• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    NinaCamilla: Oj, bra jobbat! Det där ska bli jätteintressant läsning i morgon när du lägger upp länken här och så jättebra att ha detta under fötterna när man ska duellera mot vården!

  • Blingbling

    Men åhh Angla vilken berg- och dalbana du hamnat i...och så vet du inte när och om det där tåget stannar heller... Ja det är väl bara att åka vidare så länge och "enjoy the ride"!

  • Blingbling

    Känner så väl igen mig i det som t.ex. Virvla och Cathy skriver gällande kortisonet. Tog nu det i augusti när jag var gravid senast och jag fick ett lugn i mig som jag inte känt på flera år - en underbar känsla, samtidigt som jag orkade mycket mer - vilket var både glädjande och förvånande faktiskt. Så jag har också gått och längtat efter att få börja knapra de där tabletterna igen.

    Undrar bara om jag kanske ska öka dosen lite nästa gång det blir aktuellt. Jag tar ju inget IL eftersom jag ännu inte varit hos någon immunläkare och i augusti när jag var gravid så tog jag 10 mg från ÄL fram till BIM och när jag fick plus vid BIM ökade jag till 15 mg.

    Min plan nu är att från ÄL ta 10 mg, sedan öka en vecka efter ÄL (vid implantation) till 15 mg och vid BIM öka ännu en gång till 20 mg.
    Är jag helt ute och cyklar här eller vad tror ni? Eller ska jag köra så mycket som 25 mg kanske?
    Finns ju de som tar ännu högre doser tänker jag...   

  • Blingbling

    Snart lycklig: Du undrade om någon annan hade problem att gå ner i vikt och här är en! Fast när jag tog kortison i juli/augusti gick jag ner lite utan att ens behöva anstränga mig...får se om det blir likadant nästa gång jag börjar med Prednisolonet.

  • Blingbling
    Snart lycklig skrev 2013-11-13 19:21:12 följande:
    Jag har alltid trott att det att jag mår bra av sprutorna (Menopur), då jag alltid mår så bra när jag börjar med dem, MEN oftast börjar jag ju samtidigt med kortison. Jag har också märkt att jag lättar lite i kroppen, både vad gäller vätska och även några gram (fast jag säger att det inte går att gå ner alls, så pendlar man ju alltid mellan en högsta och lägsta vikt). Jag brukar ligga på lägsta nivån när jag äter kortison. När jag slutat med Meonopur och då även trappar ner kortison, känner jag mig alltid mera svullen och mår sämre och här blir det stopp i kroppen liksom, och jag ligger på högsta nivån av vikten.     

    Jodå, lättar lite i kroppen...den känslan känns igen! Sedan är jag heller inte så orkeslös, är inte typ medvetslös på morgonen när jag vaknar och så får jag MYCKET mer gjort än jag brukar. Om inte detta har med kortisonet att göra så fattar jag noll! Sedan mådde jag inte alls så bra när jag slutade med kortisonet, även om jag så klart trappade ner som man ska göra. Fick tillbaka den här tråkiga oron och nervositeten som på något sätt alltid finns i kroppen på mig nuförtiden, när jag lade av med kortisonet. Med det i kroppen infinner sig ett lugn och det lugnet är så gott att ha med sig
  • Blingbling
    Cathy skrev 2013-11-14 11:51:37 följande:
    Millan; Klexane är väl det som är enklare att få tag i därnere (istället för fragmin) och det är dyrare, minns inte nu men kan ett två-pack gå upp i 10€?

    När jag var nere i Grekland i somras (dock ej Aten) så kostade Klexane 11€ för en spruta på 4000 (kan inte enheten för dessa sprutor) - ja EN enkel spruta, så det är dyrt där nere.
    Det fanns också de Klexane som var på 6000 (enheter) och de kostade 13€.

    Fick bara köpa ut en eller max två Klexane på varje Apotek när jag inte hade något recept med mig, så där funkade det inte att köpa ut receptfritt som jag läst här i tråden att man kan göra i Grekland. 
  • Blingbling

    Ett tips till er som söker förhandsbesked (och andra ersättningsalternativ) via Försäkringskassan är att ni kollar upp så att de handlingar ni skickar in dit verkligen kommer fram.

    Jag ombads att skicka in kompletterande handlingar på min ansökan för en månad sedan ungefär, vilket jag också gjorde, men fick nu besked att jag fått avslag på min ansökan och uppmaning om att överklaga om jag ansåg att inte beslutet var rätt.

    Ringde FK för att kontrollera vad som hänt och tydligen hade kompletteringsbrevet jag skickat kommit bort på posten. "Det är vanligt att det händer här hos oss och vi vet inte vad det beror på" sa också damen på FK jag pratade med.

    Så nu får jag jaga ihop alla kompletterande papper ännu en gång och lite "börja om från början"... Så från och med nu kommer jag varje gång jag skickat något till FK se till att kolla upp att det verkligen kommit fram.

    Ett tips till er här i tråden, så ni inte behöver hamna i samma sits som jag nu gjort    

  • Blingbling
    Cathy skrev 2013-11-14 15:53:57 följande:
    Blingbling:  å vilken otur med FK! Skrikandes Man måste alltså ta kopior av alla handlingar och spara om det första brevet kommer bort..  

    Japp, det är en stark rekommendation att göra precis så som du beskriver...
  • Blingbling

    Jag sitter här och funderar över om det är någon här i tråden som har lyckats gå "hela vägen in i kaklet" med hjälp av enbart en högre dos Prednisolon, alltså utan vare sig  IL eller Ivig?

    Eller har alla som lyckats här inne fått IL/Ivig för att graviditeten ska lyckas hela vägen?

    Någon som vet?   

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!