• Ariellan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2017-10-14 19:15:10 följande:

    Ariellan- Dr D brukar helst vilja att man börjar med natuliga försök hemma om det går, innan går vidare till ivf eller ÄD. Det kan ju vara bra att testa det i 6-12 månader med immunbehandling för att se hur kroppen reagerar på medicinerna innan man går över på mer kostsamma försök med ivf eller ÄD.


    Ja, jag tror vi försöker naturligt med hjälp av Dr D först och sen får vi se om vi behöver gå vidare med IVF till exempel.

    Är så nervös för samtalet man ska ha med honom, min engelska är verkligen inte bra haha. Får försöka skriva ner lite som jag vill säga innan.
  • Ariellan

    Finns det något test som Dr D (eller någon annan) gör för att se att man som kvinna inte har antikroppar mot mannens spermier?

    Läste lite om det och det borde väl också handla om immunologi eftersom att antikroppar är vita blodkroppar eller?

  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-15 16:53:04 följande:

    AntikropparAntikropp, immunglobulin, är ett protein som produceras av kroppens immunförsvar och har till uppgift att verka mot för kroppen främmande ämnen, antigener. Antikroppar produceras oftast vid infektioner eller vaccination men de kan bildas i stort sett mot alla former av främmande kemiska ämnen om dessa är stora nog och finns i kroppen i tillräcklig koncentration och under tillräckligt lång tid. De produceras av en viss typ av vita blodkroppar, s.k. B-lymfocyter, och finns i olika former och mängder i kroppens alla vävnader och vätskor. När antikroppar reagerar med kroppsfrämmande ämnen utlöses ofta olika försvarsreaktioner.

    Antikroppar eller immunoglobuliner är Y-formade proteiner som används av kroppens immunsystem för att upptäcka och identifiera främmande smittämnen som till exempel virus, bakterier, maskar, parasiter eller svampar.

    Hos mindre än 10% av alla par med fertilitetsproblem är problemet att mannen eller kvinnan bildar antikroppar som dödar spermierna. Hos män är det vanligare efter vasektomi. Immunitetsdämpande behandling med t ex kortison är ofta enda alternativet.

    Man vet inte varför vissa kvinnor utvecklar allergi mot sädesvätska men män gör det när den egna sädesvätskan kommer i kontakt med blodet, ofta efter en vasektomi, testikeltorsion (då en testikel vrider sig inuti pungen), infektion eller olyckshändelse. Män som genomgår en vaso-vasostomi (återställning av vasektomi) för att åter kunna bli pappa, kan också utveckla en allergi mot sin egen sädesvätska. Eftersom dessa två kroppsvätskor normalt inte blandas, kan det framkalla en allergisk reaktion.

    Källa : www.fertilitetsguiden.com/wp/antikroppar/

    __________________________________________

    Är det detta du menar (se texten ovan från ferilitetsguiden.com) ?

    Jag har inte läst att Dr D skulle syssla med såna test.

    Men du kan du fråga honom om det när ni pratas vid på telefon.

    Annars kolla med någon av dessa kliniker, de håller också på med immunologi och fertilitetsproblem:

    www.fertility-academy.co.uk/about-us/dr-a-gorgy/

    www.ivfserum.com/


    Ja det var där jag läste! Man funderar ju på alla möjliga problem man kan tänka sig att ha. Väntar på svar från Dr D. :)
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-15 19:50:04 följande:

    Ariellan- Om du vill undersöka mer saker än Dr Ds immunprover så kan jag rekommendera att du gör Serums Mensblodtest. Det kan man göra hemifrån.

    Man samlar lite mensblod i ett provrör, späder med lite natriumklorid (koksalt) och skickar provröret i vadderad påse till Aten för analys.

    Då kollar de om man har bakterier i livmodern man inte borde ha. Om de hittar något så ordnar de med antibiotika recept som du kan lösa ut på Apotek i Sverige. För mer info se www.ivfserum.com och läs vidare under infection screening.

    Många av oss itråden har gjort det testet.


    Det låter ju intressant! Är ju lika bra när man ändå är igång att ta reda på så mycket som möjligt som inte går att göra i Sverige liksom.
  • Ariellan

    När bukar man få svar från Dr D när man skrivit första mailet? :)

  • Ariellan

    Tack för svar finee!

    Mailade igår så än är det ju ingen tid alls. Ville bara kolla hur länge jag kan vänta utan att oroa mig.

    Men är det någon som vet ett ställe runt Kalmar Län, även Östergötland som sätter il-dropp???

  • Ariellan

    Hittat en vc som kan ge mig dropp men dom vill ha läk ordination. Kan dr d ge det?


    J
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-17 09:06:33 följande:

    Kolla med Vc om de accepterar utländsk läkarrordination på engelska? De Vc jag frågade på vägrade om jag inte hade en svensk läkarordination från en läkare verksam i Sverige. Så det blev inget.


    Kan man be Marie om en sådan?
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-17 09:27:26 följande:

    Ariellan-

    Du kan ju fråga henne om Dr Wang kan ordna det.

    Annars efter att du gjort Dr Ds utredning och betalat hans faktura så kan du be honom om en il-ordination på engelska och sen hitta en svensk läkare som vill översätta den.


    Jag tänkte köra en gång med Marie till för verkar inte hinna skicka Chicago-proverna innan det är dags för första droppet. Dr D har inte svarat än och vill inte ?gå miste? om en cykel.

    Så när jag gjort hans utredning så får jag försöka hitta en läkare som kan översätta då :)

    Men denna cykel borde ju Dr Wang kunna ordna det...
  • Ariellan
    UndrandeSökare skrev 2017-10-17 09:50:46 följande:

    Ariellan- Maila Dr D en gång till och påminn honom. Han får troligen jättemycket mail varje dag och ibland kanske något mail kommer bort i mängden av mail han ska svara på. Vilken mailadress använde du?


    För göra det.

    Info@lifeclinic.gr
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!