• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ser att det är några som funderar lite över att ni inte känner så mycket gravidsymptom och senaste gången jag var gravid gjorde jag heller inte det. Det som jag gjorde annorlunda nu jämfört med tidigare gånger jag varit gravid var att jag testade ta Prednisolon, vilket i sin tur fick mig att ytterligare fundera vidare. Jag googlade på vad kortisonet används till egentligen och för det första är det ju inflammationsdämpande och sedan använder man tydligen det vid operationer med t.ex. cancersjuka patienter för att de ska må mindre illa (vilket annars tydligen kan uppkomma då de ska sövas) och slippa kräkas i det läget. Hmm...tänkte jag. Nu börjar jag kanske förstå...är det så att kortisonet kanske tonar ner de symptom man egentligen har som gravid? Jag googlade vidare och hittade den här länken till ett forum där flera andra tjejer sagt och upplevt samma sak, men har dr D eller någon annan doktor med annan bokstav sagt något om det här fenomenet? community.babycentre.co.uk/post/a7616045/for_ladies_who_are_pregnant_and_taking_prednisolone.

  • Blingbling

    Jag förstår heller inte varför det ska vara så enormt motstånd mot IL här i Sverige...känns verkligen som det ligger något mer bakom den här förklaringen med att inte IL används på annat sätt än vad som är beprövat! Tråkigt att höra den där tanten (ja, jag kallar henne så!) stå och prata strunt Skogsbruden....är ju SÅ löjligt att vissa mediciner går hur bra som helst att använda i "fel" (enligt dem) sammanhang, men en näringslösning...nej DET är FARLIGT det....suck!

  • Blingbling

    Passar på att påminna lite om Immungruppen här inne. Vi är några som tänker samla ihop oss lite och nå ut till allmänheten gällande detta med immunproblem vid graviditet och mycket som har med detta ämne att göra. För den som är engagerad och vill AKTIVT komma med förslag, idéer och hjälpa till att dra sitt strå till stacken är ni jättevälkomna att söka till gruppen, det finns så mycket man kan göra!

    MEN om man går med i gruppen och bara är lite av en "åskådare" så är risken väldigt stor att man åker ut igen, som jag nyss skrev så är det viktigt att man är aktiv på något sätt. Vet att jag verkar tråkig, men vi måste komma framåt med det här projektet och då är det behov av att alla som är med verkligen vill göra skillnad och hjälper till.

    http://www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/immungruppen-123571

      

  • Blingbling
    lill111 skrev 2013-10-27 14:42:54 följande:
    Jättebra Bling!! Jag kommer med direkt, är så vansinnig nu så jag spricker!! Tack!
  • Blingbling
    Zwillinge86 skrev 2013-10-30 08:22:05 följande:
    Tänkte höra om någon vet hur det går föe CFC vad gäller immunologiska tester/behandling?
    Samt om det är några här inne som sökt ersättning för era behandlingar utomlands hos FK?

    Ja, vad jag har förstått så kommer de inte igång förrän tidigast i december på CFC. Senast jag var i kontakt med dem fick jag veta att jag måste lämna namn, personnummer och andra kontaktuppgifter för att alls få prata med Svend i telefonen - ÄVEN om han personligen i mejl bett mig ringa och prata med honom. Det är hans sköterskor som svarar i telefon och per mejl som stoppar mig. När jag nu senast fick reda på att jag typ måste "skriva in mig" för att få mer besked - ja då tröttnade jag faktiskt lite. Har ändå ringt dit 4 gånger för att få prata med honom....

    Så min plan är att jag ska sticka direkt till Grekland istället, det är i varje fall så som jag tänker nu. Har sökt ersättning från FK i och med den nya lagen Patientrörlighet i EU (som FK valt att kalla Ersättningslagen), inväntar besked därifrån...handläggningstiden är 90 dagar - eller mer beroende på om de inte hinner. Det tar så lång tid eftersom FK ska prata med det landsting där man är skriven och det måste bli ett ok därifrån innan man har en chans att få pengar. Kan ju vara lite olika vid olika landsting vilken inställning och vilken ekonomi de har.  
  • Blingbling
    Zwillinge86 skrev 2013-10-30 16:02:44 följande:


    Jag har också mailat honom varpå han uppmanade mig att ringa istället. Har inte ringt än då jag inte bestämt hur jag ska göra, men då vet jag iaf vad som väntar om jag söker honom. Tack.
    Jag tänkte skicka in ansökningar både för ivf danmark och hänvisa till metoder som inte används i Sverige, immunutredning i grekland med samma hänvisning samt ÄD i Finland pga av väntetiden här hemma. Sen får FKs besked vara lite avgörande för nästa steg då vi inte har ekonomiska möjligheter att göra något utanför Sverige utan ersättning. Håll oss gärna uppdaterde om vad FK lämnar för besked antingen i denna eller någon av de andra trådarna där vi skriver båda två :)

    Kan ju berätta att jag en gång höll på att få komma fram till honom då ett supertrevlig sköterska svarade...men just då var han inte inne på kliniken Den sköterskan har inte svarat övriga gånger jag ringt...då har det varit mindre roliga personer som svarat och de fattar varken om man pratar svenska eller engelska, samt vet noll om dessa prover. Märkligt....

    Ja, jag är väl själv också kanske inne lite på samma spår som du när det gäller att söka IVF behandling, men för mig så kommer jag också att söka det till Grekland. Känns bättre att göra det där om det är mitt immunförsvar som krånglar. Vi får se hur det blir för oss båda, och vi hörs här eller i de andra trådarna   
  • Blingbling
    lill111 skrev 2013-10-30 14:57:22 följande:

    Oj då....ska de prata med det landsting man till hör?? Alltså kommer de kontakta den gyn man gått hos som fullständigt avfärdar detta med immunbehandling, då lär jag ju inte få ngn ersättning, eftersom min gyn inom landstinget inte tror på detta-eller vad säger du Bling??

    Ja, FK kan själva inte fatta beslut om det ska betalas ut ersättning eller ej. Det står i lagen att de ska kontakta landstinget där den sökande är skriven. Det är för att landstinget kommer att vara dem som står för betalningen av vården utanför Sverige. Så har jag förstått det iaf.

    Den här nya lagen innebär ju att man har möjlighet till den vård i EU som INTE finns att tillgå i Sverige.  Beslutet som fattas ska också ta hänsyn till hur behandlingen betraktas med "internationella glasögon" och det innebär alltså att de trångsynta "svenska glasögonen" som läkare här hemma har inte får användas i dessa beslut.
    Men sedan vet inte jag om de på FK kontaktar läkare i det landsting man är skriven i...det kanske de gör?

    Här är en bit ur lagtexten iaf som beskriver vem som betalar vården man får utomlands:

    _____________________________________________________________

    1 § I denna lag finns bestämmelser om landstingens och kommunernas kostnadsansvar för viss vård i utlandet.


    Det som i denna lag sägs om ett landsting gäller även en kommun som inte ingår i ett landsting.


    2 § Ett landsting har, om inget annat sägs i denna lag, kostnadsansvar för ersättningar som har bestämts enligt


    1.7, 8 eller 9 § lagen (2013:00) om ersättning för kostnader till följd av vård i ett annat land inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, eller


    2.Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 883/2004 av den 29 april 2004 om samordning av de sociala trygghetssystemen1.


    Första stycket gäller endast ersättningar som har betalats ut till en patient som vid tiden för den vård ersättningen avser var


    1.bosatt inom landstinget, eller


    2.kvarskriven enligt 16 § folkbokföringslagen (1991:481) och stadigvarande vistades i landstinget.


    3 § Ett landsting ska ersätta Försäkringskassan för sådana utbetalda ersättningar som avses i 2 §.


    4 § En kommun som ingår i ett landsting har kostnadsansvar för ersättning som avses i 2 § om ersättningen avser hjälpmedel som kommunen skulle haft kostnadsansvar för om dessa tillhandahållits i Sverige.


    En kommun ska ersätta ett landsting vad landstinget enligt 3 § har betalat ut för sådana hjälpmedel som kommunen enligt första stycket har kostnadsansvar för.


    1.Denna lag träder i kraft den 1 oktober 2013.


    2.Lagen ska inte tillämpas för ersättningar som avser vårdkostnader som har uppkommit före lagens ikraftträdande.


          
  • Blingbling

    Cathy: Har du läst några kommentarer om vad tjejerna tycker om Shehata? Det var ju han som till vissa tjejer sagt att Prednisolon (kortison) kan dölja gravidsymptom och det verkar ju stämma (på mig iaf).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!