-10-11 06:08:09 följande:

    Dessa prisuppgifter fick jag i juni:Cost

    The American immune tests (Chicago) will cost 950 euros + 50 the courier.

    Also there are some additional blood tests that can be done in Athens. If you will need them, and according to what you will need, there is an extra cost of 170-250euros.

    The consultation, the immune review of the tests, the treatment plan and the follow up till the end of the pregnancy will cost 1200 euros. (150 consultation, 650 for the follow up till a successful pregnancy, 400 euros for the follow up, up to the delivery) or 800 euros up to the successful pregnancy if you don?t require or want the pregnancy follow up. In this case if you will request for it separate, it will be a cost of 450 euros.


    Tack snälla! Så man får försöka hur många gånger man vill då för 10 000 + 12 000 cirka?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!