• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    lill111: Du undrade om det var någon som prövar den nya lagen - jag gör absolut det, lade ansökan på lådan i början av veckan. Så nu får vi se om det ger något, men har man inte provat så händer ju inte något alls...

    Bra att du fått tid hos sjukhusdirektören, hoppas han är välvilligt inställd! Jag håller tummarna här på min front!

    Vill du (eller någon annan) vara med i arbetsgruppen för att hjälpas åt att få ut vårt budskap så ansöker ni här:
    http://www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/immungruppen-123571

  • Blingbling
    leah2012 skrev 2013-10-14 20:46:14 följande:
    Jag tänker också söka ersättning av FK. Ni som söker/sökt, skickar ni med något underlag för dem så att de ska fatta rätt beslut? T ex om man söker för immungrejen menar jag, då kanske de behöver lite kött på benen.

    För det första så måste du fylla i blanketten som finns att ladda hem från deras hemsida, men det har du säkert koll på. Sedan stod det ju något om att man skulle skicka med en behandlingsplan...men någon sådan har jag inte ännu, så jag skrev istället ihop ett detaljerat personligt brev som blev en bilaga till blanketten. Gjorde också en uträkning på vad behandlingen skulle kosta så man vet hur mycket pengar man ska ansöka om från FK.
  • Blingbling
    lill111 skrev 2013-10-15 15:18:24 följande:

    Tack Blingbling för info - bara en fråga vad uppkom din summa till? Kan man hänvisa till provtagning och Follow up?? Alltså ca 25 tkr??

    Jag hänvisade till det eftersom det är det som jag kommer att göra Bra att i det här personliga brevet också skriva mycket info om immunbehandling och varför man behöver det. Finns ju ingen svensk läkare som kan detta och då är det också bra att trycka på - tror jag - att behandlingen är framgångsrik i många länder utomlands. Lycka till!
  • Blingbling
    Angla skrev 2013-10-15 19:27:00 följande:

    Har du fått svar? Vad menar du med uträkning på vad behandlingen skulle kosta?

    Nej, det lär dröja innan jag får svar på ansökan....lade brevet på lådan för 7 dagar sedan och FK har en handläggningstid på 90 dagar (eller mer i speciella fall).

    Ja, det som det kostar att göra behandlingen och om man ska ha follow-up eller ej. Jag skrev med det i min ansökan, för FK måste ju veta hur mycket pengar man begär att få som förhandsbesked. 
  • Blingbling
    Angla skrev 2013-10-16 07:10:55 följande:
    Ah, jag funderar också på att försöka få ersättning. Men du ansökte alltså om ersättning för immunologiskbehandling?
    Angla - mamma till slut

    Ja, det är just det som jag gjort. Den nya lagen innebär ju att man kan få behandling inom EU på vård som INTE finns i Sverige och någon immunbehandling existerar ju inte här...vilket vi här inne i tråden är mer än medvetna om...
  • Blingbling

    Solkattan: Jag kan inte råda dig i vad du ska göra, men själv har jag en karl som är MYCKET tveksam till att ta hjälp utomlands. Han tror mest att det är skojare som vill lura av en pengarna och sedan är han orolig för hur vansinnigt besviken jag kommer bli om det visar sig att det ändå inte funkar. Men då tänker jag som lill111 här ovan gör; varsågod och pröva på mig, jag är gärna försökskanin...bara jag slipper sitta och grämas när jag är gammal och barnlös över att jag ändå inte försökte iaf. Den sitsen är tusen gånger värre än att ha provat och det visar sig att immunspåret inte funkade. Min kille kommer nog jag aldrig lyckas få med på ett plan till Grekland, men jag åker själv - inga problem i så fall...BARA jag slipper vara ångerfull när jag blir gammal!

  • Blingbling
    Angla skrev 2013-10-16 21:34:06 följande:

    När kom lagen?

    Det är lite lurigt gjort av FK för de har bytt namn på lagen i sin värld. FK kallar lagen för Ersättningslagen, medan man i riksdag/regering i juni-13 fattade beslut om lagen som egentligen heter Patientrörlighet i EU.
    Googlar man på Patientrörlighet i EU kommer beslutet och hela lagtexten från riksdagen upp, annars får man nöja sig med att läsa en liten del och sammanfattning av lagtexten som FK har på sin hemsida.

    Lagen är jätteny och började gälla den 1 oktober 2013. 
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-10-17 07:52:46 följande:
    Haha, kategorin "alla som erbjuder (lyckade) behandlingar utomlands gör det bara för att tjäna pengar " - sa läkaren och klappade sig själv på axeln..... Guld i mun

    Hehe... {#emotions_dlg.djavulsk}
  • Blingbling

    Nu är jag också väldigt intresserad av att veta vilka prover som man behöver ha tagit i en missfallsutredning innan man åker ner till Grekland. Har förstått att spermaprov på killen och kromosomtest på båda parter är något som dr D vill att man ska ha gjort, men är det något mer som behövs?

    Vad ska man be sin läkare om? 

    Puffar alltså samtidigt lite för Solkattans och Lavinens tidigare inlägg. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!